- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес и растеж
Мисля да започвам да ходя на фитнес ама чета, че дори да не правиш клекове с тежести то самото вдигане на железата те набива към земята и се намалява растежа и си викам да изчакам ли да порастна още малко или да ходя от сега щот съм 166 см. 14 год. и си мисля, че съм нисък и искам поне 177 см да стана ама ддз да отивам ли на фитнес той ми е на удобно място фитнеса ама проблема ми е растежа щото в тази възраст до 20 год ли колко най-много се растяло и упражненията като скачане, тичане, набиране и т.н. помагали най-много в тази възраст, а после по-малко и сега си викам малко такива упражнения ли да почна да дигна няколко см. ако може и после на фитнес се пак до 20 год няма да чакам тогава ще е късно или така си мисля ама искам да ви попитам и на др. места ще питам да ходя ли или няма да достигна желаната височина то се пак не се знае колко ще стана но ако остана нисък хич няма да съм доволен![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Това със збиването е много голяма глупост.Познавам хора дето клякат почти всеки ден ( с лост във фитнеса) и от 175 станаха по 190.Можеш да се збиеш ако си щангист примерно.Ти тепърва ще ходиш на фитнес и няма да можеш да използваш килограми, които ще ти навредят на ръста
Не вярвам да почнеш да клякаш с 120-150кг , за да се безпокоиш от тези неща .
Доколкото ми е известно клекът спомага за отделянето на хормон на растежа , затова и е едно от най-хубавите упражнения.
Само внимавай с кръста![]()
Това са глупости. Даже може да се увеличи хормона на растежа както казаха което е добре![]()
Да. Най-добре изчакай. Щото гаранция-Франция, че няма се набиеш. Всичко става,а това са големи тежести. Може да останеш под 170 см, има такива случаи.
Споко той няма да ползва големи тежести нали (даже и да иска)
![]()
да речем 60 кг много или малко са
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Не е малко. Като то нищо ще се набиеш. Може да тренираш на лостове сега за по-голям ръст и повече мускули, докато му дойде времето за зала
Koe e многото на 60кг![]()
Оф ше падна от стола следващия път когато видя думите "набиване" и "тежести" в едно изречение![]()
Моля ви не ги пишете, ще се набия като падна от стола![]()
Първоначално написано от TheManTheLegend
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
Васко? http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...psed&sb=5&vc=1Първоначално написано от TheManTheLegend
![]()
![]()
![]()
Влез в bb-team и питай ко ми ги показваш тея от дир.бг, тренирал "културизъм" с 16кг щанга и спрял да расте![]()
Аз от бая време ходя на фитнес и съм 189 така че ми е през мъжкия полов орган нали се сещаш![]()
![]()
Само Flipy си има чат - пат някъкво понятие за какво става въпрос.
пп. Тръгни и прави клекове след 2 години толкова мн упражнения има за крака дори ако тичаш редовно няма нужда и да си тренираш краката в залата. Не прави мечка за гръб също така ...
Защото...Първоначално написано от Saphire
?
я да питам и тука
упражненията вкъщи (и с леки гири) забавят ли растежа?
пр: http://www.youtube.com/watch?v=sHDWTe8dHOY
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!
Ако искаш разтеж тренировката с гири у вас не е най - подходящото упражнение... за разтеж трябва да правиш 3 - 4 вида упражнения за гърди и да увеличаваш килограмите, което в домашни условия е трудно. Разтежът няма да се забави, то няма да има такъв ...
60 кила са ти мнооогоПървоначално написано от awerw
Пълни глупостиПървоначално написано от everythingisrelative
Кое е многото на 60кг клек или тяга О.о
той е малък бе ше земе си направи някоя контузия...Първоначално написано от HHristov
Те затова малките не се занимават с такива работи![]()
Няма майтап с фитнеса.Правете с малко кг и постепенно увеличавайте ако ги чувствате по-малко, но в никъв случай не избързвайте много рискувате.![]()
Нямам химикалка!
Да ве да ве![]()
е как разбира се!