- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Футболен съдия
Здравейте, трябва ми всякаква информация, как да стана футболен съдия?Имам предвид тези, които свирят на В групите, на турнири, и мачове между детски отбори, не профисионалните съдии от А група, главно ме интересува на колко години може да започнеш, защото веднъж като гледах турнир между у-щата, между 5-6клас, им свиреше някъв 11 или 12клас,търсих в гугъл, но нищо не намерих...
нз точно как става, но са ми казвали, че е супер лесно. познавам 2-3 съдии и те сега свирят в А окръжна група и един от тях във В група. Няма да стане така, както я мислиш.. Отиваш и направо В група. Първо свириш на някакви малки деца набор 99/00 подготвителните и после деца--->младша и така се издигаш нагоре..![]()
It matters not how many times you fall down.
What matters most how many times you rise.
Mistakes build the character and character takes you places that money can't.
Мисля, че и той точно това търси..Първоначално написано от king95
Иначе на 18г. сигурно... нямам представа..
Приятелят ми е съдия. Директно отиде на изпита, но попринцип се ходи на нещо като лекции (както е с теорията на шофьорските).
Може ли по подробна информация...Първоначално написано от PinkPan7her
На колко години може да започнеш, колко време са тези лекции, какво представлява изпита, какви са въпросите, и тн.![]()
Не знам точно, но 99% от явилите се вземат изпита. Цялата работа там е във физическата издръжливост. Предполагам, че знаеш правилата на играта и това е устния изпит. Другият е, както казах вече, този за издръжливост. Иначе като станеш съдия вече лесно се издигаш нагоре. Щото е пълна корупция тука. Водиш 2-3 мача на подготвителната и вече свириш на мъже А ОФГ![]()
It matters not how many times you fall down.
What matters most how many times you rise.
Mistakes build the character and character takes you places that money can't.
има нормативи, които трябва да се покриват.
мен ме офертират да ставам съдия, ама не ми се ще xD
турнирите между училищата, може да ги свири и баба пенка дето се викавие на това футбол ли му викате
![]()
Ясно, а на колко години можеш да започнеш?И къде трябва да подам зявление ли молба ли, знам ли там за да се запиша на този изпит...Първоначално написано от king95
Виж в сайта на БФС www.bfunion.bg