- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Проблем с ръста
Здравейте.Вчера навърших 15 години.Висок съм 162см.В последните три години растежа ми сякаш се забави.До пети клас с един приятел бяхме на една височина но с течение на времето той стана по-висок от мен с 10см.А имах и един друг приятел който до преди две години беше с една глава по-нисък от мен а сега ме достигна и даже ме минаваВ класа съм най- ниския.Възможно ли е да си увелича ръста с поне 10см?И ако е възможно какво трябва да направя?
П.П. Извинете за правописните грешки ако има такива.
Възможно е с хормон на растежа.
Деба спрете да задавате Тъпи въпроси!
Набирай се. При мен помага.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ще ти препоръчвам нещо от тренировките в паркура намери някой лосто и увисни от него на пръсти и опитай да се задържиш възможно най-много... Но и набиранията не са лоша идеяако не те мързи и искаш да тренираш
![]()
![]()
![]()
и кво като виси-сигурно от земното притегляне G=mg ше се разпъне?
Много сте тъпи заклевам се! Следващия път в който видя проблем с растежа и в темата виси на лост или подобни тъпотии ще се самоубия ритуално!![]()
Ето нещо което копирах от един сайт виж какво пише тук и тогавам ми говори че набиранията и висенето не вършат работа. Преди да говориш мисли!![]()
"Възможно ли е спортът да повлияе на растежа?
Да. Костите са подвластни на гравитационната сила, тя им е основната пречка за растежа, нея те първо преодоляват по пътя си "нагоре" във всичките й форми - тежест на тялото, гравитация върху самата кост и други. С нея се "борят" и редица спортове. Ето какво добавя професорът по отношение на този проблем:
"Младите кости реагират по-ефективно на физическите упражнения, отколкото костите на възрастните хора. Най-предпочитани са антигравитационните упражнения (тези които противодействат на земната гравитация) - ходене, гимнастика, аеробика, игри с топка, състезателни спортове, танци. Децата и подрастващите, които редовно правят физически упражнения, показват значително увеличение на костната маса. "
Следователно, спортове като баскетбол, волейбол, скачане, набиране на лостове, танци, плуване и други в растежна възраст могат да окажат значителен благотворен ефект върху растежа на костната система. "
Може да стане по-висок с упражнения. Ти си тъпия и говориш глупости. Наистина много зависи от гена, но ако прави упражнения му е гарантирана по-голяма височина.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Големи сте педерасчета! Играйте си волейбол аз нека си тренирам и пак съм по-висок от вас буци! Мноо сте тъпи да вярвате на мнения от преди христа! За баскетбол и волейбол- незнам обаче за висене от лостове само ще затъпеете и вие сте пример за това!
Аз от няколко месеца почнах да се набирам и дръпнах значително за тези месеци. Може би и той ще може.
sapphire5![]()
оффф по тъп човек не съм виждал и не е сигурно пак дали си по висок аз съм най-високия в моя клас никога не съм тренирал баскетбол или волейбол а колкото до висенето това е упражнение за издържливост което е част от една тренировка наречена кайзен. В кайзен са включени множество силови упражнения и това е много тежка физическа тренировка. Тази тренировка е създадена в българия преди 3-4 години.
ако ще и зад Бъллгария да е създадена тъпчо не ме интересува! Аз проблеми с ръста нямам! Не ме интересува ,че си мислите ,че като сте спици 1.90 на 50 кила сте много здрави сте в ужасна грешка! Силови тренировки не ми обяснявай! ЕДИНСТВЕНО ХОРМОНИТЕ И ГЕНА определят височината.Сякви висенета и скачанията НЕ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ! РАЗБРА ЛИ МЕ ХУЙОВА ГЛАВО? Има упражнения които помагат за отделяне на хормони и това НЕ СА висене и скачане!
Напълно съм съгласен!!!Първоначално написано от fatrat
Ръста ти зависи 90% от гените и 10 % от теб !!
С набирания можеш да достигнеш резултат ;] това го знам от личен опит![]()
Без да правиш нищо ще станеш 175 към 20 годишна възраст
wtf На 15 и метър и шейсе![]()
Аз съм на 13 и съм 176-7. Мисля, че си зависи наи-много от гена
Истинските приятели няма да те оставят да вършиш глупости..сам !!
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!!
До колкото знам ако отидеш в космоса и после се върнеш на земята ще си по висок с 5-10 см за известно време.![]()
Иначе сериозно : събираш височината на майка ти + височината на баща ти . Делиш числото на 2 и каквото си получил +- 15 см може да е твойта височина.
Това го бях чел и аз обаче +13 см. след деленетоПървоначално написано от radeberger
![]()
sapphire5![]()
Сметнах го.Получава се 170 +-15.Това е ниско!Някакви нови предложения??
185 не е малкоПървоначално написано от Fraximus
sapphire5![]()
Запиши се на волейбол - няма да ти помогне, но е хубав спорт.
fatrat, по-леко с обидите, важи за всички.
Audio ergo sum
Какви глупсти говорите за волейбола е - колко приятели имам, които играят волейбол до 1 година растежа им се увеличава с 10 см най-малко.Но както казаха повечето е ген.
Нямам химикалка!
Но ако не правя никакви упражнения тогажа ли 6те сам 185 или ако правя такива??Първоначално написано от awerw
Ако не правиш, но все пак си прави.Първоначално написано от Fraximus
sapphire5![]()
Тва с събирането и изваждането на родителите е ДОСТА относително , защото аз като го направя че на 20 ще съм 160см. +-15 което е малко трудно при положение , че сега съм 167см. , а съм на 13!!!