Цитирай Първоначално написано от valdesbg
Тъй като намеси изневярата.... държа да отбележа че моя отговор е съвсем искрено "Не съм изневерявал" Нито физически, нито психически

А иначе да обичаш е най-висшата форма на егоизъм. Та нали така си доставяш огромно щастие и комфорт на душата и вътрешния ти свят. Разбира се това се случва и у другия човек, когато усеща че е обичан. И така нещата се балансират, когато той/тя те обича

А защо всички разглеждаме егоизма само от негативната му страна? Та нали това е най-висшето доказателство че цениш своя живот заслужаваш това, което ти е подарено - правото да съществуваш.

А и по този начин запазваш и всички хора около теб, които биха скърбели заради евентуалната възможност да те загубят. Което пък е успокоение за тези, които не приемат егоизма.
Ммм този коментар ме върна на лекциите по философия и тезата на Фром за положителната страна на егоизма и неразбирането на смисъла на понятието...А бтв според същия автор да обичаш друг човек значи, че можеш да обичаш и себе си, т.е дефакто любовта си е един вид егоизъм.
И да, човекът е стадно животно. Не може да е сам, има нужда да е обичан. И да, бих била с този, който ме обиача и бих се постарала да го направя щастлив.