Надявам се да не прозвучи превзето , но ако трябва точно стипендията да ме мотивира да уча повече , то тя трябва задължително да е на 300-400лв.
Винаги са ми мотивирали съвсем други неща , а пък и взимам стипендия едва от два месеца. Не това ме интересува , но пък на масата ще им е в пъти по-добре , ако стипендията е поне стотачка.
Честно казано не би ме мотивирала, и без това не уча за нея. Колкото до това, че стипендията трябва да бъде 1/3 от минималната заплата, не съм съгласна, все пак това е училище, и не би било редно да ти " плащат" за да учиш един вид..
Ноо съм склонна и да се съглася с това, че не би било лошо по някакъв начин да стимулират труда ти, като за тази цел 20 лв. с нищо не допринасят..
In the eye oft the storm but I ain't scared
Cause after the storm There'll be calm somewhere
като се сетя, че когато средните заплати са били по 240-300 лв, стипендиите са били 20лв и сега, когато заплатите са 600 и косур лв, стипендиите са си 20лв.. с които освен да си обърша гъза, друго приложение не намирам... та да - едно 3но увеличение би ме мотивирало... дори 2но би ме мотивирало... все пак се предполага, че ученика се е бъхтил за тая стипендия и накрая какво - да вземе една кирлива двайсетачка...