.

Виж резултатите на анкетата: Би ли ви мотивирала по-висока стипендия да учите повече

Гласували
60. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, би ме мотивирала

53 88,33%
  • Не, не би ме мотивирала

7 11,67%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Hybrid View

Би ли ви мотивирала по-висока стипендия да учите повече?

Моля, споделете Вашето мнение като попълните анкетата...

Като коментари по темата, можете да предложите суми, които смятате, че отговорят на труда, който полагате и, все пак, са реални и отговорят на жизнения стандарт в България.

Благодаря за вниманието!

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Да, определено
    В момента доколкото знам стипендията е 20лв.

Град
    Ловеч
    Мен би ме мотевирало но да я направат най-малко 30-40 лв.
    Истинските приятели няма да те оставят да вършиш глупости..сам !!

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!!

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Ми много ясно!
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Аз и сега си изкарвам добри оценки, но една по-голяма стипендия, би мотивирала доста ученици. Доколкото знам, стипендията трябва да е някакъв процент от минималната заплата. В момента това условие не е спазено.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Голям фен Аватара на a1a2b3v
    Ами аз и с и без съм решила да си уча, защото не искам след няколко години да работя като метачка по улиците. В днешно време, за да се реализира човек в България му трябва образование. Иначе тия 20 лева не са достатъчни според мен да накарат когото и да е да учи. Вярно е по-добре с тях щото 1 учебна година (9 месеца) това ти правят някъде 200 лева, които ако си ги събереш можеш да си купиш нещо хубаво. Иначе да ако стипендията стане 30-40 лева определено мисля, че би ме мотивирало ако имах слаби оценки да ги повиша значително.
    "Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    ходи прочети насам натам,малко житейски experience и тогава говори копеле мръсно!!!!

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Не с цел стипендия изкарвам добри оценки, но определено е приятно да знаеш, че трудът ти е оценен.

Благодаря за отговорите!

А някой по-горе посочи, че стипендията за ученици трябва да е процент от минималната работна заплата.

Това наистина е така! По Правило, ститепндията трябва да е поне 1/3 от минималното възнаграждение за месец в съответната страна т.е 80+ лева в нашия случай. Дали е възможно това да стане според вас? Това би означавало четворно увеличение...

Супер фен
    Че аз не уча и винаги съм имал успех над 5,50 (5,80-5,90 ако трябва да бъдем по-точни). Ако даваха по 100лв за 6,00 и 6,00 ще изкарвам....

Що за въпрос, всеки ще го мотивират повече пари.. 22 лева не стигат за закуски даже

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Ест. Но в момента стипендията е толкова "висока", че направо всеки не спира да учи..Отговорил съм с Не в анкетата, защото знам, че нищо няма да стане в България (стипендията да стане по-висока).
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Град
    Плевен
    ами да мн ясно

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    По принцип да....но в България увеличението на стипендиите е невъзможно поради всеобщата "криза" от която всеки се оплаква Нема бизнес нема пари нема дори за две цигари ...дге

Голям фен Аватара на Crazytu
    1.Това определено ще е мотивация за слабите ученици, но друг е въпроса как ще се изкарват оценките( с колко "самостоятелно" на/пре-писани домашни и колко "честно" направени контролни). Ако се увеличи стипендията, то тогава и изискванията трябва да са по-високи. Например: никакви неизвинени отсъствия, успех 5.80+ .. нещо от този сорт.
    2.Не съм съгласна с това, че стипендията трябва да е 1/3 от минималната заплата. Тези пари могат да бъдат вложени по много по-добър начин. Не ходим на училище, за да ни плащат, а уж да научим нещо, за да имаме по-голям шанс да не сме всичките метачи по улиците.
    Макар че то сега само това остава, дайте ни 80+ стипендия, да увеличим и малко ваканциите(с по 1-2 седмици) ии супер. Хем учениците ще имат повече време да се напиват и изтрезняват като хората, хем и повече пари за цигарите през междучасията.
    :]
    Once upon a time I was falling in love ...
    But now I'm only falling apart ...

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    Много ясно. Дори и само двойно да я вдигнат ( т. е 50 лв ) , мн повече ще се увеличи броя на хората с добри оценки... сега тея мижави 20 лв дали с тях или без тях - все едно

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Макар,че все още не вземам стипендия,
    ще споделя,каквото си мисля по темата...
    - Естествено,че ще ме мотивира.А и не само
    мен,но и доста слаби ученици..
    Но едва ли ще има промяна,в България нищо
    не е възможно..
    - Така,че ще трябва да се задоволите с 20 лева..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Супер фен Аватара на fuckme
    аз се старая да изкарвам добри оценки заради себе си, пък и на нас стипендии не ни дават, защот съм седми клас, но предполагам, че би мотивирало голяма част от учениците. но знам , че в България 80 лв. стипендии няма да има.
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

Да, би ме мотивирала по-високата стипендия! Защото тогава като седна да уча по предметите, които не ме интересуват, ще знам, че го правя, защото трудът ми ще бъде възнаграден. А и какви са тия абсурди социална стипендия 18лв., стипендия за отличен успех - 21лв.? Излиза, че разликата от 4,50 до 6,00 е 3лв...

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    Не с цел стипендия изкарвам добри оценки, но определено е приятно да знаеш, че трудът ти е оценен.
    Съгласна.

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Ми не няма за 20 но за 50 може и да си пиша домашните

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Определено да.Дори и да не е стипендия ами просто по-висока оценка.Мразя ги тея "стимулиращи" ниски оценки...никога не помагат при мен.

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    нали пита в другата тема бе, сектант

Не.
    Моите мотиви в каквото и да било отношение обикновено са по-различни от тези на останалите.

SK0RP10N
    Guest
    Моето мнение е някъде, между 2та отговора:

От една страна за не уча за стипендията, а за себе си, защото се стремя към общо взето труднодостижима насоченост - медицина.
    От друга страна, всякакви допълнителни приходи винаги са добре дошли и е приятно да получа някакви пари за положения от мен труд (уча в елитно училище и в него не е чак толкова лесно да се поддържа отличен успех), но съотношението "положен труд:големина на стипендията" е направо подигравка.

Не уча за пари,а уча да си ги изкарвам в по-големи размери .Дали ще е 20 или 50 има разлика,но не е кой знае каква.Какво с 50лв. ли ще се издържам,по-богат ли ще стана?Пълни глупости.То ако си тъп и не ти се учи и 1000лв. да ти дадът пак ще си същия тъпанджак ,,,,/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си