- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Кое е по-ефективно. На лостовете ли или на фитнес ;]
Кое е по-ефективно. Според мен при фитнеса повече се помпа и се става по-,,тромав''. При лостовете не толкова много , но пък мускулите стават стоманени и пак се придава много сила и мощ. .![]()
Е ся зависи каква ти е целта.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Нямам точна цел. тъй че най -хубаво и от двете. : )
И двете в една тренировкаПърво лостове и след тва щанги или както си го направиш
![]()
добре изглеждащо тяло - прави всички упражнения както трябва и във фитнеса и на лостовете - бавни и с пълното движение.
отрицателните страни са, че мускулите се вдървяват, нямаш пъргавост!
ловкост, сила - правиш повече акробатични упражнения - силови с лаш, кофички с лаш, бързи лицеви...
отрицателните страни са, че не изграждаш толкова мускулна тъкан!
Не е задължително. Зависи от упражненията и начина на тренировкаПървоначално написано от kadishona
![]()
Точно така, мускулна тъкан си се изгражда, може да е по-малко, но се изгражда..Първоначално написано от ZipFail
В фитнеса мускула се учи на едно и също движение и става много дървен.. Съвета ми е да си ходиш по лостове и да си правиш упражнения със собствено тегло..![]()
Грубо ли е ако питам: Курво, как си?
Пак да повторя..това с "вдървяването" на мускулите е глупост, всичко зависи от начина на тренировка![]()
Един приятел беше скъсал бицепс ей така от вдигане в фитнес, всеки ден по един и същ начин и накрая беше отишъл някъде на село вдигнал нещо ... може и да не се вдървява мускула - смисъл като работиш с малки тежести и повече повторения, това искаш да кажеш нали?
Грубо ли е ако питам: Курво, как си?
стиа сте хвалили тея тъпи лостове бе! Ей дървени та надървени мускули! Аз лично трябва да имам не мускули а сила-експлозивни тренировки! Има много методики , но като човек е невежа е в неведение!
Знам само за един мускул,който се надървяПървоначално написано от ibojilow
при мъжете. За другите за пръв път чувам,че е възможно. 50 или 100 кила щанга не са 50 или 100 кила тежест на село. Второто е съвсем различно от първото. Ако някой си мисли,че щом вдига щангата,ще може и други битови тежести много бърка. И късането на мускулите е закономерно и логичен резултат.
![]()
В залата има голямо разнообразие от уреди и начини за тренировка. На лостовете е почти едно и също. В добрите зали има и лостове.![]()
Помпане с леки тежести до отказ = дървени мускули.
Големите тежести при базовите упражнения и силовите изпълнения на лостове (всякакви статични позиции, везни, планч, силови набирания и тн.) водят до изграждането на едно силно и функционално тяло.
Тренировката със свободни тежести и тренировката на лостове е на практика сходно натоварване.
Това че ви затискат 50 кг на лежанката, не е причина да плюете фитнеса. Както и не плюйте лостовете, защото ви е яд, че не можете да направите 10 чисти набирания.
в програмата ми (фитнес) освен с тежести си правя и набирания ,кофички не само лостове но всеки както реши
Хора. От 3 месеца се набирам на лост. От начало не можех и 2 пъти да се набера ( макар че си правих по 50 лицеви опори).
Сега съм на 13 - 15 набиране за бицепс и 6 - 7 за гръб.
Единствената промяна, която усетих е само за малко стягане на гърдите. Друго почти нищо.
Кофичките на успоредката май повече вършат работа.
абе лапе кво очакваш от 3 месеца не казвам ,че само с лостове се прай нещо голямо ама от 3 месеца кво може да очакваш ... аз дето и набирания кофички правя и с тежести упражнение се иска постоянство и време ...
A ti ot kolko vreme trenirash na lost i kofi4ki. I veche kolko kofichki i nabiraniq pravish.Първоначално написано от wtfff2
loveca777 от 2 години,но не само набирания и кофички ами упражнения с тежести (фитнес) ... и само да ти кажа не е важна бройката а самото изпълнение ... неможе примерно да ги правиш грешно само и само да гледаш бройката важно е изпълнението
рАЗбира сеПървоначално написано от wtfff2
![]()
Изпълнението е всичко, бройката няма значение, важното е да работи.
На лостове може да се направи изродско тяло, но не за 3 месеца. И като казвам изродско, I mean it.
Могат ли ФИТНЕСА И ЛОСТОВЕТЕ да се съчетават успешно. Смисъл да можеш еднакво да си правиш много лицеви опори , силови набирания, мокри кофи и тнт. както и и да дигаш от лег 50 кг, за гръб доста кг във фитнеса големи тежести? Много ме затроднява този въпрос.За сега на извод,че за добри постижения на лостовете трябва само на лостовете да се ходи - и да се чувстваш лек. Или само фитнес и по малко кофички и набирания - и да трупаш много маса и мускули./..
Защото като тръгнах от лег да дигам някакви исухлени 20 кг щанга - и лицевите ми опори намаляха. Започнах да се чувствам по тежак. Преди след лост правих 80 - 90 , или 10 с една, след като тръгнах на фитнес - да дигам от лег - лицевите ми станаха по трудни. Така че мисля да не ходя на фитнес.?
ГлупостиАз правя набирания, лицеви, кофички и щанги в една тренировка и всички показатели са ми се вдигнали
Въпрос на методи
![]()
Значи лицевите ти опори не са станали по-трудни както при мен щом си почнал да вдигаш от лег.Първоначално написано от HHristov
. Щото аз усетих. Някак по- тромаво ги правя лицевите след като няколко пъти ходих да вдигам .
![]()
И на мен ми се е случвало. Нямам обяснениеСлед време изчезва тва чувство
![]()