.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Тема: Скоци

Град
    Ловеч

Скоци

Ако може да прапоръчате някои упръжнение за свикване да скачаш от един крак (до сега съм скачал от два) и някакви упражнения за по- висок скок ?? ?
    Истинските приятели няма да те оставят да вършиш глупости..сам !!

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!!

Супер фен Аватара на fatrat
    скачане на въже джогинг ! Клекове експлозивни!

Повече от фен Аватара на atractive
    Мъчи се да докосваш тавана - има ефект
    Нямам химикалка!

Град
    Ловеч
    Цитирай Първоначално написано от atractive
    Мъчи се да докосваш тавана - има ефект
    Хах :
    Истинските приятели няма да те оставят да вършиш глупости..сам !!

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!!

аз имам една идея,която споделих с един приятел и ми каза че има невероятно подобрение
    та идеята ми е следната:
    трябва ти лост , не прекалено нисък, да е на място с равна повърхност,упражнението е и за ръце и за отскок
    1.скачаш,хващаш се за лоста
    2.правиш набиране
    3.пускаш се
    4.правиш лицева упора на земята
    5.изправяш се до клек
    6.скачаш от клек
    7.хващаш се за лоста,набиране...
    така всичко повтаряш
    нормално е в началото да правиш само по 4-5-6,но с времето ще увеличаваш броя и издръжливостта

п.п. никога не забравяй да загрееш и да се разтегнеш преди това,не искаме сакатлъце
    успех,дано ти помогне
    ~девойче съм~

Като цяло за отскок най добра работа ще ти вършат кляканията и клякания с подскоци.

Цитирай Първоначално написано от dimdim
    аз имам една идея,която споделих с един приятел и ми каза че има невероятно подобрение
    та идеята ми е следната:
    трябва ти лост , не прекалено нисък, да е на място с равна повърхност,упражнението е и за ръце и за отскок
    1.скачаш,хващаш се за лоста
    2.правиш набиране
    3.пускаш се
    4.правиш лицева упора на земята
    5.изправяш се до клек
    6.скачаш от клек
    7.хващаш се за лоста,набиране...
    така всичко повтаряш
    нормално е в началото да правиш само по 4-5-6,но с времето ще увеличаваш броя и издръжливостта

п.п. никога не забравяй да загрееш и да се разтегнеш преди това,не искаме сакатлъце
    успех,дано ти помогне
    ъ и набирането кво общо има с клека или пък лицевата?

да поддържа форма може би

ъ а човека пита за скоци????

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от fatrat
    Цитирай Първоначално написано от dimdim
    ....
    ъ и набирането кво общо има с клека или пък лицевата?
    Това упражнение е правено за бойците, има невероятен ефект върху издръжливостта.
    И не го ли научихте, че мускулите когато растат по естествен начин (без зоб и тем подобни), растат по цялото тяло в синхрон

пък както се досещам автора на темата е баскетболист, няма да му се отрази зле ако заякне малко, силата и пъргавостта никога не са вповече

Братле на мене не ми обяснявай! Знам кое как расте и със зоб и без зоб!

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от fatrat
    Братле на мене не ми обяснявай! Знам кое как расте и с зоб и без зоб!
    .. личи ти

Това упражнение се казва burpee
    http://www.youtube.com/watch?v=c_Dq_NCzj8M
    Това е много добро упражнение,но не и за вертикален отскок,това е упражнение използвано за подобряване на издръжливостта,използва се в много комплекси,използва се за редукция на мазнините,сащо!Имам една книга с много програми,идеи и методики (книгата е в pdf формат,не книжна).По-добър отскок се постига с плиометрия-различни видове подскоци (depth jump,box jump,rikochets,fast jumps,pogo jumps,long jumps,halfsquat-jump и още поне стотици плиометрични упражнения) и не само подскочни упражнения!Разбира се,много е важно правилното съчетаване на упражненията,интензивност а,броя тренировки,серии,повторени я,хранене,възтановяване и някои други фактори.Преди да се ориентираш към подобна плиометрична програма,за да не се контузиш трайно (колене,глезени,кръст)е много важно да имаш базова сила.Тя се постига с упражнения със свободни тежести (нямам предвид собствено тегло!).Тяга,клек,лежанка(3т най-важни),набирания,напади,отп ади,упражнения за поясната мускулатура и още други силови движения.А повишиш ли си силата на тези упражнения,това със сигурност ще доведе и до покачване на вертикалния отскок.Тук искам да вметна нещо.''пфф..набираняи..аз искам висок отскок,за какво са ми набирания''.Скока е комплексно движение.Той зависи от краката-ДА!Те са много важни,но също много важен е и корема (той е важен за всички движения,явява се връзка между долна и горна част на тялото)Много важна е и горната част на тялото.Ти си толкова силен(в твоя случей-ще скачаш толкова високо),колкото ти е най-слабия мускул.Чували ли сте израза-''спринтьорите бягат с ръцете,а боксьорите удрят с краката''?
    В книгат,която споменах,че имам се казва,че е добре преди да започнеш каквато и да е плиометрична програма/потготовка,да можеш да направиш клек със щанга 1,5пъти по собственото ти тегло.Тоест ако тежиш 100кг,да можеш да клекнеш със 150кг.При положение,че си 100кг и клякаш със максимум 50кг,рискът от контузии в ставите,най-вече,при различни видове поскоци и подобни упражнения е огромен.
    Моят съвет е:Намери си свестен кондиционен треньор (ако си от София не е трудно),да те научи на правилното изпълнение на клекове,тяги,лежанки и останалите силови упражнения,които ще ти помогнат.Упражнявай им техниката с по-малки килограми първите месец-два.После започни да тренираш силово,с нисък брой повторени и по-големи килограми (80-90% от максималните).Ще вдигнеш силата бързо,понеже си начинаещ.За 6 месеца силово трениране ще имаш много добри резултати,със сигурност за това време ще качиш и вертикалния отскок,а и всички атлетически качества.Гледай да качиш силата на клека близка до 1,5пъти по твоето тегло,напредни в силовата фитнес потготовка и тогава вече ще можеш да започнеш някоя плиометрична програма,ще можеш да тренираш по плиометричните методи.Сега със сигурност ти е рано за подобни движения.
    И преди всичко-практика!Самото практикуване на спорта ти и опитите за забивки,докосвания на ринга,ще ти помогнат също.
    Дано съм ти помогнал!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си