koko95, извинявай, че ще бъде така директно, но да те питам - абе ти вменяем ли си или в лудниците имате достъп до интернет?

АКО ДА ДАЙТЕ НЯКАКЪВ КОД ЗА ОРИГИНАЛЕН УИНДОЛС ИЛИ КАК ДА СТАНЕ ЛЕГАЛЕН(НЯМА ЗНАЧЕНИЕ 7 ИЛИ ХП)
Проверката за "оригинален Windows" e следната:

1) Свалят ти registry entry, в което е съхранен кода на Windows/Activation code, Machine code, etc/.
2) Сравняват тази стойност с лепенката на компютъра ти, за "оригинален Windows"
3) Прави се проверка в базата данни на Майкрософт копието на Windows на кого е продадено, с какъв лиценз и т.н.

Извод: Освен ако не вземеш да хакнеш Майкрософт и не започнеш да си принтираш лепенки за лиценз Windows, няма как да издържиш стандартна проверка дали ти е оригинален Windows-a.

МАЙКАМИ МИ КАЗА ЧЕ НЕСТАВА ДА СЕ ИЗНЕСЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ЛАПТОП(АКО НЯМА ОРИГИНАЛЕН-ЛЕГАЛЕН УИНДОЛС)
Така, хакам една парола на твърдият диск и какво правим? Отивам на границата и ми казват: "Моля изчакайте 2 до 5 дни да декриптираме твърдият Ви диск, за да проверим с каква операционна система сте", така ли?

Вариант номер две, пускам простичко TPM и слагам правилните настройки. Какво правим? Събират екип специалисти, които в рамките на няколко месеца все някак успяват да преодолеят модула за сигурност и доволно установяват "Операционната система е freeware - Slackware" и ме пускат по живо по здраво

Случайно съм някакъв избочил параноик и съм сложил не чак толкова известна версия, която пък съм модифицирал леко, на hardware pseudo-random number generator, който криптира данните в хешове от по 256 бита, от вида hash($pass.$md5.$salt). А, и на всичкото отгоре го прави реверсивно, защото съм станал на криво в деня в който съм го измислял. И спрямо датата: finaldata==($hash.$date). Какво правим?

Ами отговора е: нищо не правим. Никой не е толкова избочил, че да отделя дни, седмици, месеци за да провери дали един Windows е легален. Ако те тормози толкова - сложи му една парола, пий си хапчетата и се успокой.

ПП. Пробвал ли си повече да четеш, а по-малко да пишеш? Изключително полезен метод. Рязко повишява коефициента на интелигентност.