- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Готина в училище? Как?
Има много причини хората да искат да са популярни. Искат да преживеят нови неща, искат приятели или просто са се нацелили в готиния пич от другия клас... Искаш да си онова момиче? Което всички обичат, възхищават, идеализират и доста често завиждат? Хайде, знаеш за кого говоря: тя е красива, умна, забавна, талантлива и се облича невероятно! Ти дори може би я мразиш. Но ако се вгледаш в миналото, ще разбереш, че всъщност е много сладка. Е, има някои, които не искат да са на нейно място. Това са истински индивидуалисти. Но щом четеш тази тема, вероятността да си една от тях клони към нулата. и така, темата продължава...
1. Намери си компания. За предпочитане е да са истински приятели, които те обичат. Твоята официална "групичка" трябва да се състои от 3-6 момичета. Нека да бъдат умни, готини и стилни хора. Бъди добричка до припадък: бъди лоялна и често ги кани да излизате и да правите забавни неща заедно. Това ясно ще покаже, че извличаш максимално забавление от живота, че си отворена за нови преживявания. А и групичка весели и привлекателни момичета в мола радва окото. Опитай се да измъкнеш по една тайна от всяко момиче. Но не ги заплашвай и не разгласявай наученото- това е долно и ще приличаш да гаднярка. Никой не иска да дружи с кучки. Важно- ти искаш приятели, не използвай групата като средство за достигане на Върха. Популярността е само една добавка къ ценния подарък- приятелството.
Това прозвуча сантиментално и леко ме е срам![]()
2. Лидерката- умната, забавната и бла-бла-бла, каквото има по- горе. Тя има всички умения за контрол. Няколко подточки ще разкрият по- добре този легендарен образ.
а) Подрепящата Тя те обича, без да те идеализира. На нея можеш да се рзкриеш и да споделиш проблемите си. Е, има и рискове, оправяйте се сами. Накратко е твоя БФФ. Изглежда ти, че е някакво подобие на теб самата. Ако играеш тенис, тя тича в парка... И така.
б) Сладката Не всичи сме добрички и сладички, но имате нужда от такава девойка в групата. Тя е супер, защото е готина, ще ви подкрепи в трудни моменти и се разбира добре с хората.
в) Осъдената На това момиче също не му е лесно. На базата на грешни първи впечатления и завист, тя е осъдена. Някои я игнорират без дори да са говорили с нея! Млади и стари подсъзнателно я възприемат като #%@3*&... Ако вникнеш по- дълбоко, ще бъдеш приятно изненадана.
г) ПРО Тя има някакъв талант. Балет (не задължително класически), пеене, рисуване, спорт, театър, математика... И е доста навътре с нещата. Изглежда прекрасно във всяка униформа. Постоянно е заета и все пак намира време за вас.
д)The party animal О не, тя никога не се надрусва и не се напива! Често е на чашка- две, но се справя добре в училище. Тя не празнува през цялото време, но е истински купон времето, прекарано с нея. Тя е духовита, зашеметяваща винаги и страшна танциорка... Споменах ли, че винаги излиза добре на снимки?
е) Средното положение Стандартното "супер- момиче". За теб и за твоята група тя винаги е "някъде там". Тя е това, за което другите само си мечтаят. Малко или много засенчва другите. НИКОГА не казвай, че животът и е само популярност. Първо, че ще се обиди и второ- видяла ли си и графика за по- късно. Въпреки уроците и курсовете тя пак се интересува от ежедневието ти. Тя е по-добра, отколкото всеки "среден" тийнеджър някога ще бъде. Кой е нормалния сега?
3. Бъди уверена! Звучи отчаяно, знам. Ако искаш си го повтаряй по 100 пъти на ден. Слушай нахъсваща музика, когато не си на кеф. Лично на мен Offspring ми помагат, но тук не става въпрос за мен. Ако не и това не помогне (и просто предпочиташ Преслава), то използвай следните трикове:
а) Не си доволна от външния си вид? Сложи си грим. Още. Още де, стига си се стискала. Поразхождай се така (само у вас, моля те) и преброй колко хора ще стреснеш. Махни скапания грим и си измий лицето. Я- пак си ти! Изглеждаш много по- добре и естествена. Така те вижда света.
б) Испроси си го. Попитай роднини и приятели какбо точно хатесват в теб и го запомни добре. Това са твоите положителни страни и те не са една и две.
в) Направи нещо голямо. Почисти си стаята. Нова прическа... You choose![]()
4. Винаги изглеждай добре! Набий си го- красива по всяко време. От главата до петите:
а) Любимият ви аксесоар е... косата! Поддържай косата си чиста и сресана- твоят стил и формата на лицето ще ти подскажат как да я носиш ежедневно. Вариантите са много и е най- добре да се посъветваш със специалист. Модата в прическите се мени, но има принципи, валидни навсякъде. Ниското чело лесно би могло да се прикрие от бретон. Топчестото лице да се удължи с прическа на път с добре оформени странични кичури. И така нататък. Добре подбраната според формана на лицето ти прическа може да те накара да изглеждаш красива и секси. И обратното- робуването на моден стайлинг, без да се зачитат индивидуалните особености, води до комични резултати.
б) Лицето трябва да е винаги чисто и свежо. Грижи се за кожата всекидневно. Задължителен е кремът против пъпки и почистваща пяна или сапун. Полагай съответните грижи за съответния тип кожа. Гримът трябва да е толкова незабележим, че само да загатва и подчертава изразителни очи или сочни устни. Момчетата мразят изрисуваните момичета. А дали ще ти е приятно да чуеш зад гърба си "Оф, тая на ква се прави, от сто километра се вижда, че е с молив и фон дьо тен..."? Съвсееем малко фон дьо тен, спирала и гланц са достатъчни. Гримът е за прикриване на дефекти, не за създаване на нови!
в) Хигиената е на първо място. Всекидневен душ и миене на зъбите по 2-3 пъти на ден. Фигурата и теглото са ключови. Упражнения, ако е необходимо, но и не живей само на моркови и зеле.
г) Последен, но не на последно място е манокюра! (точно това клише очквахте, нали) Не бива да е прекалено дълъг, дори да се каниш да надереш даскала по физика. Не си хищна птица, по кротко с ярките цветове. Не правят добро впечатление в клас. Никакъв олющен лак! Хелоуин мина все пак...
5. Овладей "Усмивката". Не бъди зла. Дръж се мило с всеки с който можеш, помагай в трудни моменти и ги подкрепяй. За тези, които не можеш да понасяш, създай граница на търпимост. Не си разменяйте реплики в коридора, а им се усмихвай. По този начин те изглеждат зле, а ти - стабилна и саркастична. Истинския лидер не тормози, за да го уважават- прекален готин е. Разумната кралицата никога не атакува откито. това само ще изнерви хората. А и ще накараш "лошия" да се почувства предаден и унижен. Нали беше състрадателна?
6. Обличай се добре Обикновенна, но невероятна- твоята цел. Носи страхотни дрехи, имай страхотен стил. И моля те: не се подигравай на хората, облечени по друг начин! Това са ТЯХНИТЕ дрехи и начинът, по който ТЕ искат да се обличат. Носи каквото искаш, но не отивай на парти по анцунг. Твоите тоалети трябва да са сладки+касиви+да си ги обичаш. Да накараш всички да искат да се обличат като теб е трудно, но невероятно яко! Не е задължително всеки ден да се появяваш с блузки от коприна и лъскави джуджавки. Обувките- елегантни или спортни. Вярваш или не, можеш да изглеждаш добре и без токчета. Шал около врата променя тоалета изцяло. Нека чантата да подхожда на останалите аксесоари. Бижутата- никакви брокати и лъщящи глупости, момиче от класа носи бижута от класа. Не казвам, че трябва от главата до петите да си покрита със Сваровски. Семпло и красиво- златната среда е важна.
7. Никога, ама никога, ама ти като казвам никога, имам предвид НИКОГА не клюкарствай!!! Няма начин човека да не разбере. Приятелката ти може да се кълне, че няма да се издаде, но от дума на дума... Мимето си пада по Боян. Клюкарстването изглежда ужасно отстрани. Но какво да се прави- човешко е! Добре де, женска природа![]()
Да обобщим. Това, което ти трябва е:
- група от добри приятелки
- козметика и грим
- готини дрехи
- харизма- не може да се мине без нея.
- мобилен телефон
Важно:
- Вярваш или не, има хора, които не те харесват. Те ще разпространяват слухове и ще злословят по твой адрес. Игнорирай ги.
- Винаги бъди здрава и във форма.
- Стой далеч от наркотици!
Надявам се да съм помогнала. Не съм описала поодробно всяка стъпка. Мисля, че има доста по- компетентни съветници в модата от мен. Не, не мисля... убедена съм, сигурна съм, имаТа... пишете коментари и успех!
[/b]
до това водят американските филми....
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Ооу даа покривам всички критерии, а защо не съм известна
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
...пропуснала си "да ходиш с топ- футболиста на училището"...
наистина много филми гледате....
EEEEEEEPPPPPPIIIIIIIIICCCC FFFFFFFFFAAAAAAAAIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLLLL X_X
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
![]()
![]()
![]()
Това в High School Musical ли го гледа?
П.С. След подобен фейл най-добре си направи нова регистрация във форума и никога повече не споменавай това. ЕВЪР... ЪГЕН...
Виж, миличка...това звучи супер на теория, но нека си го признаем- само на ТЕОРИЯ. Имам предвид, че няма такова нещо като кралица на училището или поне не чак толкова перфектна и доброжелателна. Прекрасно щеше да е ако наистина ставаше по начина, който си описала, но всичко това е просто измислица и в реалния свят не съществува... Ако пък наистина искаш да станеш нещо като пчела майка ще ти се наложи да погазиш доста повече хора, отколкото ще накараш после да те обикнат. Е разбира се, изборът е личен и всеки си решава дали иска да се превърне в кучка в името на това да стане популярна
FAYUL!!!!![]()
Never Shout Never - The Past
"I've been smoking the green
Since i was merely fourteen
Just to find an escape from this town
That was so mean to me..."♥
That's my new thing. FAYUL! No that's not my new thing.Първоначално написано от Spikeey
![]()
Иначе темата е твърде.. превзета и филмирана.
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Както казаха и преди мен- прекалено много филми гледаш. Бъди себе си. Все пак отиваш на училище да учиш, а не да демонстрираш колко си "сладка, готина, подкрепяща" и т.н. Ясно е, че при повечето хора това е маска. Come back to reality, please.
вие даскалото за дискотека ли го имате??!!?![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от ecstazy
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Мамка му, отдавна не съм правил пародия на тема в тоя форум. Явно времето дойде![]()
Не прочетох всичко.. само подчертаните работи ми стигат..
Та.. що за глупости?![]()
МОМИЧЕ!
So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't
некой требва да закрие сериалчетата дето ги гледате![]()
Да, но пропусна наркотиците, да се надяваме, че в следващата статия ще ги спомене.Първоначално написано от fuckme
![]()
Грубо ли е ако питам: Курво, как си?
4. Винаги изглеждай добре! Набий си го- красива по всяко време. От главата до петите.......... И Т.Н.
Ето откъде се появиха кифлите..
Ох не мога повече...Не си доволна от външния си вид? Сложи си грим. Още. Още де, стига си се стискала.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
They ask me am I ok. They ask me if I'm happy.
Are they asking me that because of the shit thats
been thrown at me, or am I just
a little snappy and they genuinly care?
еххх ...тъпотия до шия![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Така не съм се смяла от.. от.. 2 часа?
![]()
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Ех, ако отговорите за всичко ги пишеше в някоя книга, или в някой форум... нямаше да сме хора, а машини! Съжалявам, авторке, ама не си направих труда да ти чета темата. Ако ще и най-видния психолог да я беше писал, не бих я прочела - заглавието ми казва достатъчно...
Може би там и тогава друга съм била ...