Прочетох коментарите ви и опитах да последвам някои от вашите съвети. Наистина е ужасно, това чувство е не само в любовта, то се проявява (както вече казах) и сред приятелите ми и в семейството ми ... до преди малко си пишех с 2 приятелки разни забавни неща и в същото време ситуацията с "примката на шията" се повтаря. Всеки ден по няколко пъти, дали съм с някой приятел, дали съм вкъщи всичко ми се преобръща. Имам чувството, че това ми се случва само с хората, с които споделям и на които разчитам за различни неща. Това смятам е така, понеже когато съм с приятели, с които просто говорим за различни простотии изобщо не усещам това чувство, а когато съм с приятел, с който правим нещо заедно, който знае какво и кого харесвам и т.н. чувството постоянно ме "алармира" през кратък период от време. Наистина не знам случвало ли ви се е това, но в тези моменти искам да ги отдалеча далеч от мен и да ме намразят ... трудно е да опиша това чувство, само някой, който го е усещал ще ме разбере за какво говоря. А в същото време харесвам и някого, за сега не сме споделяли много и не сме разчитали един на друг, за това и не изпитвам това чувство, но ме е страх - ами ако го направя и го усетя, какво ще се случи ... ?