Търсиш си оправдания да не си с него.

Личното ми мнение е, че ако моралните ви ценности не съвпадат, няма смисъл да сте заедно. Но става дума за вашите разбирания, а не за разбиранията на сестра му, майка му, твойта майка и т.н.

Ти сега си признай, мислиш ли това момченце за льольо и мамино синче?
Склонна ли си да го осъждаш, че го глезят, че е израсъл в по-висок стандарт, респективно по-глезен (говоря за мнозинството случаи)

Мога да се съглася, че е тъпо да се комплексираш ако някой е по-богат от теб, но не е тъпо да искаш да прекратиш връзка, ако начините ви на живот и мирогледите ви са в разрез.
Все пак точно тези неща обуславят успеха на една връзка.
Не може ти да имаш разбирания, че е хубаво да се справяш с честен труд (само пример; 1вото, което ми хрумна), а той да е с разбирания да е нагаждач, нагъл, с връзки и т.н. и да имате дълга и хубава връзка.
Все пак моралните устои, еднаквите гледни точки за понятия като справедливост и как трябва да се живее е хубаво да съвпадат, или поне да не се отричат една друга.
Иначе как ще си с някой, който те отвращава, чиито постъпки те отвращават и т.н.? То по това се избират и приятелите!

Ако ти се отвращаш от него, в комбинация с комплекс за малоценност, по-добре си прекрати връзката и не си измисляй оправдания, че сестра му ти е големият проблем.

Моята най-добра приятелка е богаташка, ама си я обичам и никога не съм се чувствала по-ниско от нея, сигурно защото не е натяквала никога като луда какво има, как го изкарва и т.н., и е възпитана по уникален начин, а не е мамина лигла [;

В случая и аз не харесвам голяма част от богатите хора, но по-скоро тези разглезените. И аз не съм бедна, дори напротив, обаче съм възпитана по невероятен начин, за разлика от мнозинството глезльовци, дето ги учат, че всичко им се полага, без да са го заслужили.

И не става дума за комплекси, а за очевидни неща.

Не вярвам ти да завиждаш на всеки богат човек, защото има такива, които с честен труд са спечелили парите си и имат обноски, но е нормално да не одобряваш голямата част мухльовци, дето имат самочувствие на базата на това какво имат, и едва ли не чувстват превъзходство само защото имат повече неща.. Ей такива е нормално човек да ги хейтва :]