Драги ми професори, всички вие обяснявате колко добре са хората с образование извън България, ма като изключим АМК някой от вас да е бил извън България за малко по-дълго?
Не... На този свят има определен брой работни места.. И ако например има 100 работни места за ядрени физици и има 500 човека завършили ядрена физика то ще има surplus от 400 човека... Или казано иначе 400 човека няма да работят по специалноста си..
Вие ако сте завършили нещо такова "велико" в България никой нема ви брой и за кисела краставичка в великата америка защото нямате техния лиценз...
И да се върнеме към моята теория че човека който се занимава с някакъв бизнес е по-добре от тоя ядрен физик. Като най-малкото тоя
ядрен физик има ли живот?![]()
ДаркПаладин, ти не беше ли тоя дето раздаваше целувки на всички момичета в този форум? Или пък тоя дето обесняваше как трябва да биеш кучетата.... Доста сеир сме чели... Трудно ми се вярва че ти въобще имаш работа!
ПС: Приятно спорене с мене, и макар да не отговарям на повечето постове то поне ми е интересно да ги чета...![]()
Speed 3 Axela
защо ми казваш това?Първоначално написано от amk933
аз казах че и човек със средно специално изкарва доста ти тръгваш да ми викаш колко изкарва вишиста и адвоката завършил един къде си съгласен съм така никога не съм спорил че тоя с висшо взима повече както виждаш
кажи сега защо си търка клавиатурата
ОДИН!!!
Защото го каза по-толкова повелителен начин, като че ли си стигнал върха на света, а средното специално не е върхът на борчето в нито едно отношение спрямо дългосрочни преспективи и преспективите за развитие и разтеж в дадена кариера.
Ок. Хубаво е, че си си намерил някаква прилична работа, но...
Не можеш да ме убедиш, че твоето "доста" наистина е доста...
А и "доста" е адски разтегливо понятие. За село и малък град сигурно и 400 кинта са доста, но за София хиледарка трудно те оправя, ако си сам.
Та мислите ми са:
1) Средното специално може да ти стига да живееш в провинцията, където 90% от населението е нискообразовано, но не значи, че това важи за големите градове.
2) Това че имаш средно-специално не ти гарантира нищо повече от поста на чиновник в дадена институция и едно заварено положение, от което не можеш да се изтигнеш повече на никъде.
3) Средното специално може да важи в БГ, но отиди в чужбина и си покажи българската диплома за средно-специално ветринар и ми опиши реакцията на гледащия те.
4) Не си се преучил чак толкова, та да го раздаваш като епитомизиращ някакъв съвършен идеал. По пътя до истинската медицина (която се различава от преглеждането на прасе и кокошки) има още много години.
ами пич сега търсят вет техници за англия които да се упражняват професията даже днес имах предложение да ида да работя в букурещ защото румънските колеги ме харесахаПървоначално написано от amk933
а ти като си нямаш хал хабер не пиши глупости защото точно това правиш
и моята работа не е да отглеждам животни за това си има гледачи
и да те питам 1500лв на месец как ти се виждат защото точно толкова взимам дали ще ми стигнат за да живея в столицата?
ОДИН!!!
В Румъния!???? в РУМЪНИЯ?!!?!!??? Сигурен ли си, че точно с т'ва ми се похвали, защото може да ти изглеждам много глупав, но Европа я познавам доста добре от преживявания първа ръка и да не продължавам с коментара...
Не казах отглеждане, а ПРЕглеждане...има лека разлика.
Зависи как живееш...може и да ти стигат.
напомняш ми един мой даскал Колю фантазията му викахме че и твоята същата ''бил съм где ли не уча тва уча онова'' аде стига
не само ти си ходил в чужбина
и сега какво ще ми кажеш че всеки софианец взима над 1500лв за да живее ли?
ОДИН!!!
Факт е, че съм бил на много места. А за даскала Колю фантазията не ме интересува особено много...Първоначално написано от darkPaladin
Казах зависи как живееш. Естествено, че не всеки софианец взима 1500 лв...но голяма част от работещите в София да.
абе то и оня беше обикалял 4 пъти света с балон ама тва е другоПървоначално написано от amk933
![]()
но дори и да си бил това за мен не значи нищо
за сега си само едно момче което ходи на училище нищо друго
а какво остава да държиш компетентно менение за такъв въпрос в който нямаш никакъв жизнен опит![]()
ОДИН!!!
Оооооо...завършил преди 5 месеца даскало и тръгнал преди 1 на работа и вече ми говори като че ли е слязал от луната...
Жизненият ми опит точно ти не си човекът, който може да го преценя, защото най-малкото не ме познаваш. Като ти гледам мисленето ми е ясно що свят си видял и що реагираш така.
Хубаво бе...ходи в Румъния и се хвали на ляво и на дясно. При мен тия номерца със
-Знаеш ли къде ме поканиха?
-В Хондурас.
-Уау.
не минават, обаче. Можеш да ги лъжеш лапетиите из форума колко е велико да си ветеринарен техник в Букурещ, но на мен картинката ми е ясна и то не от филма или от новините (говоря за страната, не за професията). И не в Румъния не е лошо, но изобщо не е това, което си мислиш, защото се обзалагам, че не си стъпвал там, по начина, по който говориш или се опита да се изфукаш, надявайки се никой да не знае к'во е там.
Жалко е. Съжалявам. Тая тема изглежда точно като "Да ви се изфукам, че съм със средно-специално и получавам 1500 лв и ще ходя в Румъния." Супер, браво, ама не буди възхищение начина, по който го казваш/ демонстрираш.
ПП: И не не съм едно момче, което ходи на училище и нищо друго най-малкото, защото името ми се знае не на едно или две поприща, но говорим за свят, до който е малко вероятно да се докоснеш и, който е на 1000 мили от ветеринарната ти натура.
колкото по горд толкова повече падаш истината е че си на 1000мили от това което мислиш че си
нека ти кажа какъв си
за хората за света си никой нищо нещо което не съществува и не си мисли че като си опс какво си?ще ти кажа ти си едно егн
и не си мисли че някой ще те издигне ще те подмятат насам натам за да си напълнят джоба и като си им непотребен ще ти бият шута и няма да им дреме
и аз съм завършил за разлика от теб като вземеш диплома и ми кажеш
ето ти черно на бяло аз такъв и такъв тогава ми говори защото пред работодателя това ''мене ме знаят всички и се движа в еди каква си среда'' не важи ка моли да му кажеш такова нещо мечтай си да работиш там а друг е въпроса дали ще вземе теб или някой негов познат който няма и процент от твоите знания които са ми под въпрос защото не си ги затвърдил окончателно
сега си просто едно момче което много говори за ''светлото бъдеще''
нали знаеш какво е казал Хайтов едно е да искаш второ е да можеш
трето и четвърто е да го направиш
и като казах за бъдещето аз ти говоря за сега
точно сега аз започвам да градя кариера от скоро съм на работа и вече имам предложения от много големи фирми
и се замисли нали моя ветеринарлък е на 1000мили от теб какво ще стане ако пусна на пазара да речем 15тона храна която е заразена с нещо и ти хапнеш точно от нея?ще ти помогне ли света до който не мога да се докосна?
и аде кажи какъв е тоя свят който не мога да докосна?
аз поне съм се докоснал до реалния свят за разлика от теб
ОДИН!!!
Харитов, Харитов...
живееш в съвсем друга галактика от моята. Съответно и аз от твоята.
На добър ти час.
Дори мисленето ти ми е далече. Както и на теб моето.
И е нормално.
Лека вечер.
Първоначално написано от chemist9009
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
не се излагай ти се поредния пубер който ми казва товаПървоначално написано от amk933
![]()
да не мислиш че го чувам за първи път![]()
ОДИН!!!
Поне като правя нещо ме ми се налага да се "хваля" по форумите, за да получа потупване по рамото, защото имам нужда някъде да си начеша егоцентризма и да се "изфукам"...
Но както и да е...нямаше ли да тръгваш към Марс....ъ Букурещ?![]()
Хахаха е това беше най-голямата простотия в цялата тема...Първоначално написано от amk933
Кой по-точно зима 1500 лв? Чистачите? Охраните на училищата? Лекарите? Полицайте? Продавачите? Учителите?
Коя е по-голямата част от работещите в София я се замисли...
thegreenzombie- ma lil' sis![]()
Първоначално написано от dinqta
Първоначално написано от ledenakrasota
Казах голяма част (а не по-голямата) и е така. Офисите на всички големи западни фирми са в София - банки, хотели, софтуерни компании...освен това има един куп адвокати, нотариуси, лекари, съдии и т.н., които получават толкова.
Ватманите, сервитъорките, продавачките и чистачките не са мнозинството от работещите хора тук. София не е индустриален център, нито селкостопански, та да говорим за шивачки получаващи по 5 лева на ден. И това със заплатите го наблюдавам от край време...
ПС: В София точно сега гледам СРЕДНАТА заплата е 900 лв. при 500 и малко за страната.
пич аз като мога да се хваля ще се хваля защо да не го правяПървоначално написано от amk933
а ти защо не ми отговори на последните въпроси?
и защо даваш пример за човек който е постигнал нещо повече от мен самия себе си? това се нарича завист от психологическа гледна точка или български синдром(кой си ти виж ме мене)
и да това е върхът моя връх имам хубава работа и заплата сега се стремя към повече а този комплекс в Букурещ е един от най-модерните и големите в Европа
и мен има кой да ме потупа по рамото пуснах темата за да стимулирам другите не за да се хваля и не съм се правил на велик
защото и мен ме знаят в не едно поприще ама тва е друга работа
и знаеш ли какъв е броя на 17г деца които говорят точно като теб?
ОДИН!!!
абе пиле баща ми по документ получава 300лв а взима 1200лв така се спестяват пари за данъциПървоначално написано от amk933
не ми говори какво пише на листовете хартия реалността е друга
и само в София ли има адвокати бре в другите градове няма или ако има взимат по 500лв заплата![]()
ОДИН!!!
Хаха точно бизнес-хората са мнозинството от работещите в столицата да знаеш... и нали се сещаш, че по-голямата от част от "интелектуалците" взимащи повече от 1500-2000 лв са синове/дъщери на известни личности и са пробили с връзки...
А нали се сещаш, че средната заплата в столицата е по-голяма(което е нормално за повечето държави в света) защото има много повече хора от другите градове, следователно хората от "висшата" класа са повече, но не са мнозинство от работещите!
И спокойно не си единствения, който следи как вървят заплатите в София!
Непомалък от този на 20 годишните, които говорят така...
И за к'во да ти завиждам по-точно?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Нещо не разбрах, но ок...
Аз също има неща, в които съм постигнал достатъчно, но никога няма да седна да се хваля с тях. Селско и комплексарско е. Когато другите ти кажат браво и те поздравят, тогава ок.
Не ти отговорих на въпросите, защото цялата тема е пълен фарс и образец на типчния булгАрски синдром - да се покажем...
Нямам за какво да ти завиждам. Смешно ми е...последно нещо което искам да стана е ветеринарен техник със средно специално, но не това е въпросът тук. За всеки си има върхове. За някои по-ниски, за други - по-високи...въпросът е да не изкарваме софийското поле за Еверест и то по тоя начин с "вижте ме кой съм".
А с постовете си за парите двамата точно ми потвърдихте тезата, за което ви благодаря. Поне сами си се контрирате.![]()
всъщност ти хленчиш плюеш и си овърташ езика на 180 градуса с цел да замажеш положението но да не забравяме че ти започна този фарс като реши да спориш с мен и сега ще с отговаряш на въпроситеПървоначално написано от amk933
и още нещо ти как пишеш БългЪрия или България от там се досети за български и бългърски това са елемнтарни неща които човека като теб (или поне за какъвто се представя) трябва да знае
и аде кажи кво си постигнал?
аде чакам да не решиш да мълчиш сега щото не съм ти на нивото
всеки може да каже аз такъв и онакъв но делата говорят самиза това кажи ми какво си направил
или нека да имитирам теб
с твоето мислене разбрах че въобще не знаеш за какво става дума и в това се убдеждавам след всеки твой пост
сам показваш че нищо не знаеш
подобен коментар пускаш на всеки който спори с теб казвам го от личен опит
ОДИН!!!
Не сме ти потвърдили тезата най-малкото, защото не сме засегнали и другите градове, а разглеждаме София...
Както паладина каза в последния пост, бизнесмени, адвокати, банкери, частни лекари, нотариуси и т.н. има и в другите големи градове. За да разбереш къде хората взимат повече не гледай статистики за средни заплати, а гледай къде хората живеят по-добре.
Според статистиката най-добрия град за живеене е ВарнаПървоначално написано от fear4o
![]()
ОДИН!!!