Защото го каза по-толкова повелителен начин, като че ли си стигнал върха на света, а средното специално не е върхът на борчето в нито едно отношение спрямо дългосрочни преспективи и преспективите за развитие и разтеж в дадена кариера.
Ок. Хубаво е, че си си намерил някаква прилична работа, но...
Не можеш да ме убедиш, че твоето "доста" наистина е доста...
А и "доста" е адски разтегливо понятие. За село и малък град сигурно и 400 кинта са доста, но за София хиледарка трудно те оправя, ако си сам.
Та мислите ми са:
1) Средното специално може да ти стига да живееш в провинцията, където 90% от населението е нискообразовано, но не значи, че това важи за големите градове.
2) Това че имаш средно-специално не ти гарантира нищо повече от поста на чиновник в дадена институция и едно заварено положение, от което не можеш да се изтигнеш повече на никъде.
3) Средното специално може да важи в БГ, но отиди в чужбина и си покажи българската диплома за средно-специално ветринар и ми опиши реакцията на гледащия те.
4) Не си се преучил чак толкова, та да го раздаваш като епитомизиращ някакъв съвършен идеал. По пътя до истинската медицина (която се различава от преглеждането на прасе и кокошки) има още много години.