Това е така отдавна.
И мисля, че наистина няма смисъл да се продължава спора, защото никой не е специалист по това което обсъждаме.
И амк остави на Паладина като по-голям(изживял повече, видял повече, научил повече) да знае една идея повече от нас другите как стоят нещата.
thegreenzombie- ma lil' sis![]()
Първоначално написано от dinqta
Първоначално написано от ledenakrasota
Живял не значи научил и видял.Първоначално написано от fear4o
За видял особено доста мога да поспоря...
За научил - може да си разбира от ветеринарната медицина, но съм му виждал издънките в други сфери на науката, като политика, например, а там знам много повече от 99% от потребителите във форума (за разликата от медицината, където той знае повече от мен).![]()
Така че тая фраза не минава тука.
ПС: Да не говорим, че като цяло доста мога да поговоря за българската образователна система и кой колко знае, като излезе от нея, освен, ако не иска да уча, а 90% не искат и това е факт. Изобщо не казвам, че това е случаят тук. Отклоних се, но научил е много разтегливо понятие.
![]()
Варна е за 2009.....най-добрия град за живеене за 2010 е БургасПървоначално написано от darkPaladin
![]()
![]()
за 2010 мисля че е софия, но дори и да е, е незаслужено
Не е вярно.Първоначално написано от muscle
Според интернет гласуването
1. Бургас
2. Благоевград = Варна
По точки:
1. Бургас
2. Варна
3. Благоевград
.... А сега по темата.
Наистина смятам за неуместно подобен тип хвалба. Хубаво, учил си, мен това най-малко ме интересува. Лошото е, че учебните програми са претрупани и трябва хубава образователна реформа и да се направи така, че на ученикът от малък да му се казва, че е хубаво да се учи и че има полза от ученето. А не както е сега - 13 - 15 годишни кифли, издокарани с униформи или облекла, по-подходящи за нощен клуб или магистрала, но не и за училище, същевременно с претенции и мнение за себе си до небето, подпиращи масите на кафетата по градовете. Не, така няма да излезе нищо хубаво. Вместо към прогрес нацията върви към упадък. А, забравихме онези 10% от които малка част им пука за училището, а на останалите са просто бележкарските синчета и дъщерички на авторитарните си родители.... а ако пък решиш да учиш като хората, това просто няма как да стане, тъй като програмите са претрупани....
Въпросът не е само за промяна в образователната система.Но и реализацията след това.Не може да учиш висше 5 години и да придобиеш някаква специалност и после да работиш след това друго защото в държавата по една или друга причина няма работа или не те взимат по простата причина,че искат по няколко години стаж,или чакат някой техен служител да се пенсионира или да умре!
аз пък виждам груби правописни грешки забележи груби ама какво да правя нищо не казвам ти се неграмотен на другите се смеешПървоначално написано от amk933
пък и кой си ти че да казваш какво са научили другите?
ОДИН!!!
darkpaladin,ти най-малко можеш да обвиняваш амк за правописа му,ти дето пред "че" редовно не пишеш запетая,това се учи в 4 клас...амк,ако е допуснал някакви грешки е най-вероятно е без да иска,всеки допуска грешки(още по-малко,че това е форум и не сме длъжни да спазваме всички граматични норми)
//виждам, че темата доста се е отдалечила от изходната си позиция, та да отбележа само:
основното разминаване и причина за не(до)разбиране на хората е разликата в понятийните им и тълковни речници.
в този смисъл:
1) кой какво разбира под "учил" (употребил го в мин. св.) на 20 г.?
2) кой какво съдържание вкарва в "реализация", "успех", etc.?
Факт е, че съвременният (световен и български) човек* мери успеха си в цифри - потенциални възможности, висок стандарт, материални придобивки. Съответно, няма за какво да се учудваме, когато родените в семейства на такива успели хора са попили сигурността за светлото си бъдеще в кръвта си от малки. Няма по-нормално нещо. Особено в България.
ПП: Успех на всички! Каквото и да искате да ви се случи / да случите.
*говоря за масовия човек, разбира се.
С над 10 грешки в 3 реда, сметка ще ми държи... Дано образованието ти по ветеринарна медицина е малко по-добро от това по български.Първоначално написано от darkPaladin
Но до там ли падна?Всъщност изобщо не се учудвам. Не е първият раздел, в който нямаш аргументи и ставаш за резил.
Още по-жалък ставаш. С всеки пост. Като не можеш да кажеш нищо и до тук ще стигнеш, "успелия"...
ПС: Вкъщи не говоря български и не уча в българско училище --> не използвам български в ежедневието си изобщо от...5 години. Не чета на български, не пиша, не говоря (само много рядко)...освен тук. Аз поне имам някакво оправдание...за разлика от теб. И пак го правя по-добре, защото твоя правопис е просто "безупречен".
мда не слагам пунктоационни знаци но пиша българин правилно за разлика от теб
не се ли замисляш че може нарочно да не слагам знаци
не недей знам че не ти се отдава
и аз съм си прав каквото и да говориш и точно ти си този който се изказва неподготвен защото не съм видял един твой аргумент а само изрчения от типа
ти нищо не знаеш и говориш глупости
както сега моля те кажи за какво искаш да ти дам аргумент кажи ми за кавко спориш с мен каква е темата на спора тук става въпрос за мен не за останалите говоря за себе си ама нейсе аде ти си правия
дано ти дойде акъла един ден
тука виждам 3 грешки ти правиш 3 грешки на дума на мене се смееш охПървоначално написано от amk933
пп
може да не съм успял много
но съм много по успял от теб имам си добра работа и заплата живота ми е подреден и добро семействоживея си добре и това ми стига
ОДИН!!!
darkpaladin,нищо лично,но амк мисля,че учи политика,което хипотетично би могло да му донесе мноооогооо повече пари от твойта ветеринарна медицина...
еми пожелавам му го аз не съм казал че ще взимам повече пари от негоПървоначално написано от Greennight
аз си живея един съвсем нормален живот
пък и не забравяй че сега учи само учи нищо друго ще му трябват още 6 7г за да започне някаква кариера![]()
ОДИН!!!
ХАхахахУАхуАхахуа.Първоначално написано от darkPaladin
Радвам се, че виждаш 3 правописни грешки, безгрешния.
Както казах смешен си - не си струваш нито един аргумент, защото самите твои "аргументи" са нищо и никакви, което ясно си пролича във факта, че се захвана за правописа.
Да знам, не ти се отдава да спориш. Виждал съм ти свещените простотии в раздел "Политика". Нормално е да паднеш до тук.
ПП. По-успял бил от мен? Нима?
Мога само да те светна, че на 14 години изкарах първите си 150 000лв. в живота само и единствено със собствената си глава и фактът, че мога да мисля. И не, не са ми дадени от мама и от тати, или баба или дядо... Но стана. Горе-долу 100 месеца твоя работа.Но никога не съм се хвалил с това, защото това ИЗОБЩО не е важно.
Въобще не исках да падам до тук, но като си говорим с цифри и кой колко знае и е успял, можеш малко да позамлъкнеш, че ми писна да ти чета ламерщината.
Защото ти казах, че съм на 17, но не съм като останалите дечица, които си свикнал да будалкаш с посредственост.
И да...като казах, че образованието в БГ е доста мъгляво и неясно, подскочи до небето. - http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/1...z-knigi.105731
кви аргументи бе пич аз нали ти казах че съм съгласен с теб![]()
![]()
![]()
той си мислел че споря с него ох леле
и за 14г направо ме уби кво си направил бре спечели от тотото на 14 ?
сега не ми казвай че тези пари си ги заработил ти защото ще ме излъжешпък и едва ли са паднали от небето
![]()
![]()
![]()
пък тва за образованието важи и за теб нали се сещаш сам се закопаваш
а колко твои тъпотии в раздел зравни проблеми и болести съм виждал що не каза?
ОДИН!!!
Естествено, че не съм ги заработил. Изкарал съм ги с главата си, както ти обясних, ако за теб е невъзможно...С интелект, мислене и акъл.
Не това за образованието не важи за мен, нали се сещаш? Уча по най-трудната програма за средно образование в света, с която учиш всичко до 2ра година в университета и е достъпна само за 400, 000 човека в света. Изобщо не ме топли българската образователна система, нито ми влияе по някакъв начин. А и се радвам, като те гледам и като си давам сметка какви кадри произвежда, като тези от Тринидад и Тобаго.![]()
За Здравния пък изобщо не си човекът, който ще ми дава оценка:
1)Защото си ветеринар, а не хуманен лекар.
2)Защото си писал такива простотии там, че дори аз не мога да те стигна. И това не го казвам аз...
А и аз не претендирам да съм дървен философ. Гледам си политиката и това е. Не си вра гагата навсякъде и не търся похвала във форумите.
ПС: Не ми трябва тото, за да изкарам толкова пари. Имам глава на раменете си.
Ще престанете ли да мерите пишки вече? Сериозно, друга работа нямате ли си?
пич разсмиваш ме![]()
![]()
![]()
![]()
ама от сърце ти се смеем тука сумати хора ама както и да е
ти си гледай учебниците не ми давай оценка защото още не ти става като хората си тръгнал да се правиш на вижте ме кой съм
когато станеш нещо повече от никой(това си в момента) тогава си позволявай да даваш оценки
и това че съм ветеринар не значи че не съм учил и хуманна
ама какво да ти обеснявам за моята образователна система която може да се намери само на 1 място в България
и аз съм ходил в чужбина не само ти и мене са ме потупвали по рамото и какво?
разбери че тези хора за които говориш ти ще те използват за лични облаги никой няма да си мръдне пръста за теб ти не си незаменим но един ден ще си непотребен повярвай ми
а в България какви кадри дават лелелел
като кажеш завършил съм в България вратите пред теб са отворени![]()
ОДИН!!!
Ай джавкайте са на лично уе, вече бъркам на к'ва тема е темата се'еш са'?
И двамата сте прави в някои отношения, и и двамата грешите в други. Но знаете ли коя е най-голямата ви, че без да се познавате един друг, без да знаете какъв ЖИТЕЙСКИ опит има другия съдите що за човек е и какви знания има, а първоначалната ви тема е отишла по дяволите. Момчета смешни сте от страни!
А моето мнение за в България е, че ако в семейство на коняри се роди гений, то от него няма да стане нищо повече от едно талантливо конярче ... Което е жалко, но факт.
What I've felt
What I've known
Never shined through in what I've shown
Never be
Never see
Won't see what might have been
Първоначално написано от NawleK
Е пробвай да направиш пари от купуване и продаване де. Така е било, но преди 10 години. Сега можеш в най-добрия случай да си издържаш семейството, но не и да забогатееш. Най-много да издържиш на конкуренцията на била или техномаркет, но дотолкова че да се изхраниш и да не фалираш.
И за образованието не си прав. Ако си луд да учиш физика - заповядай. Основно физици учат физика, защото не са приети друго.
Скоро завърших техническа специалност в техническия университет в софия. Сега съм с двойно по-висока заплата и с възможности за развитие, спрямо тази част от приятелите ми, които останаха глупави.
Те над сот, барман или общ работник на строеж е малко вероятно да стигнат. А и като гледам там си работят и нямат особено желание да се местят или да се развиват.
Е имам и един приятел - готвач е и той е със средно. Той е с една идея по-висока заплата от сотаджиите, но все пак си има умения и талант. И за готвач се учи, макарий не висше.
Така че без образование е трудно. Въобще не гледайте светлите примери, които умишлено се набиват в очите на хората.