Цитирай Първоначално написано от NawleK
Ти мое и PHD да си и пак мое чистиш кенефите.... Образованието е до 1 степен... После ти трябва мозък!

От нищо не можете да направите повече пари от купуване-продаване!

Е пробвай да направиш пари от купуване и продаване де. Така е било, но преди 10 години. Сега можеш в най-добрия случай да си издържаш семейството, но не и да забогатееш. Най-много да издържиш на конкуренцията на била или техномаркет, но дотолкова че да се изхраниш и да не фалираш.

И за образованието не си прав. Ако си луд да учиш физика - заповядай. Основно физици учат физика, защото не са приети друго.

Скоро завърших техническа специалност в техническия университет в софия. Сега съм с двойно по-висока заплата и с възможности за развитие, спрямо тази част от приятелите ми, които останаха глупави.

Те над сот, барман или общ работник на строеж е малко вероятно да стигнат. А и като гледам там си работят и нямат особено желание да се местят или да се развиват.

Е имам и един приятел - готвач е и той е със средно. Той е с една идея по-висока заплата от сотаджиите, но все пак си има умения и талант. И за готвач се учи, макарий не висше.

Така че без образование е трудно. Въобще не гледайте светлите примери, които умишлено се набиват в очите на хората.