.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 95

Йеховистите

Напоследък доста Йеховисти чукат на вратата ми. Е какво мислите за тези хора. До колкото разбрах според тях Бог си има име и това е Йехова. Изглеждат доста приятни но знам, че това е само маска за да могат да зарибят хората. Иначе аз нямам проблем да си общувам с тях.
    Е какво мислите за тях. Според вас сектанти ли са или не, ако вие сте Йеховисти разкажете малко за себе си и вашите възгледи.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    иисус е архангел михаил който е първото творение на яхвето, роден само и единствено човек и ставащ магически след като е кръстен.

смятат че кръстът е езически символ който не трябва да бъде почитан (което парадокслано е напълно вярно)

исус е закован на дъска, заровен и унищожен от яхвето. после пресъздаден в различни тела по различно време () и после е отишъл в рая където пак е станал ангел михаил.

на армагедон ще унищожи всички освен свидетелите на йехова. само 14400 от хората и то само йеховисти отиват в рая.

ма това съм го чел отдавна и от не много достоверен източник тъй че вероятно бъка с грешки.

Мега фен
    Най-голямата грешка е да угаждаш/служиш на секта или сектанти, всеки който е правил някога това с сигурност е съжалявал. По принцип йеховистите са една от сектите световни известни именно с най-много подадени оплаквания от страна на други хора за посегателство над личноста. Веднъж по телевизията имаше репортаж за тези неща, и съобщиха че в агенцията по вероизповеданията в България има най-много подадени оплаквания от граждани именно против свидетелите на йехова, като не само физически тормоз, но и терор причиняван по мисловен път т.е. по духовен/окултен път, и въпреки това дори и в България е възможно да срещнеш и по-опасни от йеховистите секти. Дори и езотеричните и религиозните книги са източник на проклетия, и е най-добре човек да не притежаваш и да не се води от такива.

Йеховистите подлудяват хората много съм распознат с тях несе хващайте с тях . И те самите не знаят чеви заблуждават това е самият сатана исус каза ас съм пътят към отца. Никой не може да влезе при отца освен чрез исус

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от avitoholbg Виж мнението
    Напоследък доста Йеховисти чукат на вратата ми. Е какво мислите за тези хора. До колкото разбрах според тях Бог си има име и това е Йехова. Изглеждат доста приятни но знам, че това е само маска за да могат да зарибят хората. Иначе аз нямам проблем да си общувам с тях.
    Е какво мислите за тях. Според вас сектанти ли са или не, ако вие сте Йеховисти разкажете малко за себе си и вашите възгледи.
    Последния такъв се наложи да го заплашвам с бой, за да излезе от нас...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от sedef777 Виж мнението
    Никой не може да влезе при отца освен чрез исус
    Всъщност може, достатъчно е да те ударят силно по главата, ти си един от примерите/

Имаме/хме в моя квартал една цяла къща, в която се събират/аха, от години не съм минавал покрай тях и не съм сигурен, че още са там.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    веднъж бяха минали през квартирата ми, като бях студент бяха 2 възрастни жени около 50-60г., доста се посмяха тия дето бяха в квартирата докато слушаха обясненията ми
    n00bs

anonymous708973
    Guest
    Ооо, майка един път на тия един път хубава лекция им беше чела, че нещо обясняваха как имало само един начин да се чете името на Бог и той бил именно Йехова, та тя хвана да ги пита откъде да сигурни, като аджеба на тоя език няма гласни звукове и преспокойно може да бъде Яхве, например :д
    И младоците останаха без ума и дума :д

Мега фен Аватара на galaxy29
    бих им казала да вървят да танцуват в култ на демона си и да се жертвопринесат

Разбира се, че са сектанти. Всички, които преиначават Библията и си добавят/премахват неща от нея се водят сектанти. Отхвърлят идеята за Исус Христос, за тях той е просто пратеник тук, не син на Бог.
    Само едно не разбирам, вярват, че само определен брой хора могат да се спасят (144000) и тази бройка е премината преди доста години, тогава защо им е да продължават да безпокоят хората по домовете им и да ги тикат към храмовете си?

Имам лошият късмет да живея на около 10 минути от такъв храм и са постоянно на вратата ми. Чукат, тропат, докато не им се отвори. Принципно нямам проблем да си поговоря с тях ВЕДНЪЖ, да им обясня как ги виждам нещата и след това да си ги изпратя. Но те идват постоянно и все едно и също ми говорят. Случвало се е да не им отворя и по-късно през деня пак да дойдат.

Аз, пък, не виждам защо трябва да се заклеймяват като "зли" сектанти, след като библията е така написана, че всеки може да я тълкува, както му е удобно и няма 100% правилно тълкувание... Дали православния поп ще ми бълва недоказани неща и ще чука малолетни "зад кадър", или йеховисткия пастор ще прави същото, е все едно..

Никой в случая не говори за "зли" или добри. Това което казах е, че това, което говорят няма логика, както и че са досадни и нахални.

Повече от фен Аватара на d-r.Zob
    Искат да припечелят някой лев.

Мега фен
    типично за такива сектанти е, че не разсъждават правилно за нещата във вярата, при това тъпотията им може да стигне до границите на голямо смехотворно безумие, като например: "Бог няма господари, затова може да си позволи да бъде зъл колкото си иска, понеже няма кой да го осъди/накаже", пропускайки факта че Той е безгрешен/праведен, иначе нямаше да бъде Бог, но нещо друго, или пък: "вечният живот няма край", пренебрегвайки факта че настоящата вечност е започнала преди около 5-6 хилядолетия, и че в този свят имаше милиарди човеци и други одушевени същества под греха, което означава че вечният живот има край, иначе нямаше да има нова вечност, нито щеше да има хора и други одушевени под грях, защото нямаше да има край и всички души щяха да си останат в рая на вечния живот, или друг пример: "има прераждане и карма", пропускайки факта че Бог никога не би направил да има страдания за повече от едно раждане в рамките на една вечност, и че Неговият закон е онзи на любовта, милостта, правдата и верността, а не на някакви си безумни механични принципи, и т.н.

нпп, още не схващам защо Бог не се появи и да вземе да си върши чудесата на земята директно пред очите на грешниците? Убеден съм, че така е щяла да бъде избегната Инквизицията, кръстоносните походи и всички други престъпления в Неговото име. Също и едно 60-70% от хората на Земята ще станат вярващи Християни и така ще избегнат вечните страдания в дълбините на Ада... или добрият Господ обича да гледа сеир?

Мега фен Аватара на tori
    Досадни са, като ми дадат такива брошури и диплянки ги късам и изхвърлям пред тях.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Разбира се, че са сектанти. Всички, които преиначават Библията и си добавят/премахват неща от нея се водят сектанти. Отхвърлят идеята за Исус Христос, за тях той е просто пратеник тук, не син на Бог.
    Това е силно невярно по една много проста причина - няма единствено правилно тълкувание на Библията, следователно няма как да е възможно преиначаване.
    По дефиниция секта е всяка една група, изповядваща религия, която не е официално призната от държавата.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Последните такива, ги изхвърлих от баба ми, с шутове..
    А веднъж имахме точно над един наш апартамент , то никой не живее там, аз го ползвам за купончета главно, ма тия дразнеха много с едно пиано отгоре... Колони от дискотека, на гардероба /буквално на мм от тавана/ AC/DC на макс и така цял ден, повече пиано не чух, че и май се изнесоха...
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    нпп, още не схващам защо Бог не се появи и да вземе да си върши чудесата на земята директно пред очите на грешниците? Убеден съм, че така е щяла да бъде избегната Инквизицията, кръстоносните походи и всички други престъпления в Неговото име. Също и едно 60-70% от хората на Земята ще станат вярващи Християни и така ще избегнат вечните страдания в дълбините на Ада... или добрият Господ обича да гледа сеир?
    просто е в състояние на сън и затова не може да направи повече от това, което успява, но не са ли големи чудеса и тези че Той все още създава човеци и други одушевени същества и поддържа живота им, понеже прави и да растат житни култури, дървета и храсти, които раждат различни плодове и ядки, зеленчуци, бобови и маслодайни, от които хората и животните се хранят, освен това Той направлява живота им, макар и в случай на успех разни хора да са си мислили, че просто са имали късмет по чиста случайност, но всъщност Бог им помага, да не уточняваме и това че всички биологични процеси, било то на клетките, органите, обмяна на веществата, или каквото и да е др., се извършват от Него, а за да има по-скорошно решение на проблемите, трябва да се упражнява вярата в Него чрез добри молитви, понеже само така може да бъде най-сигурно, че Той ще се събуди възможно най-скоро за да реши проблемите
    Последно редактирано от npp : 07-11-2014 на 09:20

Ясно... Защо ли се надявах да получа логичен отговор... :/

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    просто е в състояние на сън
    нпп, свидетелю, ти като най-удостоен с чест сред нас простосмъртните в този форум, облагодетелстван с дарове и достойнства от спящи божества, засвидетелствай кой ще стане световен шампион в Бразилия? ............. моля
    Последно редактирано от defender : 07-11-2014 на 11:30

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нпп, свидетелю, ти като най-удостоен с чест сред нас простосмъртните в този форум, облагодетелстван с дарове и достойнства от спящи божества, засвидетелствай кой ще стане световен шампион в Бразилия? ............. моля
    А, то това и аз го знам, без да имам допир с хъркащи божества или самата аз да съм богиня. (нищо, че са ми казвали така, то е било заради друго :д) Та тъй де, Германците ще бият. :3 Искааааам. :3

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ясно... Защо ли се надявах да получа логичен отговор... :/
    какъв по-смислен отговор очакваш?!, ако ти не би допуснал да има зло, колко повече Бог не би допуснал, особено ако е напълно буден?!, или ти още, подобно на дифендър, си мислиш че Бог е по-лош от човеците?!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    защо реши, че ми е дадено да познавам такива неща?!, по-принцип свидетел на Божието Слово не означава спортен коментатор/анализатор

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    по-принцип
    Не ти ли е дадено поне граматиката да познаваш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си