.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 95
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    а след като не ти трябват други допълнения към Словото, тогава защо си приел цяла религия с много други изобразени на икони и пр.?!, и ако не си прочел в Библията Христос да е казал, че съм Негов свидетел, тогава не си прочел и за другите, които не са посочени поименно/изрично там, обаче ги почиташ - ето как ти сам свидетелстваш за себе си, че проявяваш презрение/омраза на лична основа
    Тези светии никога не са говорили сами за себе си, че са светии, дори са се смятали за най-лоши от всички, но Бог, живота им, подвига им и смирението им е говорило и свидетелствало за тях, а не те сами да се рекламират и да се натрапват на хората за спасители и светии, затова често са били канонизирани след смъртта си, защото приживе те не са се смятали за достойни за святост и не са търсели показност пред хората и почит, камо ли за достойна да спасяват хора.

Остави на Бог да говори за тебе, не говори сам за себе си и не търси слава и святост, ако наистина си светия то Бог сам ще те прослави няма нужда ти сам да се натрапваш и самообожествяваш, колко си бил свят.

ПП: говори са там приказките, но остави всеки човек за себе си да си реши дали си свидетел и спасител, а не ти сам да му го внушаваш, не бъди скапан манипулатор..
    Последно редактирано от defender : 07-15-2014 на 11:13

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    атеизма и материализма също е секта, идеологията на комунизма, капитализма също е секта.
    Аз не съм атеист, аз съм реалист. Също така думата свръхестествено е некоректна за мен. Хората от край време наричат свръхестествено и бог много неща които не разбират. Последните 3-4хил години са го доказали.

Мега фен
    ми то всеки създава своята реалност в зависимост от това в какво вярва, че е истина.

разкажи ни за твоята реалност.

Мега фен
    Тези светии никога не са говорили сами за себе си, че са светии, дори са се смятали за най-лоши от всички, но Бог, живота им, подвига им и смирението им е говорило и свидетелствало за тях, а не те сами да се рекламират и да се натрапват на хората за спасители и светии, затова често са били канонизирани след смъртта си, защото приживе те не са се смятали за достойни за святост и не са търсели показност пред хората и почит, камо ли за достойна да спасяват хора.

Остави на Бог да говори за тебе, не говори сам за себе си и не търси слава и святост, ако наистина си светия то Бог сам ще те прослави няма нужда ти сам да се натрапваш и самообожествяваш, колко си бил свят.

ПП: говори са там приказките, но остави всеки човек за себе си да си реши дали си свидетел и спасител, а не ти сам да му го внушаваш, не бъди скапан манипулатор..
    все ми едно дали някой ще ме признае за нещо, лично аз считам себе си за нищо, нито пък съм се втурнал да натрапвам/налагам каквото и да е на когото и да било

който иска да вярва правилно в истинския Бог, е свободен да го прави, а това че ти сам идваш да се заяждаш с мен и да ме злепоставяш, не е по моя вина, защото въобще не съм те карал да ме презираш/мразиш, нито да воюваш срещу мен, ти въобще не знаеш през какво съм преминал, какво съм преживял, откъде идвам, откъде съм тръгнал, как съм стигнал дотук, и накъде отивам, а пък аз (без да се хваля със себе си) помня и зная това

казваш, да оставя Бог да говори за мен, но ти не Го слушаш за да чуеш нещо от Него, и да не търся слава и святост, ала аз не търся нещо свое, но търся Неговата правда, защото така и е писано, че е редно да бъде(Матей 6:33), плюс това никой не може сам да направи себе си свят, или истинският Бог го прави такъв, или няма как той да стане такъв от себе си, но това не означава, че не трябва да се полагат усилия във вярата за придържане към Божията правда и воля, а и едно е Бог да посочи някого за истински свят, а друго е човеци да го канонизират, дори и православието изтъкваше всякакви личности явили се след Светиите представени в Новия Завет на Св. Писание, но не се придържаше вярно към преданието на Исус и Неговите първо-/най-официални Апостоли/ученици, а ето че и ти отново държиш на външни(те) неща: поведение, букви, и пр., а вътрешните, като най-вече ефективно спасение за човеците в истинския Господ Бог (дори още) сега, не изявяваш - сиреч не предпочиташ да има спасение за човеците, защото и никак не проявяваш усърдие по отношение на Спасението, и това е понеже не наблягаш и не се упражняваш в любовта към ближния(съжителя), а ненапразно е писано (че) "Бог е любов"

манипулатор е някой, който ощетява другиго като го манипулира, а аз с какво ощетявам някого, било то чрез манипулация, или по друг начин?!, ето например как ти все още следваш своята си "вяра"/религия, защото и никак не съм те принуждавал да правиш каквото и да било, иначе сега положението щеше да е друго

как така очакваш/искаш от човеците, които Отца и Исус са ги направили Свои свидетели за да свидетелствуват Тяхното (истинско) Божие Слово, да не Го свидетелствуват?!, дори и най-обикновените жители на вселената имат право да говорят истината от Бога, а какво остава за избраните от Него?!, а ти ме съдиш задето свидетелствувам Словото на Бог и Исус в този форум, че едва ли не като Го свидетелствувам, така се хваля със себе си, или изтъквам себе си, или се рекламирам, и тям подобни тъпи обвинения от твоя страна, свидетелят не е длъжен да се съобразява с човешки предразсъдъци, но каквото истинският Господ Бог му дава, това свидетелствува, защото и по-важна е полезната правда от Бога, отколкото някаква си човешка суета

и ако трябва да оставя човеци да решават съдбата ми, то тогава най-малкото сектанти като теб могат съвсем лекомислено да ме заклеймят като еретик или недостоен да бъде верен на истинския Господ Бог, ето защо не приемам слава от човеци, но оставам верен на Онзи, Който изпревари "тъмнината" и всички нейни явления с безброй много пъти, и Който от собствената Си воля ме направи да живея когато аз нямах дори и съзнание за да мога въобще да мисля и да пожелая нещо, пък и ето как ти сам каза, че разни личности са били канонизирани от православието чак след смъртта си, което означава, че няма как да се разчита на такава "църква", иначе, ако Светията разчита на такива духовници, тогава никога не би могъл да се изяви като Светия, защото няма да доживее тяхното забавяне в случай че те въобще го признаят
    Последно редактирано от npp : 07-15-2014 на 14:31

Мега фен
    и ако трябва да оставя човеци да решават съдбата ми, то тогава най-малкото сектанти като теб могат съвсем лекомислено да ме заклеймят като еретик или недостоен да бъде верен на истинския Господ Бог,
    Православието и съществувало много преди ти да си се пръкнал на белия свят ве лъжесвидетелю, ти си тоя който изведнъж се появява и почва да новаторства и да се отцепва.

кво, като някакъв втори Мохаммед ли се изживяваш, на него също му се явявал ангел и му написал Корана, както на тебе...
    Последно редактирано от defender : 07-15-2014 на 14:57

Мега фен Аватара на draid
    ми то всеки създава своята реалност в зависимост от това в какво вярва, че е истина.

разкажи ни за твоята реалност.
    Важни са фактите, не в какво вярваш.

Мега фен
    и какви ти са фактите, особено ако страдаш от незнание (а всеки човек знае до някъде, дори нищо не знае). Те са факти защото вярваш, че са факти според потенциала си.

Било е факт, че Земята е плоска.
    Последно редактирано от defender : 07-15-2014 на 20:53

Мега фен
    ^това ви се случва, мили деца, когато не внимавате в час по математика.

Мега фен
    ми щом реалността е само математика , значи ти си зомби, машина и живота ти математически предвидим, няма нищо неизвестно в твоята реалност, направо да ходим да умираме, няма за какво да се надяваме, всичко се знае.

Мега фен
    ^това ви се случва, мили деца, когато хал хабер си нямате от физика.

Няма да ти отговоря на коментара директно. Ще ти кажа само, че допреди 1/2 век е имало хора, които са вярвали в това, но определени научни открития противоречат на тази хипотеза ;3

Мега фен
    добре бе, хайде да си направим викторина по физика да видим с какво толкова ме превъзхождаш, че ми се подиграваш че съм вярващ.

Мега фен
    е не може ли да ти се подигравам

неприятно ли ти е ?

Мега фен
    ми подигравай ми се правдиво

Мега фен
    Православието и съществувало много преди ти да си се пръкнал на белия свят ве лъжесвидетелю, ти си тоя който изведнъж се появява и почва да новаторства и да се отцепва.

кво, като някакъв втори Мохаммед ли се изживяваш, на него също му се явявал ангел и му написал Корана, както на тебе...
    то ако става за въпрос ние двамата свидетели на Бог и Исус бяхме представени в Писанието като два херувима, които пазят пътя към дървото на живота, и които са изобразени върху златния ковчег на завета, в който бяха положени двете каменни плочи с десетте Божии Заповеди, но ето че сега в последното време бяхме родени като човеци в този свят чрез женски утроби, което означава, че нашата реална възраст е около 5-6 хилядолетия, но не се хвалим с това

а православието не прилича ли на някогашната юдейска/фарисейска религия?!, дори и с тези черни одежди, които доста приличат на някогашните фарисейски:

http://www.rostova-kukla.kiev.ua/pro...s/farise_b.jpg

http://www.pravmir.ru/wp-content/upl...3227512-lg.jpg
    Последно редактирано от npp : 07-16-2014 на 11:02

Мега фен
    то ако става за въпрос ние двамата свидетели на Бог и Исус бяхме представени в Писанието като два херувима, които пазят пътя към дървото на живота, и които са изобразени върху златния ковчег на завета, в който бяха положени двете каменни плочи с десетте Божии Заповеди, но ето че сега в последното време бяхме родени като човеци в този свят чрез женски утроби, което означава, че нашата реална възраст е около 5-6 хилядолетия, но не се хвалим с това
    какво се случва................. говоря с херувим на 6000 години

Добре и за какво сте се родили като човеци в последните времена

Нали беше медитирал при над 200 градуса температура и Христос ти се явил и те направил свидетел, сега друго разправяш.
    Последно редактирано от defender : 07-16-2014 на 12:29

Мега фен
    какво се случва................. говоря с херувим на 6000 години

Добре и за какво сте се родили като човеци в последните времена

Нали беше медитирал при над 200 градуса температура и Христос ти се явил и те направил свидетел, сега друго разправяш.
    стига си лъгал по мой адрес, никога не съм (твърдял, че съм) медитирал при над 200 градуса температура, а бях преследван от царството на лукавия, който успя чрез негови духовни служители да ме порази с адски огън, така те дори успяха да ме убият, защото аз паднах мъртъв на земята в онзи час, но Отца и Исус ме съживиха, обаче дори и след това лукавите работници някак си успяха да продължат да ме товарят с онази сатанинска сила, и така аз трябваше да търпя (това) тялото ми да гори при висока температура от стотици градуси в продължение на седмици, което дори беше доста мъчително, но истинският Господ Бог ме опази от всякакви увреждания подобно на Своите трима пророци Седрах, Мисах, и Авденаго, а ако искаш да разбереш защо Бог направи да се родим като човеци в този свят, прочети Откровение 11 и ще видиш, и престани да ни занимаваш с твоите шикалкавения, губейки така дори и своето време
    Последно редактирано от npp : 07-16-2014 на 15:45

Мега фен
    Ама без сперма ли сте били заченати?
    Ще се биеш със звяра ли? А как ще се биете, с камъни ли ще се мерите или виртуално във фейса?

npp, кой от нас има по-голям шанс да отиде в Ада: дефендер или гандалфепич?

ПП: или Доктор Сатан

А какво означава "нпп" - някаква свръхестествена извънземна абревиатура ли?
    Последно редактирано от defender : 07-16-2014 на 21:40

Мега фен
    Ама без сперма ли сте били заченати?
    Ще се биеш със звяра ли? А как ще се биете, с камъни ли ще се мерите или виртуално във фейса?

npp, кой от нас има по-голям шанс да отиде в Ада: дефендер или гандалфепич?

ПП: или Доктор Сатан

А какво означава "нпп" - някаква свръхестествена извънземна абревиатура ли?
    ти отдавна се доказа, както с този си пост, така и в много други, че си хулител и присмивател/подигравател във вярата, ако гандалфепич не упражнява спиритизъм, окултизъм, магьосничество, и въобще духовно беззаконие, и не се бърка в(не съсипва) Божиите работи, тогава би имал по-голям шанс от теб да не се озове в ада, същото важи и за доктор сатан, обаче ако ти си вярващ, още повече приел/приемащ Христос за свой Господ/Спасител, а престъпваш Неговите заповеди, тогава шансът ти да се озовеш в ада е по-голям, "npp" е име, при все че някои го интерпретираха като "няма проблеми пич", ти също служиш на звяра като воюваш против мен, а ето и че отново не се интересуваш от всеобщото спасение в Отца и Исус, но пак изявяваш други неща, което показва, че ти не си от праведните, но си от нечестивите, още повече, че ти си по-голям мастурбатор не само от всички сексуално активни хора, защото ето как предпочиташ да удовлетвориш егото си като дон-кихотстваш против истинските Светии вместо да допринасяш с нещо към тяхната Св. мисия
    Последно редактирано от npp : 07-17-2014 на 10:24

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    стига си лъгал по мой адрес, никога не съм (твърдял, че съм) медитирал при над 200 градуса температура, а бях преследван от царството на лукавия, който успя чрез негови духовни служители да ме порази с адски огън, така те дори успяха да ме убият, защото аз паднах мъртъв на земята в онзи час, но Отца и Исус ме съживиха, обаче дори и след това лукавите работници някак си успяха да продължат да ме товарят с онази сатанинска сила, и така аз трябваше да търпя (това) тялото ми да гори при висока температура от стотици градуси в продължение на седмици, което дори беше доста мъчително, но истинският Господ Бог ме опази от всякакви увреждания подобно на Своите трима пророци Седрах, Мисах, и Авденаго, а ако искаш да разбереш защо Бог направи да се родим като човеци в този свят, прочети Откровение 11 и ще видиш, и престани да ни занимаваш с твоите шикалкавения, губейки така дори и своето време
    кажи номера на дилъра си, както и на лекаря, който те е пуснал
    n00bs

Мега фен
    ти отдавна се доказа, както с този си пост, така и в много други, че си хулител и присмивател/подигравател във вярата, ако гандалфепич не упражнява спиритизъм, окултизъм, магьосничество, и въобще духовно беззаконие, и не се бърка в(не съсипва) Божиите работи, тогава би имал по-голям шанс от теб да не се озове в ада, същото важи и за доктор сатан, обаче ако ти си вярващ, още повече приел/приемащ Христос за свой Господ/Спасител, а престъпваш Неговите заповеди, тогава шансът ти да се озовеш в ада е по-голям, "npp" е име, при все че някои го интерпретираха като "няма проблеми пич", ти също служиш на звяра като воюваш против мен, а ето и че отново не се интересуваш от всеобщото спасение в Отца и Исус, но пак изявяваш други неща, което показва, че ти не си от праведните, но си от нечестивите, още повече, че ти си по-голям мастурбатор не само от всички сексуално активни хора, защото ето как предпочиташ да удовлетвориш егото си като дон-кихотстваш против истинските Светии вместо да допринасяш с нещо към тяхната Св. мисия

Доктор Сатан и Гандалфепич, мисля че "свидетеля" ясно каза, че ви надминах момчета, не знам как ше го преживеете, че съм пред вас, аматьори ........... муахахаххаа

ПП: абе нпп те двамата пророци няма да се родят от жени ве
    Последно редактирано от defender : 07-17-2014 на 11:17

Мега фен
    че ти си по-голям мастурбатор не само от всички сексуално активни хора
    лололололо

галиш ли змея дифендъре признай си маймунке похотлива

Мега фен
    "галиш", кво говориш, "свидетеля" каза, че съм по-голям от всички сексуално активни хора взети заедно бе братче, думата "галиш" ме принизява от сексуалните ми висини........... дай нещо по хард
    Последно редактирано от defender : 07-17-2014 на 11:23

Мега фен
    Доктор Сатан и Гандалфепич, мисля че "свидетеля" ясно каза, че ви надминах момчета, не знам как ше го преживеете, че съм пред вас, аматьори ........... муахахаххаа

ПП: абе нпп те двамата пророци няма да се родят от жени ве
    не съм казал, че съм сигурен, че ги превъзхождаш, понеже по принцип не знам кой какви ги върши

ако самият Господ е бил физически роден чрез женска утроба на земята, то колко повече онези, които са по-долни от Него биха били родени чрез утробите на жени?!
    Последно редактирано от npp : 07-17-2014 на 20:19

Мега фен
    Ама те са се вече родили и живи са отишли на небето, няма как да се раждат пак, те си имат тела на възрастни мъже.
    Последно редактирано от defender : 07-17-2014 на 20:50

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Не, не мога просто.
    http://www.youtube.com/watch?v=3-7a9YvrYAY

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си