Общо взето изписа една камара редове и не каза нищо смислено. Говориш, че трябва да се вярва само в един Бог за да не се обиди видиш ли. Кажи ми кой казва, че има само един Бог и кой казва кой точно от всички е правилният ? Религията ли, която е сътворена от хора ? Или пък библията, писана пак от хора ? Недей да ми правиш смешни сравнения с шефове и работа и като цяло материални неща. Ти се кланяш на Бог създаден от хората, нямаш никакви научно или емпирично доказателство за съществуването на конкретен Бог. Бог не е материален според всички религиозни книги и все пак хората вярват сляпо на пророците които са уж по-близо до него. И понеже много тънко и избирателно си тъпчеш на едно място, пак ще ти копира:

4. В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.

И не ми говори, че дъщерите човешки се представя в преносно значение, защото религиозните тълкуватели на библията винаги я тълкуват както им е угодно, дали даден текст, ще е конкретен и директно поставени или пък в преносно значение. Искам да ми обясниш също така защо Галилей и Коперник за били заклеймени от църквата, а първият обявен като еретик и с достатъчно проблеми от светата инквизиция, задето имал смелостта да предположи, че не всичко се върти около земята, т.е не слънцето се върти около неподвижната земя, а обратно. Нещо което разклаща фалшивите устои на църквата за това как всичко е създадено да служи само на човека и как Бог е създал вселената за нас.

Хайде сега ми отговори имаш ли представа каква прашинка е нашата галактика спрямо мащабите на вселената ? А знаеш ли каква прашинка е нашата земя спрямо нашата галактика с диаметър приблизително 100 000 светлинни години при диаметър на земята малко на 12 700km ? И искаш да ми обясниш, че нашият Бог е създал само нас и всичко това за да ни служи и да се върти около нас ???