Стига сте вярвали в глупости бе хора. Не всъщност като се замисля, ако ви помага с нещо вярата в библейският Бог и неговото съществуване няма нищо лошо, просто не се опитвайте да пропагандирате Единствено слово, Единствен Бог, Единствена религия и т.н. Библията е преиначена изначално при превода или по-точно при редицата преводи. Изхвърлени са камара евангелия и в различните вариации на християнството се срещат различен набор от "книги" съставляващи библиите. Хайде сега ми кажете, мислите ли че различен бог е създал нас християните, мюсюлманите и будистите ? Нима създателя е различен за всички народи ? Обяснете ми защо и при най-древните цивилизации се наблюдава политеизъм ? Библията сама по себе си е пълна с противоречия и за мен е базирана на много по-стари текстове, много от сляпо вярващите не подлагат на тълкуване библията или просто я тълкуват едностранно насочено към обяснението от божията страна. Ето един пример:

Битие, гл.6
1. Когато човеците взеха да се умножават на земята и им се родиха дъщери,
2. тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.
4. В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.

Говорим за синове Божии, които очевидно са над обикновените хора, не са възпрепятствани да си изберат жена от хората и да я вземат.

Битие, гл.1
26. След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над морските риби, и над небесните птици, (и над зверовете) и над добитъка, и над цялата земя, и над всички гадини, които пълзят по земята.

Защо Бог говори в множествено число ? Създава хората по техен образ и подобие. И тук троичноста на Бог според мен е просто начин за обяснение на множественото число, но както казах трудно може силно вярващ да подложи на съмнение тези текстове.

И да аз вярвам в еволюцията, вярвам и в създателя, аз вярвам че в нашето развитие има вмешателство. Хората от своя страна са доказали особено преди доста години, че са обяснявали с Бог всичко което не разбират.