- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Йеховистите
Общо взето изписа една камара редове и не каза нищо смислено. Говориш, че трябва да се вярва само в един Бог за да не се обиди видиш ли. Кажи ми кой казва, че има само един Бог и кой казва кой точно от всички е правилният ? Религията ли, която е сътворена от хора ? Или пък библията, писана пак от хора ? Недей да ми правиш смешни сравнения с шефове и работа и като цяло материални неща. Ти се кланяш на Бог създаден от хората, нямаш никакви научно или емпирично доказателство за съществуването на конкретен Бог. Бог не е материален според всички религиозни книги и все пак хората вярват сляпо на пророците които са уж по-близо до него. И понеже много тънко и избирателно си тъпчеш на едно място, пак ще ти копира:
4. В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.
И не ми говори, че дъщерите човешки се представя в преносно значение, защото религиозните тълкуватели на библията винаги я тълкуват както им е угодно, дали даден текст, ще е конкретен и директно поставени или пък в преносно значение. Искам да ми обясниш също така защо Галилей и Коперник за били заклеймени от църквата, а първият обявен като еретик и с достатъчно проблеми от светата инквизиция, задето имал смелостта да предположи, че не всичко се върти около земята, т.е не слънцето се върти около неподвижната земя, а обратно. Нещо което разклаща фалшивите устои на църквата за това как всичко е създадено да служи само на човека и как Бог е създал вселената за нас.
Хайде сега ми отговори имаш ли представа каква прашинка е нашата галактика спрямо мащабите на вселената ? А знаеш ли каква прашинка е нашата земя спрямо нашата галактика с диаметър приблизително 100 000 светлинни години при диаметър на земята малко на 12 700km ? И искаш да ми обясниш, че нашият Бог е създал само нас и всичко това за да ни служи и да се върти около нас ???
първо, вярата не е задължителна за всеки човек, ала е дадена като опция за онези, които биха искали да (по)вярват в истинския Бог, но дори и всеки човек има право и може да я упражнява, понеже и упражняването на правилна(та) вяра никога не е излишно, но винаги е от полза, при все че вяра в истинския Господ Бог е дори и когато човек не вярва в/няма други богове и не върши духовно беззаконие като цяло, макар и да (си) е (останал) невярващ/неокултист, защото на първо място библейската дума "вяра" значи "вярност"
а правилната вяра в истинския Бог е (така да се каже) въпрос на търсене (дори и) просто чрез призоваване на и вярност към Онзи, Който наистина е истинският Бог, макар и (както пише и в Библията) никой никога да не Го е виждал и познавал напълно така както Той Сам познава Себе Си - ето какво значи съзнателно упражняване на правилна(та) вяра в Него, което е и отговор на въпроса ти, зададен и от много други хора досега, за това от къде човек може да бъде сигурен Кой е истински(ят) Бог и кой не (е), а до правилния отговор на въпроса, защо само един единствен истински Бог, а не няколко или много такива?, пак се достига по същия път/начин - именно чрез упражняване на правилна вяра, най-малкото чрез проява на вярност към чистата/съвършената Истина, например веднъж срещнах интересуващ се от темата за Бог младеж, който ми каза: "аз не смея да се доверя дори и на информацията в учебниците и научните книги, включително и за това, че земята е представяна като кръгла - за мен е така че не бих могъл да бъда сигурен дали земята наистина е кръгла ако самият аз не я зърна от достатъчно разстояние за да се уверя с очите си", като споделям това, не искам да коментирам това дали този човек прекаляваше с тези си изказвания или не, а просто да потвърдя факта, че не е погрешно само по себе си това ако човек се съмнява за онова, относно което не е сигурен, особено във вярата, понеже вярващият трябва да бъде/остане верен на истинския Бог или най-малкото на истинската Правда (сиреч онази на/от истинския Бог), като чистата съвест и благоразумието също са много добри съветници, понеже са от Господ, например, ако помислим върху този въпрос за един Бог или повече, как би могло безпроблемно да има двама или повече на брой равноправни Богове така щото човек да се окаже в положението на дилема, трилема, и пр., в случай че трябва да угоди на всеки от Тях, понеже не би ли настанала дори и война между Тях, тъй като ако Те са равноправни като Богове, тогава всеки от Тях лесно би могъл да (по)желае (така да се каже) да притежава колкото се може повече човеци, и така лесно биха си станали конкуренти и съперници, понеже ако единия види, че някакъв човек угажда на друг(и) Бог(ове), тогава би могъл да се опита да му заповяда да Му стане/бъде служител, като му каже: "Аз също съм всемогъщ Бог като другия(ите), и дори мога да те накажа с най-тежко наказание, в случай че Ми откажеш", а на въпроса дали въобще е имало/има друг бог сиреч фалшив?, след като досега е имало/имаше не само добро, но и зло на света, в такъв случай е сигурно, че освен истинския Бог, Който е Господарят на доброто, е имало и друг "бог", който е господар на злото, при това в разни вероучения се говореше за множество различни богове, както е случаят с т.нар. индуизъм, където се проповядваше за съществуването на хиляди и дори милиони богове, такива като: брахма, вишну, шива, индра, ваю, варуна, ганеша, яма, нараяна, санкаршана, баладева, бхагаван, и пр., а всички те се явяват други сиреч фалшиви/лъжливи богове, защото, както вече казахме, няма как да има повече от един Бог на вселената, поради това че не биха могли да се спогаждат мирно и безпроблемно за човеците/одушевените, ето защо Господът, Исус Христос, каза: "Никой служител не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и другия ще обикне, или ще се привърже към единия а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона(т.е. хем на истинския Бог, хем на лукавия)."(Лука 16:13)
"Съучаствувай в страданията като добър войник Исус Христов. Никой, служещ като войник, не се вплита в житейски работи, за да угоди на този, който го е записал за войник. И ако се подвизава някой в игрите, не се увенчава, ако не се е подвизавал законно. Само трудещият се земеделец трябва пръв да вкуси от плодовете. Размишлявай върху това, което ти казвам; и Господ ще ти даде да разбереш всичко." 2 Тимотей 2: 3-7
ако думите на Св. Писание бяха съвсем разбираеми за всички човеци, тогава нямаше ли сега всички те да бъдат Святи, особено след като Библията (беш)е популярна от хилядолетия насам?!, обаче Св. Писания са написани на такъв език, че не е просто староеврейски и старогръцки, но са използвани много специфични духовни термини, които много хора наричаха символични/метафорични/алегорични, понеже и много от библейските понятия са различни от онези, които са описани в речниците и енциклопедиите съставени от невярващи(те) учени, тъй като са духовни понятия, докато онези от езическите речници и енциклопедии не са така духовни, плюс това именно истинският Господ Бог е съставил Св. Писания макар и чрез човеци, Негови пророци, затова и е писано:
"никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 21
понеже такива човеци са нещо като марионетки в ръцете на истинския Бог, а Той - като техен кукловод
има много места в Писанието където библейската дума "жена/дъщеря" означава човешко духовно учение или вероучение, сиреч, което не е от Бога, поради простата причина, че не мъжа се излъга когато дяволът се яви на човеците изпърво, но жената
"И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление." 1 Тимотей 2: 14
ето защо и относно истинските Светии е писано: "пееха като че ли нова песен пред престола и пред четирите живи същества и старците; и никой не можеше да научи песента освен сто и четиридесет и четирите хиляди, които са били изкупени от земята. Те са ония, които не са се осквернили с жени, защото са девственици; те са които следват Агнето(сиреч Христос), където и да отива; те са били изкупени измежду човеците за първи плодове на Бога и на Агнето. И в устата им не се намери лъжа; те са непорочни." Откровение 14: 3-5
това означава, че истинските Светии са непорочни именно защото (много) внимават да не грешат във вярата, ето защо в петия стих се казва, че Те са непорочни именно защото не се заблуждават във вярата и не лъжепророчествуват
за вселената си прав, тази планета, на която живеем тук, не е единствената, но има още много други в космоса, и това е било потвърдено още преди хилядолетия, при това дори и лично от самия истински Господ - Исус Христос: "И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." Йона 10: 16
"кошарата", за която Той говори, е именно тази планета
а защо мислиш, че Бог е създал цяло(то) вселенско творение населявано най-вече от човеци, понеже именно те винаги са били доминиращия биологичен вид?!, не е ли именно за да им даде изобилен и вечен живот?!, иначе защо въобще ще го прави?!
Последно редактирано от npp : 07-21-2014 на 20:41