- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво значи тупалка? ;Д
????![]()
![]()
тупалка си е тупалка
тва ли не знаеш кво значи![]()
пусни песента на Бат' Илиян и ще разбереш к'во е тупалка![]()
![]()
и щракалка ще разбереш кво е![]()
![]()
написа чалгараПървоначално написано от chemist9009
![]()
п.т наистина пусни си тая песен и ще разбереш тупалка или щракалка и квото е там![]()
Мн ясно,че ще напиша чалга...тя върти бг![]()
а явно е завъртяла и теб :P![]()
емии намирам се в България....даже в центъра![]()
без чалга няма купон,дискотека,концерт и т.н.
![]()
![]()
Пък и този тип музика е балканска...в бг е поп-фолк,сърбия-турбофолк даже в двете страни музиката е 1:1
![]()
![]()
![]()
ти който не слушаше чалга ..ли го казваш![]()
![]()
емии имаше известен период който слушах...после не....а сега слушам всякаква музика...на купони,дискотеки обикновено чалга![]()
което си е нормално
![]()
пък и в крайна сметка чалгата се слуша от 90 % от хората даже ако не са повече
![]()
![]()
тва Не е вярноПървоначално написано от chemist9009
![]()
аз като слушам само сръбско...а не слушам чалга какво значи?
Сръбското е разновидност на чалгата нарича се турбофолк и пък самата музика е идентична с българския поп фолк...разликата е в езика...то и там няма голяма разлика![]()
На един концерт Ивана и Индира Радич пяха като дует.Защо ли?!? причината е,че музиката е една и съща само текста е друг
![]()
![]()
май си забравил че не слушам съвременна сръбска...а само стара. Тогава не е имало чалга
музиката е различна и инструментите на които се свири..също
случайно да не слушаш сръбска музика от 1920 година![]()
![]()
И да е стара турбофолка е започнал да се развива в 70-те години
Вземи прочети от някъде за сръбската музика по-точно югославска и сама ще се убедиш за кво става въпрос.Аз съм чел не пиша наизуст пък и имам сигурен източник.
сръбското НЕ е чалга. чалгата е смес от всичко и изпълнена от некадърни бгПървоначално написано от chemist9009
иначе слушам от 80те.
а и противоречиш на тебе силятото ако въобще помниш ти пратих клипове от чалга концерта-- и ти ги изтри веднага така писа...
Седмица по-късно ти пратих сръбско на село дето снимах ..и писа че е мн различно и ще остане
това помниш ли ?![]()
ти нали не слушаш чалга кво правиш на чалга концерт!![]()
![]()
![]()
или просто отиде щот намери нещо сръбско в песните....Говоря за сръбската музика като стил...а не доколко е различна...в езика се различава....ритъм еднакъв
![]()
И ти казах прочети за сръбската музика кво дефинираш нещата наизуст така както ги мислиш.
![]()
![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Turbo-folk
аз ти писах що ходих.. и знаеш че исках само да изляза някъде без значение къде
И не отговори защо запази сръбските от село ,а изтри чалгата..като е бил 'ритъм еднакъв' ?![]()
изтрих чалгата щото качеството не беше добро ама и клиповете от село съм изтрил![]()
то няма смисъл и да ги пазя де
![]()
![]()
знам че после с иизтрил всичко.
нз що не е имало смисъл да ги пазиш.. така и не ми стана ясно кво стана![]()
става въпрос за момента че изтри чалгата и не си я изтрил заради качеството само.
на село също не беше добро качество. Писа че музиката от село е различна..
обратното на тва което сега пишеш![]()
Писа също че сръбско слушаш.. но само езика те дразнил..
гръцко също писа че харесваш..
а чалга че мразиш
Пък сега чалга било всичко балканско...как стана тва не ми е ясно
еми това е на теория....а ти говориш някви практични неща.Между теория и практика има голяма разлика![]()
Да сръбския език не ме кефи....щот е 'развален' български
![]()
На теория се знае,че чалгата е балканска музика - разновидностите са турбофолк(Югославия),поп-фолк(България),манеле(Румън ия).Кифличкее теорията я има навсякъде...теория не е това което съм казвал лятото!!! Размърдай си малко квантите и ще разбереш за кво говоря
![]()
Пък и кво пишеш,че съм писал преди![]()
това не съм аз нали знаеш....селянина е
![]()
![]()
румъния гърция сърбия и бг нямат нищо общо музикитеможе да е обща като стил да е балкански..тва не значи че е еднаква музиката.
какво общо има между сръбската и румънската или гръцка като звучене не е също
![]()
музиката се краде как няма да е една и съща![]()
![]()
значи една хубава сръбска песен ще я сравниш с кючек на илиян например ?даже и звученето не е същото
ако за теееб е еднакво няма кво да пиша повече
еми ще сравня нещо старо сръбско и старо българско и крайния резултат е 1:1
![]()
![]()
Илиян е съвременник няма кво да го сравнявам със сърбите макар,че и той има една песен дето пее на сръбски и български....а оригинала е сръбски![]()
![]()