- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какво е вашето мнение за графитите ?!
За мен са изкуство и начин на изразяване.
Веднъж отидох да взема сестра ми от детска(детската където и аз съм учил) и госпожата и (която и на мен е преподавала преди) беше разбрала отнякъде че рисувам по стените и ми каза, че много ги харесва, правели грозните фасади по-цветни и приветливи. (при положение, че по тази детска градина има доста от тях)
Тогава не знаех какво да кажа![]()
попринцип мнението на учителки, е че е мн лошо едва ли не и се отнасят много консервативно.
Но тази моя учителка много ме изненада.
Да, и аз смятам, че по новите цветни фасади не трябва да се драска, както и по паметници, но това, че някой се е тагнал или е направил графит на стара сграда, кофа за боклук или трафопост (от тея по-малките) за мен не трябва да е проблем.
Също така съм и против политическите и хулигански надписи, които освен с грозотата си ме дразнят и със съдържанието си( не само мен де, и вас сигурно).
Ние, който правим това изкуство трябва да направим така, че да се възприема по-нормално, спазвайки някакви ограничения.
И забравете да се легализира. Все пак това е и една от привлекателната му страна![]()
Който се занимава с това по-сериозно, може да ми пише ЛС. Е така да си пишем.![]()
Много е добро :PПървоначално написано от burpp
Попринцип има места на които могат да се правят легалнш. (за София говоря,може и другаде,но не знам) Аз пък съм ЗА легалните,защото си имаш и време и място..
♥
Живей един път, но както трябва.. Слънцето няма цяла вечност да те радва.. Граби със шепи.. Обичай всеки.. Края не тежи, ако дните ти са леки..
Нека графитите имат смисъл, послание... ебал съм ви в таговете.
Нещо по-нестандартно... и преди съм ви го пускал:
http://skunksa.wordpress.com/2008/02...erse-graffiti/
^ ти ли си ги правил?Многоо са добри!!
♥
Живей един път, но както трябва.. Слънцето няма цяла вечност да те радва.. Граби със шепи.. Обичай всеки.. Края не тежи, ако дните ти са леки..
Относно всички лапенца които критикувате тагове и графити мога да ви кажа само да го духате тфа си е чисто изкуство но като не сте навътре с графитете недейте да говорите затворете тия големи усти всеки таг всеки графит е послание дечица мои загледайте се по дълбоко в тях лично аз драскам от 6 години относно снимки ето една http://imageshack.us/photo/my-images/8/p0505111508.jpg/ Поздрави от Търговище![]()
Seal
Адски ме радват. Даже си търся човек да ми изрисува една от стените в стаята. V
Графитите са 1% изкуство и 99% вандалщина. Същите съотношения важат и за хората, които се занимават с графити.
Да се говори за изкуство от хора, които унищоват сгради и превозни средства е смехотворно.
Разбирам - да се определи някакво място, специално за боядисване, графити и т.н. - няма проблем, но да се шари всичко и навсякъде, всичко що-годе нормално създадено или поне поддържано да се залива от някакви драсканици - НЕ Е нормално, признайте. Жалко, че все още в страната ни няма нормални закони, които да осигуряват специални места за графитаджиите, а всеки, който дръзне да драска по сграда или превозно средство да бъде наказван с най-тежката възможна сакнция.
В Ямбол си имахме онзи ден графити фест и беше доста добро. Всички бяха адски талантливи и на мен лично много ми допаднаха. По принцип съм ЗА, но да се рисува на специални места, а не по обществени сгради /което за мен си е изключителна вандалщина/ и рисунките да са РИСУНКИ, а не драсканици. Сещате се - изкуство, а не смешни надписчета, колкото да се каже, че има нещо там. Намирам ги освен това за красиви, свежи и интересни, даже бих се зарадвала да ни направят физкултурния салон целия в графити отвън.![]()
Зависи какви са.Ако са някои добре изработени,оцветени биват.А ако са само драсканици не ги харесвам.
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
нормално за такива пуберчете винаги ..Първоначално написано от Rorschach
![]()
Seal
Ако са професионално направени и на подходящо място - одобрявам.![]()
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Добре бе господин популярност много си надъхан та гледам смешко като не знаеш нищо недей ми фъфли под малкото си изкривено нослеПървоначално написано от Rorschach
![]()
Seal
shut the fuck up е грозен млъкни и лягай да спиш гном недорасал премазан....!
Seal
кур за графитите![]()
то густо, то пусто
"мъжки полов орган" за теб![]()
аз съм фенка на графитите от доста време. дори исках да се занимавам преди, но сега ме влекат по-различни неща. за мен добре направените и идейни графити са нещо много вдъхновяващо, наистина трябва да има обособени места, но пък иначе вкарват поне някакъв цвят в сивата обстановка.
епа не се кефим на надписи върху зградите, така че ебал съм ви драсканиците, нищо интересноПървоначално написано от playfootball6
кое му е красивото примерно на тоя сюргюн?
то густо, то пусто