.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Тема: Шпагат

Шпагат

Здравейте.Мажоретка съм и много искам да правя шпагат.На 14 съм и въпроса ми е дали е късно вече да се науча? ако не как мога?
    Could I have this kiss foreva`?

Град
    София
    Постепенно се разтягаш всеки ден и пробваш.Когато започне да ти остава малко докато го направиш,помоли някоя приятелка леко да те натиска по рамената и така докато го направиш напълно и не,никога не е късно щом има желание

БЛагодаря.Понеже много ме боли все си мисля, че няма да успея

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Е то не се прави като изведнъж те натисне някой отгоре и те разчекне. XD Трябва упорито всеки ден да се разтягаш и така след време ще успееш. Напиши в youtube "splits exercises" или "stretching exercises" и прави тези упражнения, които намериш. Ама редовно.

Ама точно от вътрешната страна на коляното много ме боли и знам че има сухожилие там и като го правя имам чувството, че ще се скъса.А и страшно боли. Някакви упражнения точно за там?

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от lolssie
    Ама точно от вътрешната страна на коляното много ме боли и знам че има сухожилие там и като го правя имам чувството, че ще се скъса.А и страшно боли. Някакви упражнения точно за там?
    Къде точно боли? В предната или задната част на крака и под коляното или над коляното?

Най-простото упражнение, което знам, е това:
    http://taekwondo-training.com/wp-con...sition_opt.jpg
    Като го направиш, почваш да пружинираш. Ако си по-гъвкава и не усещаш никакво разтягане, подпираш ръце на пода (пак в същото положение), за да разтягаш повече.
    Също опитай да си качиш крака някъде (няма голямо значение на каква височина), изправяш и двата крака хубаво и се навеждаш бавно напред, като се придържаш за вдигнатия крак с ръце (може за палеца, ако стигаш до там). Това можеш да го правиш и седнала на пода - краката са ти така _| и се навеждаш напред с брадичката колкото можеш.

Важното е да пружинираш и да задържаш по няколко секунди, когато усещаш "паренето". И не се насилвай толкова, щом те боли. Както казах, става постепенно.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    http://www.youtube.com/watch?v=EpaaqwavxPY

ima i v "related" videota

Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от lolssie
    Къде точно боли? В предната или задната част на крака и под коляното или над коляното?

Най-простото упражнение, което знам, е това:
    http://taekwondo-training.com/wp-con...sition_opt.jpg
    Като го направиш, почваш да пружинираш. Ако си по-гъвкава и не усещаш никакво разтягане, подпираш ръце на пода (пак в същото положение), за да разтягаш повече.
    Също опитай да си качиш крака някъде (няма голямо значение на каква височина), изправяш и двата крака хубаво и се навеждаш бавно напред, като се придържаш за вдигнатия крак с ръце (може за палеца, ако стигаш до там). Това можеш да го правиш и седнала на пода - краката са ти така _| и се навеждаш напред с брадичката колкото можеш.

Важното е да пружинираш и да задържаш по няколко секунди, когато усещаш "паренето". И не се насилвай толкова, щом те боли. Както казах, става постепенно.
    Боли ме точно там където се сгъва крака.Чувствам го така все едно ще се скъса.Мерси все пак на всички ще правя упражненията и дано да успея

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си