- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- В кой е проблема ?
Така много съм изнервен и може да има някаде правописни грешки ! Баща ми много рядно ми е давал пари главно когато бях по-малък.Сега съм на 17 и изцяло парите които ми се дават са от майка ми.Баща ми заплатата му до стотинка ама буквално до стотинка отива за кредити!И постоянно като говоря с майка ми,че ще ми трябват пари за нещо той се меси,че едва ли не нямало пари за хляб,че на мен да дава.Той пуши по по 1 кутия,в редки случеи по 2 на ден и всички тези пари идват от майка ми.Тя сутрин дава на него да си зареди колата,да си купи цигари,на мен за деня,и отделно на баба ми за да има ядене вечерта.С майка ми като сме 2-мата говорим за тези работи и тя постоянно ми казва,че той пари не внася вкъщи.Преди малко беше поредното месене от негова страна,че нямало пари и да съм харчел по по-малко пари(70% от парите ми отиват за транспорт)и не издържах и му казах всичко в очите както съм го написал по горе.Започна да ме убижда,че съм ОЛИГОФРЕН,ПРОСТА МАЙМУНА,ТЪРТЕЙ,защото не съм работел,а през лятото немога да работя понеже тренирам футбол и по запознатите знаят,че лятната подготовка е най-важна.Майка ми отново обвини мен,защото явно неиска да стават скандали,но съм сигурен че тя знае,че съм прав!Моля ви кажете как да постъпя,защото вече съм много наранен от тези думи на баща ми и щом ги казва значи ги мисли и ги е мислил от което още повече ме заболява.Мерси предварително за отговорите!
Ами ако ситуацията е такава,каквато си я описал единствено и само ти си си виновен.Какви пари искаш баща ти да внася,при положение,че ги дава за кредити ?!Това,че пуши по 1 кутия цигари на ден не е толкова лесно да се спре...А това,че тренираш футбол и не можеш да изкараш някой лев си е изцяло твой проблем...Почти сигурен съм,че тренировките ти не са цял ден и можеш да работиш по 4-6 часа...вече си голям...Догодина като станеш на 18 и те изхвърлят от вас какво ? Пак ли ще тренираш футбол и няма да изкарваш пари ??
ми ако толкова искаш да тренираш си мълчиш, щото тези кинти не идват от тебе.
знам че е почти невъзможно да си намериш работа в тъпата, смотана българия на тези години и да се правиш на независим пред мама и тати но фактите си стоят - ти си зависим от ваш'те. че баща ти не постъпва коректно, не постъпва, спор няма тука ама нищо не можеш да му кажеш щото в неговите очи ти си хабиш времето и парите, за да цъкаш футболче докато той и майка ти се потят.
+ това наистина 1 кутия на ден не са някакво титанично количество пари (зависи к'ви пуши де) че да го обвиняваш много много.
просто си търпи докато не почнеш сам да изкарваш кинтя някак си. след това ще си в положение да им държиш сметка
Нали каза, че баща ти дава парите си за кредити и ако наистина дава всичките си пари за кредити, тогава няма как да внася някви пари. Просто с майка ти си поделят сметките и тя дава за храна, а той за кредити.. Представи ако на майка ти и се налагаше хем за храна и ала бала да дава, хем за кредити.. щеше да и е много по тежко нали..Така че не знам какво може да направиш, но може би не трябва толкова да обвиняваш баща ти.
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Щом баща ти "внася" цялата си
заплата за кредити - какви пари очакваш
от него ?? Спри да обвиняваш майка си,
защото ако ситуацията е наистина такава
- единствено ти си виновен в случая..
А и наистина той няма как изведнъж да
спре цигарите - пристрастил се е към тях
и му трябва наистина силна воля..Но пък
в този период,който изживява - надали ще
реши да ги остави,защото те ги успокояват..
- А и сигурна съм,че баща ти ти ги казва тези
неща,защото наистина може да не сте добре
във финансово положение..
Голям си вече - започни да мислиш за живота
и спри да обвиняваш баща си..
- А и ти ако наистина искаше да работиш някаква
работа - футбола въобще нямаше да ти е пречка...
Надали тренираш цял ден...
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥