- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Защо ви е толкова неприятно...
Ами мен особено не ме интересува твоето мнение, пък и никой не те е питал. А защо не ме кефи да ходя ли, защото програмата е тежка, системата е тромава, условията на места са добри, на други са отврат....като цяло множество фактори...и проблемът не е в трите или четирите дена, всеки може да си ги извини, проблемът е, че няма диалог в нашата хубава мила УЖ демократична държавица....в която за едни е демокрация, а други мислят все още по социалистически...
И, както казаха по-горе - или ще те карат да ставаш по нощите в 06:00, което, първото, не е нормално, второто, НЕ Е здравословно на тази възраст, или пък стоиш до 20:00 ч. и се прибираш по нощите....в нормалните европейски държави хората ходят на училище от 09:00 до 15:00. А както казаха по-нагоре в темата, има учители, които не си вършат работата като хората, а после искат успех, не става така. Има и други учители, които пък си вършат работата много добре и старателно. Именно затова трябва да се въведе, както има изпити при учениците, да има такива и при учителите, а на базата на изпита ---> и заплатата, защото е лесно да ревеш за пари и лека работа, но е трудно да си ги заслужиш. И не на последно място:
Първоначално написано от WaterLilly
свикнал съм, иначе не ми пречи, ама ме мързи да се разкарвам до там... нищо, че е на 10 минути xD
за да пасеш говедата на полето пак трябва образованиеПървоначално написано от chemist9009
![]()
![]()
и аз съм така...времето минава ужасно бавно а като ми пишат 2-ка се изнервям и по цяло междучасие си търся изкупителна жертваПървоначално написано от xKiFlAxxx
Понякога хората казват неща,които не мислят,които не могат да върнат.Понякога правим неща,които не можем да променим,и сами се подлагаме на болката.
Определено приемам училището като задължение,а не като забавление и нещо,което правя с удоволствие.Но никой не ме пита дали ми харесва или не,затова просто го правя.Ставам в 6:30,карам 7 часа (освен,когато имам и СИП в някои от дните),идвам,уча,уморявам се,но не следващия ден пак искам,не искам-даскало.И го правя.. защото трябва.Защото не искам да остана необразована,искам да постигна нещо в живота,искам да имам обща култура.Вярно,че се учат много тъпи неща понякога,които едва ли ще ни потрябват някога;вярно,че някои от учителите изобщо не се интересуват кой е разбрал и кой не,а гледат само да си предадат урока,но.. какво да се прави.Има и такива,които пък се стараят и искат да ни научат на максималното,което могат.
Освен това във почти всяко междучасие се случва нещо интересно и забавно.Не мога да твърдя,че сме напълно сплотен клас,но не мога да кажа и че изобщо не се уважаваме.Така че.. неприятно е,но е поносимо.
Не ми е неприятно. Училището изобщо не ми е в тежест. Срещам се с повечето си приятели, междучасията са винаги забавни, обучават ме добри професионалисти, които се стремят да ни научат на всичко необходимо. Може би по-нататък ще е различно, ще започна и аз да недоволствам, не знам. Но на този етап ми харесва да ходя на училище.
Защо не се застреляте бе, ШИБАНИ СПАМЕРИ. Вземете си скайповете и направете един общ чат. Форума не е длъжен да знае историите ви.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
На този етап не ми е приятно.
Намирам го като задължение.
Оттам ми идват сумати главоболия,адски жестоките притеснения преди изпитване/контролно и т.н
Хубавото е,че имаме хубави моменти с класа,междучасията са яки,виждам се с приятели.И дотам.
От даскалките някои не са ми изобщо приятни,но няма какво да говоря .
На мен ми е хубаво на училище (10 клас съм).
Отивам, радвам се да видя с приятелите ми , след това влизаме в час .. Е, има някои часове които минават наистина бавно, но все някак минава. Пък и като слушам в час после бързо си научавам вкъщи.
Абе с една дума, училището не ми пречи. Обичам да научавам нови неща, да се виждам с хора и т.н. ..
всичките ли са такива? Знам отговора, затова айде отивай да си учиш уроците, че да не ти "мрънкат" пак... или не, то средното образование не е задължително, прекрати даскало и стани общак.. виж колко идеиПървоначално написано от BlackEyedPeas
![]()
Неприятно ми е щото е скука. Трябва да виждам всеки божи ден неприятни хора, да се опитвам да ги избягвам, трябва също да търпя некъв господин. Накара ме на сила да ходя на му уча смотаните стихотворения, а когато лажа, е не искам да ходя ми вика "Аз никой не карам", "Ще имаш слаби оценки". Когато учителя ни по рисуване и дти е болен, на мястото му е некъв гей. Учим ненужни неща. Ся учим неква история, дето я учих миналата година. Межучасията понякога са готини, ама...
Аз съм 11 клас и си ми е много приятно. Няма от какво да се оплачаПървоначално написано от No5
![]()
![]()
Зависи, кой с каква нагласа ходи на училище. Ако иска да се научи на нещо, ще внимава в часовете, ще изкарва добри оценки и ще се радва на тях. За приятелите незнам к'во му е кефско-то, защото по-голямата част си в часоветеА за тези, който отиват там, колкото да отбият времето и да пречат в учебните часове, накрая ще видим кой ще сполучи в живота.
Аз лично, съм неутрален към въпроса на темата.
Понякога ходя с кеф, а друг път това е последното за, което искам да си помислям.
Ако съм в час по Математика ми е забавно![]()
. Не че много я разбирам
. Госпожата е много яка и направо я обожавамм
![]()
. С нея може и предмета да разбереш и да се пукнеш от смях
. По История ми е скучно, защото ми е много лесно и като го знам това ми е скучно да го слушам за 5 път .
![]()
Just Siseyy Hater's ...
ЕМИ ХОДИ СИ НА УЧИЛИЩЕ ЗУБАР СМЕШЕНПървоначално написано от loca10
tarlyo, замълчи, моля те... нека позная - 8 клас си.. не повече.. кажи поне какво е зубър.. дай определение, да видим като редиш, знаеш ли кво казваш!
Ти си няк'во много тъпо същество, много ясно, че знам какво е зубър. Дори и да не знаех има Гуугъл, а ти к'вато си смешна сигурно не знаеш, че в днешно време 'зубър' е обидата за такива задръстени деца, дето ще умрат без училище, аре вижте се по цял ден пред форумите висите виртуални образи такива xaxaxПървоначално написано от Tempest
![]()
Това не е тема, която да я серете.
Спрете се, и си запазете негативните
мнения за реалния живот.
Като имаш против съфорумниците,
бегай се обяснявай пред приятелите ти.
Мерси![]()
я се самоубийПървоначално написано от BlackEyedPeas
моля те![]()
писнало ми от лайна като теб![]()
але какви сапуни какво нещо...та по темата ... ами хора има лесно за тези които не им се учи "смотаните стихотворения" ; "тъпата история" просто да не ходи на училище и толкова... какво някой да не би някой да ви задължава.. абе хора вие изобщо разбирате ли значението на думата УЧИЛИЩЕ.. това място не е да забавлява,е да, все пак трябва да ни предразполага по някакъв начин,но не е място където да се забавляваме с приятели,тук ние всички се изграждаме като хора и се учим към какво трябва да се стремим в живота.Еми да и аз не съм от тези най-ученолюбиви но си давам сметка за какво отивам на училище и какво ще ми даде това за в бъдеще, нещо което повечето не го правят. Сега използвате труда на родителите ни,но после когато светне червено и се окажем без работа, без нужната квалификацийка и умения защото видиш ли не сме си седнали тогава на гъза поне малко да научим нещо -тогава е момента в който почваш да търсиш всичките тези напразно пропиляни години,когато другите са учили и са успяли да постигнат нещо днес, а ти тогава си ходил по кафенцата и си бил големия,а сега си нищо днес
..
В началото на годината ходих с огромно нежелание на училище.. по простата причина, че ме бяха насадили на първия чин, точно пред погледите на учителите.. аа и имаше едно момче, което ме зяпаше непрекъснато..
Не знам дали само при мен е така, но не обичам някой да стои и да гледа дума по дума какво пиша, или да ми се подпира на чина, или да ми бута раницата, за да може да се подпре..(за учителките говоря)... а като ми застанат точно над главата и съвсем се побърквах.. психически се натоварвах от непрекъснатото наблюдение ии.. не знам. Много се изнервях. В последствие направих така, че да седна по-назад. На старото си място. Има готини хора покрай мен.. с които мога да си говоря ако ми е скучно.. в същото време и не говорят много.. което е полезно в повечето часове.
Сега се кефя да ходя на училище.. вярно, има някои предмети, които не ми харесват, или по-скоро не мога да понасям преподавателите, но се издържа. В крайна сметка плюсовете са много повече от минусите.![]()
а за въпроса със зубърите: който както иска да си изкарва оценките.. това, което повечето хора смятат за зубъри, са хора, които изкарват 6-тици и 5-тици.. не е съвсем така. Зубър е този, който наизустява уроците, но всъщност нищо не разбира от тях. А има и хора, които слушат в час и запомнят.. на тях дори не им трябва да учат в тях толкова.. само си прочитат плана от тетрадката.
Както и да е.. не се правя на остроумна, а само изразявам мнение.
МОМИЧЕ!
So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't
Сериозно? А какво разбираш под "задръстено дете"? Най-вероятно дете, което е любознателно и има поставени цели в живота, за каквито ти дори и не можеш да си мечтаеш . И при това постижими . А за твое сведение, зубър е човек , който наизустява уроците и след като го изпитат забравя всичко . И най-вероятно ти си точно такъв / такава.Първоначално написано от tarlyo
Love is everything!
1. Едно е да разсъждаваш върху едно произведение, съвсем друго е да го наизустяваш. И точно това е проблема. Няма лошо в анализа, но механическото наизустяване, според мен, е изключително глупаво.Първоначално написано от vaniliika
2. По казуса с "Тъпата история". Първо, Историята изобщо не е тъпа. Тъпи неща няма, има прекалено усложнени учебници, писани от професори и напълнени с множество тежък и излишен материал, който се трупа по всички предмети и заучаването му е трудно. Ако се извади излишното няма да има проблем.
3. Училището бива съсипвано от оценителната система. Както я премахнаха до 4 клас, така трябва да я премахнат изцяло. Най-глупаво е да се оценява с оценки. Ако оценяването е точково, т.е. на брой точки от дадено изпитване/контролна работа ще се избегне механичното зубрене за някакви безсмислени цифри, които отразяват твоето ниво в даден период от време.[/list]
Приятно ми е да ходя до училище (не може да се каже че ходя НА училище) заради хората които са там, или заради част от тях. Обичам моментите когато ни е забавно заедно в тази адска дупка.. но мразя да карам някои часове. 3атова и не ги карам.. Аз проблем с отсъствия нямам.. Няма да ме изгонят, защото от нашия випуск сме само 1 паралелка, а тръгнат ли да гонят от 29 човека в класа, поне едно 25 няма да ги има
![]()
They ask me am I ok. They ask me if I'm happy.
Are they asking me that because of the shit thats
been thrown at me, or am I just
a little snappy and they genuinly care?
Сигурно прекарваш повече време в вас, вместо в училище.Първоначално написано от iffey
Чудно ми е колко ли отсъствия имаш ...