Ако имаш голяма кола с малък двигател ще ти гори доста повече от същата кола с по-голям двигател. Сложи 1.4 на E39 и гледай как ще ти гори 20... и ако е например 525i те са 2.5 шестак 192 коня, сложи например 2.0 4 цилиндров турбиниран до 192 коня ще ти гори повече. Колкото по-малък двигател - толкова по-голям разход. За който не вижда логика в тва ще поясня - двигателя се мъчи и за да върви нормално трябва да стои във високи обороти, докато по-обемните го правят с лекота. btw. Много ми е смешно като кажат ще си взема например Astra G 1.2i щото горяла малко ... Тя гори колкото 1.8 и върви 6 пъти по-малко.
верно е. а това за астрата е така обаче, само на магистрала) градско е по-малко)
аз имах седмица баварец с 5.4l V12 и 326кс и харчеше колкото E39 520i на магистрала над 160 а аз на 200 с 2k оборота (говорим за немските аутобани без ограничения)
верно е. а това за астрата е така обаче, само на магистрала) градско е по-малко)
аз имах седмица баварец с 5.4l V12 и 326кс и харчеше колкото E39 520i на магистрала над 160 а аз на 200 с 2k оборота (говорим за немските аутобани без ограничения)
Нали се сещаш колко от форума карат коли над 1800 кубика?