Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
Май вярно няма к'во да ти говоря... Приказвам ти, че имам 2500лв, с които надали ще си взема някоя от изброените от теб, още по-малко чисто нова... Мога да си взема някой голф или поло или нещо от тоя сорт и то пак не чисто ново... Сега лятото ще заработя още някой лев, който ще отиде по поддръжката на това, което ще взема и каквото остане - за бензин. Като е за едни пари, що да не си взема това, което е по-удобно, а някаква сапунерка? Дълъг съм и няма как да стане да карам с коленете зад ушите.
Карай да върви, аз съм до тук...
Приятелю, по-горе ти обясних, че ако разполагам с такъв бюджет и искам кола, то ще намеря най-доброто което отговаря на нуждите ми и ще взема него. Личен съвет към теб е да изкараш още малко пари и да изчакаш с покупката, по-добре да вземеш нещо за малко повече пари. Не видях и някъде да ти казвам да си купуваш малка кола тип смарт ситроен или мазда 2. За начинаещ шофьор обаче също не е хубаво и много голяма кола, разходите и са големи.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Ах, ах... Балканският комплекс за големия мъж в малката кола.
Перфе.

Баща ми е 1.94 и в Германия караше eдно Рено, което беше маааалко по-голямо от смарт. Може би по габарити мяза най-много на Skoda Citygo. Та не се обяснявай много. Да ти обяснявам ли, че седалките се дърпат назад и се свалят надолу или и сам ще се сетиш?
Една камара мъже видях, които не просто са високи, а откровено едри, да не кажа дебели, а карат смартове.

Като млад човек, който не разполага с доходи, си вземи една малка количка, възможно най-нова (забележи, че не казвам "нова"), че да имаш пари да я наливаш с бензин, а не да крънкаш постоянно от вашите.
Преди две години бях по автокъщите в посока Асеновград и имаше чудни малки запазени колички за по 2-3-4 бона.
Аз също не обичам малки коли. За градски условия са удобни, но стигне ли се до по-дълъг път са крайно неподходящи. Не харесвам малките коли и по друга причина и това е именно сигурността. Естествено това не значи, че след като колата е по-голяма задължително трябва да е с 2.5+ двигател особено ако не разполагаш със сравнително добри доходи. Аз лично не бих купил кола тип смарт, ако си избирам кола. А има и прекалено много комплексари натъпкани в малки коли, които карат като камикадзета.