- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Какви са ни колите?
Марка: РеноПървоначално написано от Slawi92
Модел: Лагуна (хеч)
Година: 1998
Мощност: 98 жребци, не в първа младост >
Разход: Извънградско 5-7, при средна скорост 90-120 и включен климатик.
Градско – не ми се занимава, но над 8 със сигурност. T.е. повече отколкото ми се иска. Всеки, който живее в град с подобен или по-тежък трафик, би ме разбрал.>
За което я ползвам в момента (и предвид колко често) със сигурност и един Кадет би свършил работа, както и каква да е Корса/Поло. Предпочитам обаче колата да е по-възможност по-висока и по-тежка. Гледам, че по-горе е засегната темата за най-ниския клас автомобилчета. Кярът от малолитражките за мен е доста спорен, предвид че натоварени дават сходен, често по-голям разход на гориво. Нивото на пасивна и активна безопасност е по правило много по-ниско. Освен това, поне където ми се е налагало да паркирам аз, най-често или има място за една кола или няма. Тарикатските номера да се набуташ на половин паркоместо или на място непригодено за паркиране въобще (т.к. колата като размери ти го позволява), поне тук, най-често завършват доста не-красиво като щети по возилото. За пътуване на средни и дълги разстояния, съмнявам се, че някой би защититил каква да е Панда/Корса/Фиеста/107 и др. Освен всичко друго, за кола на пет плюс годинки – една добре оборудвана малолитражка отива твърде близо като цена до автомобил поне един клас нагоре. А и за мен лично - където има смисъл да ползвам кола, като размер си е идеална. Където не виждам, има удобен достъп с градски транспорт, което я обезсмисля в девет от десет случая.
Не съм карал бензинов автомобил наскоро. Дизел наливам oсновно V-Power Diesel от Shell и го препоръчвам. Особено за собствениците на по-стари дизели (като мен) – пуши много по-малко от доста бензинови автомобили! Има съвсем леко осезаема разлика в мощността нагоре също. По-скъп е, но разликата за един резервоар, като теглиш чертата, не е особено голяма.
Ето и актуална снимка: http://img694.imageshack.us/i/photo0647edited.jpg/ . В изрядно техническо състояние е, визуално - все по-малко. Пък и все по-малко ми пука. Ако и да не стои на подобно нелепо паркоместо като от снимката, все пак е на открито, така че - все тая.