Как засичам разхода и как го постигам...ето кратко обяснение:

Пълня БЕНЗИН А95 догоре пътувам Варна-Русе-Варна и пак пълня догоре В Русе бях на центъра до операта След това разходка до Дунава,от там до Дружба(не знам кой номер ).От Дружба пак до центъра.На другия ден ходих до Русенския университет,след което отново до центъра и от там пътя за Варна.Във Варна заредих на същата бензиностанция,на същата колонка,отново докато изщрака пистолета-резултата точно 25 литра,а показанието на километража(trip meter-a) 400км

Не е кой знае колко странен разхода,но пък и когато се наложи мога да имам адски лек крак! Все пак имам вътрешно предчувствие,че мога да го смъкна още при едно нощно пътуване.Главно заради идиотското мнозинство от шофьори,които само ти/си/ пречат.
В колата бяхме аз и една пътничка и малко багаж(поне моя багаж беше малко ).Скоростта бе 80-90км/ч,без глупави изпреварвания,без рязко даване на газ и след това изправяне на спирачките,като цяло без да се правя на идиот или състезател!Преди изкачвания засилвам предварително колата,а на спусканията се спускам на най-висока предавка без газ,или ако се наложи с леко подаване на газ.Спазвам голяма дистанция и именно заради това ако се наложи намаляване на скоростта използвам моторна спирачка и връщам предавки ако има нужда(никога крачна,освен ако не се наложи внезапно спиране).Гумите винаги напомпени по предписание...В града сменям на по-висока предавка при 2000 оборота.Климатика изключен,прозорците вдигнати(използвах вентилацията на купето),музиката разбира се включена.Постоянно следя стрелката за моментния разход на гориво.Времето за пътуването в едната посока бе 2 часа и половина.

Както беше казал 1 известен автомобилен журналист "Удивително е колко много мислене и концентрация е нужна за да караш икономично.Ако всички се концентрираха толкова докато карат бързо,никой нямаше да се блъска!"...

Резултата е на лице! Макар и с 0,05л,все пак успях да смъкна разхода под заводския,който не трябва да забравяме е правен в лабораторни условия с нов автомобил и качествено немско гориво,пък и в лабораторията няма изкачвания и спускания(дадения разход в книжката е за сух и равен път).
Мотора е M42B18...бензинов,16 клапанен с максимална мощност 138 магаренца.Годинките конкретно на моя са 18,а километрите неизвестни!Колата е BMW e36 318iS седан...Както може би сте сметнали родена през лето 93то.