Та така харесвам едно момче /аз съм на 18, а той на 24/ .. запознахме се от общи приятели и отначало като излизахме го имах просто за познат, но в един момент осъзнах че всъщност съм хлътнала по него, защото всеки път като излизахме с моята приятелка несъзнателно я карах да му звънне за да излезем заедно с него ... и след като се осъзнах говорих с един негов приятел за съвет, тъй като той го познава по-добре от мен.. съвета беше да му се обадя и аз му се обадих и излязохме на кафе... в последствие разбрах че двамата са говорили и той е бил казал че няма да предприеме нищо, защото го е страх да не се влюби.. това много ме шокира, но не се отказах ... излизахме още два пъти но с компанията и той ме закачаше тва онова, което ми направи впечетление при положение че е казал че няма да предприеме нищо а държанието му бе коренно различно /демек имаше признаци, че ме харесва/... в последствие се реших да му се обадя пак и излязохме на разходка, която мина доста добре и той дори ме викна да пия кафе с него и едни познати същата вечер... естествено веднага се съгласих.. да излезем два пъти за един ден .. очудващо и пак имаше погледи закачки но нищо друго.. нито е посягал да ме прегърне или нещо повече .. и другото което е че винаги аз му се обаждам, той нито веднъж не ми се е обадил да излезем... може би се чувства несигурен ... но пък аз се чувствам супер тъпо, защото знам че и той ми се кефи но не полага никакви усилия .. а аз на моменти си мисля, че се унижавам супер много като му звъня и т.н... Просто не съм свикнала аз да поемам инициативата, а и той не казва нищо... понякога ми идва да му се обадя и да му кажа всичко, но естествено се спирам защото незнам как ще го приеме той .. а с него винаги преди да направя нещо премислям как ще изглежда в очите му... може би е тъпо, защото в такива моменти не трябва да ти пука много, но колкото повече харесваш един човек, толкова повече те е грижа какво ще си помисли той и как ще реагира ....

Та вашия съвет какъв е? Според вас какво да правя... да се отказвам ли или времето ще покаже..? :P

/Сега като препрочитам какво съм написала отговора ми изглежда ясен - "изгубена кауза" .. но ако някой е имал подобен случай нека сподели опита си ... ще съм благодарна /