- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Почивайте в мир, Джон, Даймбег и Джим...
На този ден са починали двама ВЕЛИКАНИ в културата на музиката, и не само. В-е-л-и-к-а-н-и!!! На 8 декември 1980 година умира Джон Ленън, а на същата дата, но през 2004 година от този свят си заминава Даймбег Даръл..
А ако НАЙ-ВЕЛИКИЯТ и най-големият, Джим Морисън, беше жив, щеше да навърши 67 години днес.
Почивайте в мир, титани, винаги ще ви помним!!!!!!!!!!
Поклон.
леле а ако имаше теми за всички дни на загинали/починали национални герои... вместо за тревомани и хора умрели от деградация.![]()
carpe diem quam minimum credula postero
^Първо започни да разсъждаваш на повече от една плоскост, след това давай предложения.
Тия хора са дали много на музиката, било това и чисто емоционално и без значение какви са били като личности! Трябва да се помнят, докато може.
Мир на праха им.
Макар и преди доста години, Пантера много ми лежаха на сърцето.
Поздрав:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RVMvART9kb8[/youtube]
активизъм/превенция; писане; музика
пише се "мир на праха", не "прахта"
а ти на ква плоскост мислиш? хубаво, може наистина да са дали много на музиката, въпреки, че не е мой стил.. но наистина ли смяташ, че заслужават повече такава тема от хора, които са живяли и загинали за страната, в която днес живееш? поставени до някакви ексцентрични дегенерати.. не ме дразни, че има тема за такива хора, ок имат си определени почитатели. дразни ме, че хората се сещат най-много за смъртта на Левски и Ботев (в най-добрия случай), а десетки останали национални герои тънат в забрава и поколението ни не отдава никакво значение на това. ами следващите поколения? просто темата е много дълга и ми е много болна..
Ахах, верно, аз кво съм написал, нямам идея защо... Мерси за корекцията.
Виж, проблемът е в това, че говорим за хора от различни време, с различни призвания и различен отпечатък в историята. Съвсем не отричам, че е важно да се почитат националните ни герои, но това е просто друга ракия.
Казано иначе, колкото и да е важна темата, която ти е "болна", просто не й е мястото тук да се обсъжда и да се правят сравнения. Затова си позволих да се заям. На мен също не са ми любимите музиканти и тип музика, но просто са големи. Факт.
И за да сме на същинската тема,
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8A4r2RU1u3g[/youtube]
И аз бях там! Сентрал парк, кръгчето с Imagine и нареден върху него знака на мира от цветя и един прастар и луд хипар разказва истории за Джон и Йоко и как е правил този знак на 'нам си колко места по света с какво ли не - от банани и ягоди, през свещи и клони, до тухли и куршуми.
активизъм/превенция; писане; музика
Семантикс е прав, не му е тука мястото да се обсъжда точно това.. Факт е, че малко българи се интересуват от историята на родината си, но това не омаловажава гореспоменатите личности и не значи, че не трябва да бъдат споменати все пак.
Семантикс, много завиждам, че си бил там, сериозно..![]()
леко да не пометнеш само, модераторче.Първоначално написано от manliftingbanner
![]()
не пускам теми, щото влизам в тоя форум 1-2 пъти в месеца от скука. просто е доста далеч от форумите, в които може да се завърже интересна дискуския.. искрени извинения ти поднасям, че нямам като тебе 6 милиарда постинга и смятам за ненормално да се почитат наркоманите джон ленън и джим морисън, но за сметка на това да нямаме представа кво е станало на близка дата като 17 ноември примерно.
пак казвам, нищо против да си ги помните и тия хора, щом сте им почитатели, но помнете и хората, които България е имала.
айде модераторче, банни ме в името на душевната си чикия. :P
специално за историята бъди сигурен, че не са ми никак съмнителни знанията. и не знам от кога изказването на възмущение от някакъв недостатък на обществото означава, че някой се прави на велик.
ако знам, че ще има интерес, за напред ще пускам тема в памет на всеки велик българин от кан Крум до цар Борис Трети, но едва ли...
shanoo, стига.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Джон Ленън е такова гадно мрънкяло, че изобщо нямам идея к'ва музикална икона може да е.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.