Драги съученици,
Разбирам ви, че се пренатоварвате, но протестите само за една ваканция не са оправдани. 1-во, защото звучат смешно; 2-ро, защото разгледах старите си бележници, където имам оценки от 4, 6 и 8 януари; 3-то, защото не само това са ни проблемите.
Аз предлагам да организираме общонационален протест със следните нормални искания:
1. Строго фиксирана ваканция, която да е постоянна всяка година.
2. Преминаване на 5-то бална система - при преминаването на тази система ще се увеличи успеха ни, защото няма да има толкова много оценки и няма да са толково "подробни", а освен това няма да има нужда от изравняване на оценките за тези които са учили в чужбина, или ще учат там.
3. Да се прекрати с "многообразието" от учебници и да се изберат само два или един по всеки предмет, защото е абсурдно при едно преместване в друго училище, било то по лично желание, или поради наказание да се дават отново сравнително големи суми пари за нови учебници, а и защото във всеки един учебник пиша съвсем различни неща в сравнение с другите, т.е. всеки автор има собствена интерпретация на нашата и чуждата история.
4. Прекратяване на лъжата за "турското присъствие", като в учебниците да бъде признато, че е имало "османско робство" или синонима му "османско иго".
5. Да има ясна позиция за изпитите и матурите, а не промяна на правилата за провеждането им всяка година.

Тези точки подлежат на обсъждане, а също така и ако някой има идеи за сериозни искания да изкаже мнението си.
Сллагам поста ми и тук, защото за разлика от раздела Училие и приятели тук има доста по-компетентни лица, които смятам, че също трябва да си дадат мнението по въпроса.