Темата, както винаги се развива отвъд очакванията ми, но пък е активна, което ме радва.
Нарочно използвах "уча", за да уловя всички нюанси на научаването (уча се от семантикс), които в някои от мненията в темата мигрират, сливат се, скриват се едно друго или напълно изчезват, за сметка на наложилото се (за да не кажа наложеното) от мейнстрийма тълкувание/разбиране, следващо схемата - програма>урок>оценка>дипло а на различни интервали за дадено време.
Ще ми е интерен коментар (по темата или изобщо) от хора, обучаващи се по различна програма - независимо в чужбина или в частни заведения в страната. //примерно amk933, но да не реши, че му се заяждам или нещо такова, каквито са обичайните му реакции.
интересуват ме вътрешните подбуди и желания, както и външните сили и евентуални проявления на натиск (ако има такива), много повече, отколкото общите приказки от рода на "който не работи" и "за да не работя"!
//в този смисъл, по-скоро силно приканвам към откровения тип "защото искам да знам всичко", колкото и наивистично да стоят на фона на положение и възраст, а не към залитания за заключения кой ще успее и кой не, най-малкото заради разнородните формулировки на "успешен".