- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпросите на awerw
В тази тема ще питамЕто ги и въпросите ми.
1. Как са по-добри набиранията с тесен хват или с широк или ако ги правиш с тесен се натоварват едни мускули и с широк други щот с тесен хват са ми по-трудни, но дали са по-добри ?
2. Като правя кардио преди или след него трябваше да се ядат белтъци за да не загубя ММ ?
За сега тези ако се сетя още ще питам![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
1. С тесен хват /т.е. малко по тесен от рамения/ има две възможности:
- супиниран хват /дланта е обърната към теб/ - товариш бицепса
- прониран хват - сила и уплатняване на гърбО!
широкия хват се прави само със пронирано захващане и е за разширяване на гърба.
Белтъците /храните/ се ядат след тренировка. Ако говориш за протейн или гейнр би било най-добре да взимаш и преди и след тренировка.
По-добре на кафево отколкото социално слаб!
Значи с широк надхват е за гръб, а с тесен подхват се натоварва бицепса ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
даПървоначално написано от awerw
![]()
Ахм мерсиа за лицевите как е по-добре да се правят в програма за ММ 3х20 добре ли е ?
sapphire5![]()
ММ се прави с ядене, а не с лицеви. 3х20 не е толкова зле, но 3х40 ще е по-добре.Я най-добре кажи кви и по колко Опражнения прайш?
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49474![]()
Аа тука мога да изям малко подигравки ама айде![]()
3х5 с 12 кг дъмбел (концентрично сгъване)
3х6 набирания с тесен подхват
3х4 набирания с широк надхват
хващам се за лоста и се набирам от едната му страна и от другата и прая 2 повторения от едната другата и пак повтарям и 3х2 когато лявата ръка ми е отпред и 3х2 когато дясната ми е отпред
4х10 лицеви
4х25 коремни с гира 5 кг зад врата
sapphire5![]()
а какво искаш да постигнеш?Първоначално написано от awerw
Мускулна маса
sapphire5![]()
1. Маса се прави на маса. Оправи си яденето, ако не си го сторил. Умножи си килограмите по 2 - толкова грама протейн трябва да приемаш на ден за да качваш /има и други фактори/.Първоначално написано от awerw
2. За маса е най-добре да имаш 3 серии х 8 повторения. Заради това свали от дъмбела килограми.
С два дъмбела и лост може да се направи доста добра тренировка. Гледай колограмите на дъмбела да са така, че да правиш по 8 повторения.
Прави с дъмбела за ръце: концентрично сгъване, Кръстосано сгъване с дъмбели, трицепсово разгъване с дъмбел зад глава, кик-бек,
също така за гърди лягаш на пода и буташ дъмбелите нагоре и Затваряне на ръце с дъмбели от лег (флайс).
за гръб може да правиш гребане с дъмбел.
Тези упражнения се сещам за сега. Не забравяй упражненията със собствено тегло и 8те повторения.
Други въпроси?
Ами почивката през ден нали ?
sapphire5![]()
Мда 3 пъти.
първи ден - гърди, рамо, (трапец, корем)
•втори ден - почивка
•трети ден - гръб, крака
•четвърти ден - почивка
•пети ден - бицепс, трицепс, корем
Не забравяй кардиото!
А какво е трапец ?
sapphire5![]()
Jeezus Face Palm![]()
Ами днеска взех урок за трапец по математика незнам кой мускул е![]()
sapphire5![]()
http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../Trapezius.png
Малко трудно ще го тренираш у вас.
Краката можеш да ги тренираш със клякания, напади, клякания с отскок и тези неща можеш да хпавиш с дъмбел(и) в ръцете. Също така като тичаш пак тренираш крачетата!
Ахам мерси много![]()
sapphire5![]()
с широк хват е най-доброто набиране
хилав софийски дришлио
Когато ги правиш е важно гърдите ти да са напред, много хора не ги правят правилно, а се радват на повторенията си, но неправилно упражнение, не е упражнение.
n00bs
А как мислите добра комбинация ли е: гърди, бицепс, трицепс и крака, корем отделно
sapphire5![]()
Яко манджа + яко фитнес = някви задоволителни резултати.
Не е на далавера да правиш у вас упражнения , тъй като много средства отиват за дъмбели , лостове , а и няма как да се натовариш толкова.
Лично мнение .
А една тренировка трябва да е минимум 40 мин или 1 час нали ?
sapphire5![]()
когато свършат упражненията свършва и тренировката ..
хилав софийски дришлио
Другото окей, ама тука не съм съгласен...Първоначално написано от autista88
За маса е много по-добре да се правят под 5-6 повторения, най-малкото че и силата ще се покачва много по-бързо, а от това и работните килограми..
ГлупостЕ! Колкото по интензивна е тренировката /повече упражнения, за по-малко време/ - толкова по-добре!Първоначално написано от awerw