- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпросите на awerw
Първоначално написано от yakuza_
![]()
![]()
Като каже:awerw написа:
....трябваще да има и крака ама не ми се тренират ...
Си представям как ще го хранят.
Абее аз шси тренирам кат си искам бе. Тия крака мисля, че няма смисъл от кръста нагоре ми е по-важно според мен.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
ХааааааахахахаСлед всеки твой пост се убеждавам колко си глупав
![]()
супер е! Да! Като видиш някой с по големи ръце стъпил на крака-солети!Първоначално написано от awerw
Да та еба в шумника кат толкова разбираш за кво само питаш тука?
При силови тренировки за крака се стимулира отделянето на хормон на растежа, демек краката помагат да вдигането на маса навсякъде по тялото, не само надолу![]()
Аз защо мислиш ,че използвах точно този цитат.Първоначално написано от fatrat
Плюс това тялото трябва да е симетрично.
+1Първоначално написано от ZipFail
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Краката дават много повече визия на тялото, отколкото си мислиш, awerw. Големите крака автоматично правят тялото ти да изглежда по-масивно и стабилно, вдъхваш повече респект.
Аз лично правя крака доста рядко и то само силово - пистолети, тежък клек. Това е защото съм се насочил към определена фигура, а тя не включва масивни крака. И въпреки това, нетренирането на крака е опасно, защото се получават силови дисбаланси, водещи до контузии.
Колкото и малко мозък да имаш, ползвай го и тренирай краката. За човек като теб, който и идея си няма как да тренира (въпреки всички съвети), правенето на клек е най-простия начин, по който ще качиш килограми, не само в краката.
Аз лично бих те посъветвал да четеш повече книги и да комуникираш с повече хора, на първо място. Очевидно си нерешителен и объркан, от толкова мн време пишеш във форума, а така и не си се решил да започнеш някакъв адекватен начин на трениране, само питаш и разпитваш, а на това и отгоре се опитваш да даваш съвети.
Grow some balls...
100 g салнина са точно 900 килокалории,или 9000 калории-та не знам 2000 откъде ги измъкнаПървоначално написано от 0tka4enk0
краката са задължителни,за растежа,визията и симетрията на цялото тяло
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Кажете няколко упражнения с дъмбели за трапец,гърди или рамо, че трябва да сменя едно упражнение и тренировката задължително ли е да те изморява на макс за да има много добри разултати ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
http://www.bb-team.org/fitness/exercises
Ето избирай си.. и знай че не е хубаво повече от 3 упражнения на дадена мускулна група..
За трапец се правят точно 1 или 2 упражнения.. аз лично правя с щанга с
55кг че иначе немога да усетя някакво натоварване..
За гърди се правят Лежанки (аз лично правя от лег, полулег и обратен лег) + още 1-2 упражнения.
Всичките тия ги правя м/у 8 и 10 повторения в 3 серии.
М/у другото колко кг , см(височина) и години си?
170 см 60 кг
sapphire5![]()
Трябва да има голямо натоварване на мускулите,за да има ефект.А дали ще те измори,зависи колко си трениран. Не е необходимо да си изтощен след тренировката.Но трябва се използват максималните тежести с които можеш да направиш 6-10 повторения на серия.И последните две да направиш с максимално усилие.Само на тях може лек чийтинг,а иначе се избира такава тежест с която упражнението да се прави чисто и коректно.Първоначално написано от awerw
От малките тежести няма полза и мускулен растеж,а с прекалено големи се включват други,странични мускулни групи.И те поемат голяма част от натоварването.Вместо мускула който тренираш.Избират се малък брой основни упражнения,но с големи тежести и интензивност.За ектоморфи са достатъчни 2,най-много 3 тренировки седмично.Иначе резултатът е "колкото повече-толкова по-малко",тоест претрениране,застой и дори спадане вместо растеж и развитие.![]()
мерси за отговорите
sapphire5![]()
За една тренировка за релеф трябва да се правят упражненията по-бързо с повече повторения по-малко серии и по-малко килограми нали така? Диетата за тази програма какво г/д трябва да представлява ? За колко месеца се постига добър релеф ?
sapphire5![]()
Попринцип няма тренировка за релеф,но мога да ти кажа подобна доста добра,но се изисква да си напреднал.
Когато искаш релеф ядеш главно протеини смисъл стана нещо такова:
50-60 % протеин 25-30% въглехидрати и 15% мазнини горе-долу.
И за колко месеца става добрия релеф ?
sapphire5![]()
^Зависи колко усърдно тренираш и дали си спазваш диетата стриктно,но ако се занимаваш сериозно предполагам,че до лятото ще имаш супер релеф![]()
ако говориш за състезателен период, варира 4-7% подкожни г/д за 8 седмици ставаа! Ако говориш за основен може би 6 седмици ! абе месец и половина 2!
Страх ме е да пробвам да не зема да отслабна многоама ше видя мс за отговорите
![]()
sapphire5![]()
е кво отслабване те притеснява! 3-4% са напълно постижими ако не си жена!
Или ако си мъж с женски органи![]()
Достигал съм най-малко 11% и тва беше миналата година когато бях 51кг ся незнам колко % имам, ама ми се струва трудно да стигна до там
sapphire5![]()
Бе какъв релеф??,Ти нямаш маса на мусколите (съдя по това ,че си 170 - 60кг) а пък искаш релеф... Като направиш ръка поне 35 може да почнеш да искаш релеф.. въпреки, че както ти казаха няма конкретни тренировки за релеф.
Как мерите колко % са телесните мазнини?
когато се набираш със хват за chin pull ups от двете страни на лоста кои мускули се натоварват ?
sapphire5![]()