California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
Май не сме приятелки
В класа ми имам още 3 приятелки.Всяка една от тях има нещо,което я кара да бъде моя много близка дружка.
А. е много умна,с нея мога да си говоря на доста теми,да обсъждам неща свързани с образованието или нещо по-така.
Б. е сякаш като моя сестра.С нея имаме много силна емоционална връзка,разбираме се без да си казваме нищо в повечето случаи и когато се скараме знаем,че и на 2те ни е гадно дори и без да си говорим.Може да се каже,че сме най-привързани една към друга от останалите.
В. пък ...с нея имаме общи познати от село,горе долу сме от един край и знаем какво е ''по село'' ...докато за останалите 2 е някак малко по-неразбираемо.
Общо взето аз сплутявам тази наша четворка.Не знам точно как става,но мисля,че аз го правя-а те попринцип не се харесват и ако не го правех,може би нямаше да са приятелки помежду си,ами само щяха да се карат.Всяка една от нас не харесва нещо определено в останалите 3 и може да се каже,че говорим доста против една друга.Въпреки това се разбираме,когато се извиним една на друга и всичко е чисто...Обаче се случи нещо.
В. има сериозни проблеми с отсъствията и ще я оставят на изпит понеже не идва на даскало често заради здравословни проблеми.Като цяло е доста зле в училище,но не се старае колкото трябва за да успее,ами например преписва домашното от мен или на контролни.Когато отсъства и после се върне и види колко материал е изпуснала се оплаква,че искат да я изпитат,а тя нищо не разбира.На нас 3те ни омръзна да прави така постоянно,но не и казваме нищо.Онзи ден,когато разбра за поправката пак тръгна да се вайка й аз й обясних по скайп,че вместо да разпитва какво е било и що е било на последното контролно,да вземе да седне и да научи каквото трябва,защото няма лесен начин.Тя ми се обиди...На другия ден в даскало се скара с мен( най-вече с мен,защото за нея аз съм й най-близка от 3те) и ми каза,че много съм я била наранила понеже съм й натяквала постоянно,че й помагам в даскало.Всъщност не й натяквам,но когато се скараме тя сякаш забравя наистина колко съм й помагала и се държи гадно.За това й казвам ''как можеш да ми говориш така,след като ти помагам толкова много'' .После ми каза,че ние 3те сме предателки и не иска повече да се занимава с нас.Нямало да ми говори,а ако Б. й кажела още нещо както днес(те двете не се понасят) щяла да я хване за косата.
Трябваше ли да бъдем всички или поне аз по-солидарни към В заради проблемите й в училище?Да й предложим помощта си?Чувствам се наистина като предателка...макар,че днес не спорех много с нея по тая тема.Или пък тя си е заслужила да е на такова дередже,след като се държи така нехайно от миналата година?Всеки ден я виждам,седи до мен...какво да направя за да оправя нещата?Или да ги оставя така?
Защо да се чуватваш като предателка при положение, че В. дори не оценява това, което се опитваш да направиш за нея. По-добре я остави сама. Тя ще види, че ти си й нужна и ще размисли.