- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какво слушате, когато пиете?
Тая тема винаги се зачеква, когато стане спор "някакъв стил срещу чалга" и все вадят тоя довод в защита на чалгата, че друго не може да се слуша. Сега пак стана дума за това в Музика и ТВ, а нямам спомени да съм срещал тук такава тема. Та, каква музика слушате, когато пиете?
С приятелите в 80% от времето слушаме електронна (всякакви разновидности) и останалите 20% обикновено метъл и рок.
Audio ergo sum
Рок, бг хип хоп, малко метъл, джаз, реге, ска.
Е, то се пие на много места и на различните се слуша различна музика. В рок бара е едно, на ска концерт - друго, на купон на вила - трето. Каквото човек си слуша и иначе, би трябвало като цяло да се припокрива и с това, на което може да пие.
В контраст с горните мнения ще кажа, че и на чалга пия. Ама ако не пия, не слушам чалга. И не, не споделям мнението, че на маса може само чалга да се слуша, това е изказване от хора, които ги е срам да си признаят, че и в останалото време слушат такава музика или си го заявяват директно.
"Не моъ се запръ".
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
абсолютното + пънк и габа.Първоначално написано от w0sh
да се каже и дръм.
Като пия слушам балканска музика, сиреч чалга , гръцко, сръбско, българска народна.
Като бивша народна певица имам някакви изкривявания още, та слушам такива "извращения" , като изброените горе.
А всъщност слушам предимно алтернативен рок, готически рок, трип хоп , ретро, източна фолклорна , даркуейв . Ама не дълбая само в тези стилове, общо взето и да не ми се иска често ме спамят с ар енд би , и с поп.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Последно O sole mi o i стара народна музика.По Рождени дни според компанията е Поп-фолк или минимал-варира.Като съм сама е нещо на Armin Van Buuren,за да не ми се налага да си съставям плейлиста
Яко чалга до зори в повечето случаи, от време на време се разнообразява с хаус, техно, но предимно чалга.
Предпочитам рок и ретро, но невинаги става както аз искам.
ГРАЙНД
КОР!
В комбинация с ъндърграунд романтик-агро-рок ала Докторс Гого Бенд.
активизъм/превенция; писане; музика
90% се слуша чалга останалото време се слуша някъв лек метъл![]()
Не слушам чалга, ама не ми пука много-много, щото винаги съм на дЪрво (angel)
сръбско, гръцко, чалга ама тва е до едно време, после се минава на говорене на уше и не се слуша музика.
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Тази тема дълбоко ме замисли, но де факто като се замисля последно време съм все по кръчми, в които се дънят яко новите чалгии, а интересното е, че компанията ни не слушаме такава музика.
а иначе като си пия вкъщи пред компа си пускам зи рок и енерджи и никой не мой ме притесни
![]()
Ако зависи от мен яко черноНо тъй като повечето ми приятели слушат чалга и няма как да се съобразяват с мен слушам и аз по принуда, но адски ми се доспива от тая музика, особенно като чуя някакви цигански песни, ми се обръща храната.
n00bs
http://vbox7.com/play:aab37371Първоначално написано от Pwnmaster
Ей това си слушам да. Забавна и приятна музика, отпуска яко таман за пиене. Нека да е циганско, нека хората да ме мислят за чалгар и простак, не ми пука - мене си ме кефи и твай. Иначе на афтърчето си слушам я хаусче я транс и ми влиза винаги доволно добре, но чалгата отначало на партЕто е задължителна. Не ме разбирайте погрешно, слушам и метъл, ходил съм 2 пъти на концерт на Металика и преди постоянно бях по бирфести, но според мен това не е подходяща музика за пиене на твърдо. Лично мое мнение, не ангажирам никой с него...
![]()
Избягвам да пия на места, където мога да си избирам сам музиката, защото става катастрофа в повечето случаи
Пия на всичко що не е чалга.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Е, то ако слушаш Mеталика само на концертите им, а иначе дъниш чалга, как няма да ти се пие на чалга. Два концерта са страшно показателни каква музика слушаш, налии.
Слушам си Металика и вкъщи. И не само тях - и Рамщайн и ХИМ и Кредъл оф Филт и още доста други. Даже вкъщи рядко си дъня чалга защото няма чак такъв ефект като не съм пил. Не че има някакво значение, но казвам го това да не си помислят хората, че съм някакъв чалгар и само чалга слушам. Двата концерта ги споменах в същия ред на мисли. Чалгар не би стъпал на концерт на Металика, че то и два пъти таман...Първоначално написано от shadow4e
Не мисля, че чалгар не би отишъл на два концерта на Meталика.![]()
Или Слави Трифонов или чалга
"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд
!!Първоначално написано от semantics
а аз пия и като няма музика.. бахти все1 е задължително условие![]()
яко чалга , сръбско и гръцко![]()
“Magic is believing in yourself,
if you can do that, you can make anything happen”