- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Програмни езици
Здравейте искам да почна да уча програмни езици искам да знам от кой по точно да почна и къде да намеря уроци.![]()
Абе ти нормален ли си Паскал?!
Може би за начало Visual Basic, после на C/C++ (направо C++ почвай)
Я се скрий с тоя паскал. Паскала вече е стара работа :PПървоначално написано от asp1r1n94
Да ми кажете каде мога да водя общите правила на C++
От паскал се започва като най-лесно...,ако започнеш направо със С++ нищо няма да разбереш,твоя работа!
ония турчин ако не ми беше изтрил акаунта щеше да седи важната тема с програмните езици за декстоп и леб програмиране !
Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.
Ти в тоз раздел имаше бая важни темиПървоначално написано от tqnko
Аз съм започнал със C++ направо и ми беше лесно. Купи си за начало един учебник за 9-ти клас (например този ) и почвай да четеш.
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
4 важни теми :D
Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.
Препоръчайте ми книги помагала
Прескочи Basic. Това беше език, който беше изключително непригоден за модерните програмни техники. Във Visual въведоха доста неща за да стане обектно ориентиран, но езиковите конструкции са ужасни. Езици за стартиране Pascal, C#, Java. C++ може, но по-добре направо да започнеш със C#.
Конкретна книга не мога да ти препоръчам. Много са.
На С++ мисля че имаше една на издателство Сиела --> Програмиране на С++. Мисля че беше в 2 части и съм чувал,че е добра.
ОМГ. Всичко е едно и също просто се пише по различен начин.Първоначално написано от asp1r1n94
![]()
.NET платформата, за предпочитане С#.
В пъти по-мощен от С/С++, други предимства няма да изброявам.
Книгата на Светлин Наков и колектив е много добра. Препоръчвам ти да прочетеш и книгата за алгоритми на брата на Светлин - Преслав Наков.
Смело мога да твърдя, че това са едни от най-добрите такива книги на български език![]()
Все пак човека са го викали на работа от Гугъл и Майкрософт. Правете си изводите![]()
Аз догодина ще уча асемблер за микроконтролерпък представа си няям кво е това-само знам, че е език за програмиране
Какво учиш?Първоначално написано от mlakniwe2
В къв смисъл?Първоначално написано от Cybershot
спец. МПТ съм![]()
Мерси ще има да чета зимната ваканцияПървоначално написано от tqnko
![]()
Аз започнах с php преди година и вече се занимавам професионално.
Как започнах? => nau4i.me Gatakka - най-добрия учител
Успех!
Браво с какво по точно се занимаваш.Определено ще видя уроцитеПървоначално написано от Avalanche
![]()
Най-общо - правя сайтове. Не ме бива много по дизайните, затова се насочих към функционалност - php и mysql. Вече имам няколко сериозни проекти като последния е повече като софтуерен продукт, отколкото сайт. :>Първоначално написано от ThEKiNgG
Конктретно за сайтовете php, е малко тежък за начинаещ. Може би ASP.Net или нещо flash.