- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Цистит(може би хроничен)
Преди 1 месец за трети път през тази година пих антибиотик за остър цистит. Докторът ми каза, че е възможно да е хроничен, което много ме притеснява, защото при мен се проявява винаги в острата си форма и не мога да стоя от болки. Правя всичко възможно да се предпазя. Обличам се, колкото може по-дебело. Пия течности(без газирани напитки), ям плодове, поддържам отлична хигиена и ето, че тази сутрин пак усещам същите болки. Много се притеснявам, а когато отида на лекар, ми предписват антибиотик и обезболяващи за 2 седмици. Не мога да продължавам така.
Ако има някой, който се е справил, нека да сподели как и по-точно въпросът ми е към момичетата.[/b]
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
Здравей имам същия проблем от миналата година,и мойто е станало хронично..само малко да застудее,пък и някой път като е топло пак се появява,парене,болка,напре ение отдолу,леко смадене,изостря се преди след и по-време на цикъл(особенно ако използвам тампони)и постоянно ми се ходи до тоалетна..на ден по 10-15 пъти най-малко.Аз сега нищо не пия защото ми писна какво ли не съм пила..единственото което ми помогна беше ципрофлоксацин,не знам ти какво пиеш ама от него сичко стихва,и много е важно да се миеш отдолу сас топла вода без препарати и съпуни.Не знам при теб,но при мен когато правя секс също много се влушава,и някой път даже като правя ми става гадно.Чела съм че особно след секс е много важно да идеш до тоалетна и да се измиеш.Пий и витамини,дано се оправиш,ако стане много сериозно върви до личния лекар да ти пусне изследване защото самата бактерия може да е много упорита и след време да получиш бъбречна криза(камъни или песачинки в бъбреците).
Абсолютно същото е и при мен. Понякога след по-груб секс получавам толкова остри болки, че не мога да стоя на едно място. Винаги пишкам и се измивам, но просто не помага. Ужасно е. Последния път не можех да изляза от тоалетната. Имах чувството, че постоянно ми се пишка. ;(Първоначално написано от kiki1991
Да особено ако правиш често като мен е много гадно по някой път изопщо не изпитвам удоволствие,имала съм вечери в които постоянно изпитвам нужда и неразположение да пишкам,и сега като застудее сигорно ще почне пак да ми пари и над краста кадето са бъбреците много боли..не знам ти какво пиеш ама мен ако се изостри освен пак да пия 1 седмица ципрофлоксацин и някакви чайове..
Ами пия Нолицин по 10 дена задължително + обезболяващи( Ношпа или Бусколизин), задължително чайове + 1,5-2 литра вода на ден. Правя си компреси и промивки... Общо взето неприятна работа!Първоначално написано от kiki1991
Колкото до това, което ти си писалa, не съм сигурна дали не съм го пила и аз. Ако е антибиотик, който се изпива еднократно, значи съм го пробвала и изобщо не ми помогна.
Не пие се през 8 часа,не знам ако не се оправиш по-добре си пусни изследвания.Първоначално написано от mechtaq_za_teb
Аз пък от към 5 години имам този проблем, но мисля, че при мен не е толкова сериозно колкото при теб. Иначе (малко ме е срам да го кажа) можеш да пробваш на една превръзка да сложиш мед и така да спиш с нея 1 нощ, но не знам дали при тебе ще стане, защото ти казваш, че при теб болките са много остри, но при мен става. Успех!
На мен се появи циститът тази година за 2ри път. Лекарката каза, че не трябва да ми се появява ей така през ден - през два и за да се излекувам ми предписа серия от хапчета. Пих един антибиотик 7 дни, после 2ри - още 7 дни и после ми предписа 3ти вид хапчета за 7 дни. Каза, че само така ще се излекувам напълно. Колко е била права, е рано да казвам. Мина само около месец откакто ги изпих, но искрено се надявам да ми е помогнала.![]()
Кофти е това нещо.
Ципрофлоксацин и Нолицин са си все една група медикаменти! Стига бърка момичето! При положение че е пила Нолицин, е редно да се смени групата!Първоначално написано от kiki1991
Авторке, няма да е зле да дадеш урина за урокултура, но имайки предвид проведеното лечение, се посъветвай с лекар в какъв момент да стане това.
kiki1991, кажи на твоя пич да поддържа по-добра интимна хигиена и да го поизмива преди полов акт.Няма да е лошо и да ползваш интимен гел, защото само с бистра водица надали ще отмиеш механично каквито бактерии има *там*! Та по тази причина има да си пиеш хапченца още дълго /за радост на фирмите производителки!/. Прежали 6.90 и си вземи лактацид /производител Глаксо Смит Клайн/, а ако ти се виждат много, си вземи български аналог. Подмивай се два пъти дневно. Ако си неразположена, може и по-често. Иди и на гинеколог за всеки случай, за да не се окаже колонизирано влагалище причината за тези "екстри".
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!