.
Затворена тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 73 от общо 73

Тема: Така ли е?!

Бахти примерите давате... Прочетете си внимателно мненията и се замислете защо 12 годишните "мислят" така.

То и сами си признахте, че е някакъв отчаян зов да сте различни.

Всичко се свежда до слаба психика...
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от EarthShaker
    ^това за сигурния приятел, който взима от проверен човек винаги ми е било супер смешно

най-малкото, че тая трва минава през 5 до 10 ръце, преди да стигне до теб
    Всъщност минава през 2 ръце...Тия на приятеля ми,и тия на неговия приятел...А иначе с това за легализирането на наркотиците въпроса е малко по-различен.В смисъл зависи кво разбирате под "леки наркотици",защото лично аз разбирам тревата.Тя може да се легализира-екстази,амфети и други-НЕ!Смисъл може да направят тревата да се продава в магазините,но да е по опрделено количество примерно на седмица или месец по 1,2 грама само с лекарско предписание примерно,защото иначе всеки малчуган ще знае,че да пушиш трева е яко и ще се накозва през 2-3 дни...Да не говорим колко ще паднат цените,заради конкуренцията...Вмомента главното препятствие на малчуганите е високата цена,страха от лошото качество,както и страха от закона.Ако се легализира,да се продава навсякъде по колкото искаш,тия всичките пречки изчезват...Така е и при другите наркотици,ако се легализират проблемите ще са същите...

^ Много ми е интересно, срещу какво някой лекар ще ти предпише трева?

Град
    София
    Оф не ми разбрахте мисълта...Имам впредвид,че няма да е малко коректно да можеш във всеки плод и зеленчук,или където ще се продава да си купиш тревица "на килограм" трябва да има някакво ограничение,например по преценка на лекаря,ако си психически здрав да ти изписва,че можеш да употребяваш 1-2 грама месечно ии съответната бележка да важи за определен период от време,хващате ли ми мисълта ?[/list]

Ти. Не. Си. Добре. Тревата в България няма да бъде легализирана в следващите 10 години, така че ще си пушиш на собствен риск. Нямам идея колко са 2 грама трева, защото не съм употребявала, но определено вреди на мозъка.

Град
    София
    Оф много мразя,когато хората говорят наизуст....Тревата вреди на мозъчните клетки при ПРЕКОМЕРНА уптореба.Точно имам в предвид,че ПРЕКОМЕРНА употреба не е 2 грама месечно например...Иначе съм съгласен с тезата ти,че скоро няма да я легализират....

Прекомерна? Кога е прекомерна? Ако ми обясниш, те признавам.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    Мноо се радвам, че не вие измисляте законите

Не, че олигофрените в народното събрание го правят адекватно де..

Град
    София
    Ами зависи от много неща.Зависи от така нареченото ТХЦ в марихуаната.Например в обикновения джойнт обикновено има по 5-6 ТХЦ,докато в така нареченият "холандец" има до 20 ТХЦ(затова е и толкова скъп)Това е едната константа.Щото например 1 грам холандец ще те напуши,колкото 3 грама по-слаба.Другата константа е години/ръст/тегло.Например една 12 годишна,която тежи 35 кила,ще се напуши много по-лесно от някой 100 килограмов чичко.Но за всеки случай от 2 грама месечно нито можеш да затъпееш,нито нищо

thenewreligion, не мисля, че става въпрос дали ще се легализира, а по-скоро се обсъждат плюсовете и минусите на самото действие.

Не мога да не се съглася с terrorclub и zipfail, що се отнася до легализирането на леките наркотици, затова няма да преразказвам техните думи.
    Същата тази част от обществото която не може, или не иска да осъзнае косвените вреди срещу тях, както и срещу всички нас, като цяло - оказвани от нелегализираната дрога, в допълнение с всички неизменимо съпътстващия я престъпления, - винаги ще бъде против легализирането й.

Неуспорим факт е, обаче, че голяма част от популацията на Света не употребява, или не е опитвала дрога - не защото не иска, смятайки, че е лошо, неморално и бла-бла, а защото се страхува от незаконната, криминална част на деянието.
    Легализирането, от своя страна, би довело до доста по-масова консумация и разширяване на потребителския кръг, имайки предвид горното ми твърдение, която смело мога да категоризирам като вярно.

Определено, за да стане легализацията факт, целият процес и следствие трябва да бъдат взети под внимание и анализирани много, ама много обстойно.
    А това, дали изобщо ще бъде позволено, да се случи това... е друг въпрос! :

Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Ами зависи от много неща.Зависи от така нареченото ТХЦ в марихуаната.Например в обикновения джойнт обикновено има по 5-6 ТХЦ,докато в така нареченият "холандец" има до 20 ТХЦ(затова е и толкова скъп)Това е едната константа.Щото например 1 грам холандец ще те напуши,колкото 3 грама по-слаба.Другата константа е години/ръст/тегло.Например една 12 годишна,която тежи 35 кила,ще се напуши много по-лесно от някой 100 килограмов чичко.Но за всеки случай от 2 грама месечно нито можеш да затъпееш,нито нищо
    Абе, да. Искаш да кажеш, че няма разлика между това дали една година всекидневно ще пушиш по-евтин и съответно по-лек и 10 години ежемесечно, но от най-силния? Според мен вредата е еднаква. Може и да не съм права, де, знам ли.

Град
    София
    Еми не си права...Въпреки,че горе долу се равнява ако пушиш всеки ден по-слаба,трябва да пушиш по 1-2 пъти холандец на седмица,не 1 път в месеца,за да поемеш същото ТХЦ.Друг е въпроса,че точно от евтината тревица се затъпява най-много,щото вътре има препарати,тор и други лайна без извинение...

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от TheNewReligion
    Ти. Не. Си. Добре. Тревата в България няма да бъде легализирана в следващите 10 години, така че ще си пушиш на собствен риск. Нямам идея колко са 2 грама трева, защото не съм употребявала, но определено вреди на мозъка.
    ше видиме. и хората,които не употребяват и са твърде далече от нещата за които говорим в темата,да натискат хикса

общо взето тва което dopeass имаше предвид с пускането на темата и това,което исках аз да кажа,ама ми беше трудно да се изкажа

а мен 14 годишните пикльовци, които са смръкнали пет пъти амфетамини и са пушили 20 пъти коз не са наркомани. Те са нарко-употребяващи до деня, в който баща им им плесне два шамара и им спре джобните.

е точно тфа че всеки иска да покаже къв наркоман и колко е як и каква отрепка е,дори 1 път да е тупал и 3 пъти да е пушил друсан българин с чубрица ,иначе всички много разбират и са яки
    аре смърт
    we're flying high,we're flying right up to the sky

С математиката съм зле, ама мисля, че трябваше да схванеш какво имам предвид. Пушиш ли, няма начин да не се увредиш, така че "прекомерно" е много неясно понятие. ^^

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Тия от моя клас вече 3та година ги гледам как идват напушени,пияни и наркоманизирани в час.Очичките им светят като фарове в тъмното...кървясали,нервни, нергични..лигави и откачени.И всеки знае,че еди си кой взима еди си какво...Говорят си помежду си колко е грозно и т.н. ,но всъщност всички са някви двулични. А класната си мисли,че знае всичко. Били пушили цигари...то само цигари да бяха

Голям фен Аватара на autista88
    Цитирай Първоначално написано от TheNewReligion
    Кат не си употребявала кво вАобще коментираш?
    По-добре на кафево отколкото социално слаб!

Искам да кажа, че PinkFloydSound Ей шматкоо..ти мн ли си доживяла ма смешно криво същество! Ти си 93...колко си живяла ма патко. Виж се ква си смешна ! Не мога да повярвам, че толкова крив (във всеки смисъл на думата) човек може да си позволи да се обръща към мен. Забранила зъм ти вече. Нямаш право да ме цитираш, или да ми пишеш. Сега включвам и гинесгърл. НЕ ни занимавай, защото си смешна, защото общуването с теб е губене на време. Защото преди да ни пишеш трябва да разбереш причината да си на този свят. Просто защото си смотанячка. Не защото не се друсаш. Просто защото самата ти незнаеш ква си ма. Като разбереш кво искашп и ква си, тогава ми пиши , смешница. Крива.
    Let the psycho plays with you...

Мега фен
    94 съм, ама поне не си и мисля, че имам опит на 45-годишна.
    То е безсмислено, аз съм дотук.. Наистина НЯМА смисъл.

Не е така.
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Наркоманията е по-скоро манталитет. Казваш си, че се забавляваш чудесно и без тях, но не би отказал, ако съпровождат веселото, за да стане още по-весело. Все едно да откажеш черешката на парчето си торта. За всички стана модерно, даже зубърките на класа, а толкова зле са горките, тупат и те преди контролни. Смятайте!
    Най-зле са тия дето скачат против младежта, че почнала да развратничи повече, да друса и въобще да се кефи на единствените си години, в които човек може да експериментира без кой знае какви последствия. Еми всеки си преценява сам, а и нали не сме вечно млади. После идват 30-те години и помъдряваш сам като, ако си "минал през теста" не чувстваш живота си толкова мрачен. Един вид дори тогава да се събудиш един ден с някой кит до себе си, погледнеш се в огледалото и видиш всичките си бръчки от мъки, то в този момент поне да не си кажеш "Пуу, пропилях си най-готините години в зубрене и злоба към онези, които всъщност винаги смятах за готини...".
    Ето това са ми размишленията по темата. Всеки да си прави каквото иска поне докато не му дойде истинското време за помъдряване.

Голям фен Аватара на s40t4
    По скоро всеки иска да привлече внимание

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

Цитирай Първоначално написано от PinkFloydSound
    94 съм, ама поне не си и мисля, че имам опит на 45-годишна.
    То е безсмислено, аз съм дотук.. Наистина НЯМА смисъл.
    Според теб дали днешните 45 годишни могат да разберат темата и да дадат мнение по нея? Аре обясни ми как примерно 45 годишната ти леля ще може да изкаже мнение по темата 'наркоманията като мода' ?! Единственото, което може да направи е да разкаже как е чувала под терасата и някой да се смее по-високо и според нея този някой да е бил 'надрусан'. Да цитира новини ..Е тва може да каже, нищо повече, защото няма общо с тези среди. Не ги познава. Имам в предвид, че няма приятели 12 годишни, които да разправят наляво и надясно как са се надрусали сешсе. Може да говори неща, които само е чувала, но не и видяла.

А ти как прецени какъв е моя опит не можах да разбера. Знаеш ли с кво съм се сблъсквала? - незнаеш. Знаеш ли кво съм правила? - незнаеш, Знаеш ли кво съм видяла? - незнаеш. КВО МИ ГОВОРИШ ТОГАВА БЕ, ЛАЙНО?! Ясно е, че нямам кой знае какъв опит. Няма как да имам, все пак съм само на 18, НО не мисля, че за да забележиш какво се случва, трябва да имаш определен житейски опит. Просто виждам кво става и ви питам така ли е? Защо е така и т.н. Ако искаш пиши, ако не умри.
    Let the psycho plays with you...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си