- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Маша или преса ?
Здравейте, искам да ви попитам кое е по-добре - маша или преса за коса ?
Вчера разглеждах и установих, че машите са много по евтини - за 80 лв една преса има само 3 приставки, а една маша - 9 вида за къдрене + 1 за изправяне на косата.
И ако може горе - долу да ми кажете как точно се използва машата, като се има впредвид, че на мен главно ми трябва за изправяне![]()
Мерси предварително![]()
пп. Знам, че има мноого такива теми, но ми трябва съвет а и точно такава не можах да намеря. После ако искате я заключете![]()
....coz you're beautiful, no matter what they say, words can't bring you down....
Ако ти трябва за къдрене - маша.
Ако ти трябва за изправяне - преса.
Ако искаш нещо,качествено за изправяне - преса БЕЗ приставки,т.е. само за изправяне.
Ако искаш нещо комбинирано - или дай над 100лв. за нещо професионално или не очаквай ефекта да е "уау".
Мисля че по-добре е пресата тъй като ако си вземеш по тънка ще можеш и да се къдриш с нея ... : )) биь ти препоръчала пресите на belissima .. уникални са : )![]()
Мерси за съветите
Засега мисля да се спра на преса.
Вижте какво намерих - http://www.bellissima.bg/?%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5!,45
Ако някой има някоя от тези, ще съм много благодарна ако сподели дали е доволен :P
....coz you're beautiful, no matter what they say, words can't bring you down....
+1Първоначално написано от 3oPuTy
Не гледай евтините маши, аз имам една стара и не си го измислих сама, а майка ми ми забрани да се къдря с нея, защото много гори косата. Няма приставки, да стара е но е нещо ужасно. Също така с преса за изправяне може да се къдриш, стига да знаеш как, но стават по-скоро като букли и от косата ми която е почти 1 педя под рамото след накъдряне стигна някъде [да не пресилвам] до нивото на врата, особено аз съм на степени и най-късата беше дори и по-нагоре.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
казваш, че който знае как може да се къдри.. ее ще ми обусниш ли как става номера, защото се мъча пък само чупки остават.. да не би да не задържам достатъчно или![]()
+1! На същото мнение съм!Първоначално написано от 3oPuTy
![]()
Не знам за какво по-точно питаш- маша или преса, но ще ти отговоря за пресата. С машата всеки знае, само трябва да е стегнато и да не се държи прекалееено много. Единственото изискване е пресата ти да бъде с керамични приставки, само за изправяне, че иначе не знам дали ще стане изобщо. И така с пресата хващаш кичура коса между двете плочи, а останалата част от него, която е надолу я прехвърляш над самата преса, все едно да иде от другата страна. И така започваш да дърпаш надолу и когато пуснеш, косата ти се е накъдрила, или поне при мен така ставаше. Ако не разбираш какво ти обясних, ще се сетиш от това как се къдри панделка - с ножица или с нож, така би го разбрала по-добре, понеже е на същия принцип. Мисля, че има специални техники за по-едри или дребни къдрици, но аз не ги знам. А относно задържането, не знам за преса или маша ме питаш, но при пресата не се задържа, но евентуално може да се повтори.Първоначално написано от katericArofl
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
доста лесно е аз маша не ползвам само с пресата се къдряПървоначално написано от katericArofl
![]()
Hostis Honori Invidia
мерси много, точно за преса питах, моята уж е хубава ремингтън тънка ала бала, ще опитам пак.Първоначално написано от FuckingFreak
да се повтори.
щом ти трябва за изправяне - ПРЕСА!! .. и гледай да няма приставки, защото се водят по - добри!! .. ако е и Ремингтън още по - добре!
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3