- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Археология! (И подигравки :Д)
Здравейте,по принцип моя милост не прави много правописни грешки,но хайде всички сме хора,всички грешим.Затова честно се надявам да няма забележки относно правописа.Второто което искам да направя е да пожелая весели празници на всички
Та сега към темата..
Имам много приятели , познавам и доста по големи от мен хора (20 -25 ),защото брат ми е на толкова и ме е запознавал, и така имам доста познати и приятели и мисля че нямам проблеми с това.Проблема идва от училище.Та ето какво..
Най-големите (както сега ги наричаме "КИФЛИ" ) и компания (подмазвачите ,които им вървят по задниците ) дрънкат глупости от сорта..а ей го ИНДИАНА ДЖОУНС и т.н ...Други пак почнаха глупости от сорта на "зубър" и така нататък.Някой път говоря повече от колкото трябва,имам чувството понякога ,че знам повече от госпожата ми по история (да прозвучи възможно най-малко фукливо) .. В смисъл много съм запален и така нататък .. Приятелите ми изобщо не обръщат внимание на това освен,когато не искат да питат нещо.Аз обичам да чета и за това така..Та ето ми го УВОДА .. Да преминем към Тезата![]()
Много често "елитните" ученици , и другите дето се мислят за голямата работа (винаги има такива във всяко училище) много се правят и подиграват.Ако взема награда по история да кажем те почват пак с някакви глупости.Естествено,аз не го приемам лично,защото такива дето се правят на много големи на 14-15-16-17 не ме интересуват.Ама много често почват с едни много гадни и лични обиди и на мен наистина ми става гадно.Аз обичам историята и няма да спра да уча заради някакви олигофрени,но пък и не искам да говорят глупости.Аз имам достатъчно приятели,те не ми трябват,нека не ме харесват,но просто да не ме обиждат.Аз не знам какво да сторя сериозно.Ако имате някакви съвети пишете
П.П Знам,че ще има обиди,защото знам че много от вас ще са точно като тези,които ме обиждат,знам че ще има и подкрепи ,защото много от вас са изпадали в подобно положение.Но нека да пропуснете критиките,защото не мисля,че така ще ми помогнете,а пък и според мен на себе си също няма..Ще питате на какви години се случват тези детски истории ,ами случват се в 8 клас.Детски истории нали,знам..Но и на вас да ви говорят лични обиди няма да ви е приятно..
Ако попитате,защо акаунта е с 1 мнение или нещо такова,това е защото до сега съм следял темите,но никога не се е налагало да пиша такава
То стана един послепис ... се тая
Хайде весели празници на всички и всичко хубаво.
eми освен да не им обръщаш внимание, пълен игнор
а и сега сте 8ми клас, АКО поумнеят по нататък, ще спрат
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Извинявай за кофти въпроса, но в какво училище учиш? Имам предвид езикова, математическа и т.н.
Предполагам, че не е езикова или МГ понеже учиш история в 8 клас. С две-три думи: Ти си амбициозен и в това няма НИЩО лошо. Щом ти доставя удоволствие да се занимаваш с история, прави го, не отговаряй на нападките им. След време те ще престанат, защото няма кой да им обръща внимание. Най-вероятната причина да ти се подиграват е, че ти завиждат, те не получават награди за знанията си, нали?
Уча в езиково училище просто се занимавам извънредно,понеже ми остава доста свободно време ( приятелите ми отидоха да учат в други градове и така)Първоначално написано от sundayy
Целта на всяка обида и подигравка е унижението и нараняването на човека отсреща. Ако обаче не го постигнат рано или късно ще се откажат. Моят съвет е да не им се връзваш. Да, няма как да ги накараш да млъкат. Но можеш да им покажеш, че обидите и хлапашкото им поведение не рефлектират върху теб. Не показвай колко зле се чувстваш от нападките им. Отговаряй с хумор на грубите им изказвания. Запази достойнството си и не им отвръщай с обиди, защото това само ще ги озлоби.
Искам да те поздравя за амбициозността ти и искрения интерес към собственото ти образование. Дано да има повече млади хора като теб.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ама вие сериозно ли? Как може да му препоръчвате да си мълчи и да оставя да го тъпчат. Човек ти достойнство нямаш ли. Преди всичко ти си човек и имаш правото да бъдеш уважаван освен ако не си дал причини да не си. Уважение, респект или страхопочитание...Както искаш го наричай.. В училище то не идва само, а всеки трябва да си го спечели, защото всеки, който не се чувства уважаван или не го уважават страда страда от това и води до психични разстройства, депресии и редица проблеми. Бъди мъж! Не позволявай на някакви пикльовци да ти се подиграват. Опълчи се на "главния", ако има такъв и спечели респект. Да разберат, че няма безнаказано да се ебават с теб. Достойнството трябва всеки човек да си пази на каквато и да било цена, защото без достойнство ще се чувстваш никой и рано или късно ще си теглиш куршума или ще живееш в вечно примирение и мисъл, че си НИКОЙ ! Живота и контактите не са лесни, но това не ти е оправдание. Никой нищо не ти дава на тепсия ( рядко ). Ти си този, който трябва да спечели тяхното уважение или страхопочитание. Ако имаш приятели, значи имаш кой да се застъпи за теб!
ПП: Погледни ми мненията в темата "Училище без насилие" на една от последните страници...
Малко преувеличаваш,не съм в гетото ,а в училище.И няма да си тегля куршума.И не ме тъпчат ,имам много приятели просто ,много от "елитните" ученици се подиграват на това ,че знам доста и ми се иска да спрат и т.н ..Но пък те не спират.Първоначално написано от manifesto
Какво точно имаш предвид под елитни ученици? Просто направи така, че да си мълчат и да не ти се бъркат в работата... Насилието му е майката :d
Прилагай насилие върху тях. Лесно е.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Не мога да разбера защо всеки "тъпанар" гледа в чуждата паница и е готов да обижда и да разваля учениците, които се стараят и си следят интересите.
Но мисля че знам отговора - да речем че ти си на ниво 1, другите, "кифленски" ученици са на ниво 0. За да стане комуникацията, общото и нека се изразя леко математически: "сечението" има два варианта:
- слабите ученици да отидат на ниво 1 (тогава ти си 1, те са 1) - ОК, супер, точно това е инициативата на всички училища - всеки да се учи, но просто не е физически достижимо, това все пак са хора, деца, които искат да си вземат Средното образование, да се махнат от училище и да дочакат живота да ги грабне в обятията си (дори и като работодатели на Заубермахер - ако не знаеш, това са разни чичковци и лелички, предимно от ромски произход, които пролетно, лятно и есенно време метат улиците, зимно време пък хвърлят сол по тях).
- ти отиваш на ниво 0, те си стоят на ниво 0 - много лошо за теб. За такива случаи има една поговорка "Власите се удавиха на края на Дунава". Това са случаите, когато имаш желание да учиш, но просто околната среда и обкръжението не ти го позволява.
Напоследък тенденцията показва пък, че или ще си "зубар", ще си обект на подигравки и разбира се "няма да пушиш, да пиеш и да ебеш на 15 години) или ще си готино момченце, което смята, че като се усмихва в училище, после чрез усмивки ще си спечели професия при работодателя.
А в днешно време, поне в България ситуацията стои така:
- живееш си живота, нямаш връзки = чистач
- живееш си живота, имаш връзки = шеф
- учиш си уроците, нямаш връзки = учител
- учиш си уроците, имаш връзки - няма такава вероятност - кой си учи уроците, при условие че има връзки?
Надявам се, че засегнах всички условни и въпросни точки, за които ставаше дума в твоят пост, тъй че, успех!
![]()
Доста изчерпателен и "интелигентно" написан отговор,всъщност ми помогна,благодаряПървоначално написано от antoaneta1992
![]()