.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 181

Тема: Юхуу! npp :*

Мега фен
    Не напразно на десетки места в библейските писания е писано че: "Бог е Любов(т.е. Добро(-та))", и че: "знанието възгордява, а Любовта назидава(т.е. смирява, Спасява, и пр.)", затова и в Св. Писание съвсем накратко са дадени обяснения за произхода на всичко и за началото и краят, тъй като по-важно е да се осигури достатъчно (пълно) Спасение за човеците(и останалите одушевени), и то още тук сега в този свят, отколкото някакво неСпасяващо(неОсигуряващо) философстване за някакви: архитектури, структури, механизми, анатомии, устройства, и пр. Дори и да имаш знанията на Бог, след като нямаш Неговата Спасяваща/Осигуряваща одушевените същества власт и сила, какво тогава ще постигнеш само с едното знание? - "Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината(т.е. Правдата/Доброто), всичко премълчава(т.е. не свидетелствува неща, които не са Св. Спасение), на всичко хваща вяра(т.е. винаги гледа да угажда/служи само на Доброто), на всичко се надява(т.е. надява се на всяко зрънце Чисто Добро), всичко търпи. Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати."(1 Коринтяни 13: 1-8 ).

Мега фен

Претенции ,претенции. Божии претенции ,ай сиктир от тука . Само това мога да ти кажа ,за съжаление.

Ако ти се струва редно ,ок . Няма да споря.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от npp
    Не напразно на десетки места в библейските писания е писано че: "Бог е Любов(т.е. Добро(-та))", и че: "знанието възгордява, а Любовта назидава(т.е. смирява, Спасява, и пр.)", затова и в Св. Писание съвсем накратко са дадени обяснения за произхода на всичко и за началото и краят, тъй като по-важно е да се осигури достатъчно (пълно) Спасение за човеците(и останалите одушевени), и то още тук сега в този свят, отколкото някакво неСпасяващо(неОсигуряващо) философстване за някакви: архитектури, структури, механизми, анатомии, устройства, и пр. Дори и да имаш знанията на Бог, след като нямаш Неговата Спасяваща/Осигуряваща одушевените същества власт и сила, какво тогава ще постигнеш само с едното знание? - "Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината(т.е. Правдата/Доброто), всичко премълчава(т.е. не свидетелствува неща, които не са Св. Спасение), на всичко хваща вяра(т.е. винаги гледа да угажда/служи само на Доброто), на всичко се надява(т.е. надява се на всяко зрънце Чисто Добро), всичко търпи. Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати."(1 Коринтяни 13: 1-8 ).
    +10
    Никой няма какво да каже, защото това е истината.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    това означава ли че вие като мълчите като риби си траете щото това което ви казват е истина? зат'ва ли като зададох въпросът си в последната тема започна да се дърпаш, да казжаш че не си длъжен да отгожаряш и после да казваш че изобщо не е важно това и как по принцип отговор не може да се даде (въпреки че отговорът е изумително явен)?

както и да е, в конкретния случай никой нищо не пише щото нищо се неразбира.

знаем че според християнството да не си тъпа овца е непростим грях, знаем че бог е лъгал хората отностно неща, които казани вярно биха запушили устата на едни 60-70% от друговерци и атеисти, знаем и че ако не вярваш в яхвето той ще те измъчва вечно, знаем и забелязваме че самият бог има доста от чертите които в гореспоменатия пасаж са атрибутирани на индивиди които не обичат... по принцип, предполагам

само не разбираме какво кохерентно послание предава целия текст.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    +10
    Никой няма какво да каже, защото това е истината.
    Това да си вярващ много лесно било...Каквото и да те попитат все едно и също отговаряш...Бог е любов...Бог иска да сме смирени...Ем каквото се е искало се е постигнало...Едни овце които само с шума от дряновия клон се подчиняват...Ама така е овцете са виновно(по-голямата част)(под овцете се има в предвид масата).
    Та ти отговаряш на 10-20 въпроса по един и същи въпрос, и то не е отговор на това което се пита а само заобиколно отклоняване на темата.И излиза че на въпросите има отговор.Хитри сте...Ама това не ви прави знаещи...

Мега фен
    В същност, когато Божието Слово казва че "Бог е Добро(-та, -детел)", не става въпрос за някакво безприкословно подчинение типично за системата на нацистките концлагери, но (в същност) е въпрос на добре познатите ни и от обществото Принципи. Както и обикновенно мнозина невярващи могат да потвърдят, колко често нравоучители, възрастни, възпитатели, преподаватели, и пр. от обществото на невярващите, са се опитвали да кажат на хората: "нека да не сме лоши един към друг, но да бъдеме добри помежду си", така и когато се казва че "Бог е Любов" се има в предвид това че ако не причиняваме зло на ближния но обичаме Доброто и правиме Добрини, тогава ще дойдат по-Добри времена за нас и околните. Но все пак Любовта(Доброто), за която се говори в Св. Писание, не е просто обикновенната човешка, но Божията, т.е. онази която е карала Исус и неговите (12) ученици да Спасяват, Изцеляват, и дори Възкресяват, всички нуждаещи се до 100% Съвършенно, което, както пише и там (в Св. Писание), за човеците е било Голямо Чудо да видят, как единстевно чрез Вярата и Св. Дух: сляпородени проглеждат, глухи прочуват, сакати се възстановяват, "изгубени" крайници биват напълно регенерирани, мъртви възкръсват, болни от каквато и да е болест оздравяват, всякакъв зъл(нечист) дух бива напълно изгонен(т.е. без възвръщаемост), и пр. - все неща, които както пише и Там, не са се били случвали до преди това, просто за цялата човешка история никой никога не бил виждал такива Свръх Добри Неща(Явления) до преди това. Така че, Исус и неговите Ученици въобще не са (били) лоши, но Те просто са били едни Свръх Добри ("хуманитарни") мисионери, с Мисията да Осигуряват (за) всеки нуждаещ се (с) Святото Спасение от истинският Бог Отец. Какво е необходимо в Вярата?, нищо друго освен "молитва и пост", достатъчно е бидейки Добър към всички човеци, да не светотатстваш и, да се молиш на истинският Господ Бог: самият Той да се (По-)Грижи за тяхното достатъчно пълно Благодатно Осигуряване - в същност това е всичко.

Guest
    Отново повтаряш същото, но все там.

сляпородени проглеждат, глухи прочуват, сакати се възстановяват, "изгубени" крайници биват напълно регенерирани, мъртви възкръсват, болни от каквато и да е болест оздравяват-???????

Това къде го видя?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte

сляпородени проглеждат, глухи прочуват, сакати се възстановяват, "изгубени" крайници биват напълно регенерирани, мъртви възкръсват, болни от каквато и да е болест оздравяват-???????

Това къде го видя?
    "16 А когато се свечери, доведоха при Него мнозина хванати от бяс; и Той изгони духовете с една дума, и изцели всичките болни;"(Матей 8: 16),

"3 ...Ти ли си който има да дойде, или другиго да очакваме?
    4 И отговори Исус и рече им: Идете, възвестете на Иоана, това което чувате и видите;
    5 слепи прогледват, хроми ходят, прокажени се очищават, и глухи прочуват; мъртви възкръсват, и на сиромасите се благовествува.
    6 И блажен е който се не съблазни в мене."(Матей 11: 3-6),

"15 ...мнозина тръгнаха подире Му, и Той ги изцели всички."(Матий 12: 15),

"22 Тогава доведоха при Него един хванат от бяс, сляп и ням; и го изцели, тъй щото немият и проговори и прогледа.
    23 И всичките множества се смаяха и думаха: Да не би Този да е Давидовият син?"(Матей 12: 22-23),

"14 И Той, като излезе, видя голямо множество, смили се за тях, и изцели болните им."(Матей 14: 14),

"35 И когато Го познаха тамошните мъже, разпратиха по цялата оная околност и доведоха при Него всичките болни;
    36 и молеха Го да се допрат само до полата на дрехата Му; и колкото се допряха, се изцелиха."(Матей 14: 35-36),

"30 И дойдоха при Него големи множества, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, и сложиха ги пред нозете Му; и Той ги изцели;
    31 така щото народът се чудеше, като гледаше неми да говорят, недъгави оздравели, куци да ходят, и слепи да гледат. И прославиха Израилевия Бог."(Матей 15: 30-31),

"2 И големи множества вървяха подире Му; и Той ги изцели там."(Матей 19: 2),

"14 И някои слепи и куци дойдоха при Него в храма; и Той ги изцели."(Матей 21: 14),

и т.н. Можеш и сам да прегледаш четирите евангелия и деянията, и да намериш останалата част от свидетелствата за Спасение на човеци там.

супер! щом това е вярно значи и онази част където зомбитата от гробището се изкопават и започват да се размотават из града е вярна.

това е събитие което е напълно безпрецедентно и феноменално, но не е документирано или дори споменато в нито един документ (а по това време района е под римски контрол което значи че е пълен с магистрати и тн. които веднага биха записали нещо такова или поне че местните са мислели такова нещо)

това не е станало, ерго...?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Aбе и аз почвам да мисля,че всичко това са пълни глупости...
    Всичко започва да ми прилича на фантастична история,в миналото всичко е ставало,всеки са изсцелявали а сега това не може да се случи!
    Защо сега Бог не помага на страдащите ?
    Да приемем,че всичко това се е случило и всички са се оттървали от недъзите!
    Нали тези които са,куци,сакати,слепи и прочие Бог ги е излекувал ?
    Нали тези недостатъци са породени от грешния им начин на живот и това е тяхното наказание ?
    Нищо не е доказано,всичко е теории и характери,всеки вярва в това което му се иска !
    Като умрем,ще видим дали има рай или ад !

Та като стана дума за това...
    Според вас лъжци ли са тези които казват,че са умрели видели са тунела,почувствали са се спокойни,също и всички роднини си виждали абе сещате се..
    Дали наистина е вярно ?
    Аз не мога да си обесня как ще видиш всичко това и после ще се върнеш на земята и ще помниш
    Да не говорим пък,че когато мозъка не функционира съответно и паметта не го прави !
    За това няма как да се помни,да еба писна ми ...

Guest

Това къде го видя?
    "16 А когато се свечери, доведоха при Него мнозина хванати от бяс; и Той изгони духовете с една дума, и изцели всичките болни;"(Матей 8: 16),

4 И отговори Исус и рече им: Идете, възвестете на Иоана, това което чувате и видите;
    5 слепи прогледват, хроми ходят, прокажени се очищават, и глухи прочуват; мъртви възкръсват, и на сиромасите се благовествува.

"22 Тогава доведоха при Него един хванат от бяс, сляп и ням; и го изцели, тъй щото немият и проговори и прогледа.
    23 И всичките множества се смаяха и думаха: Да не би Този да е Давидовият син?"(Матей 12: 22-23),

"14 И Той, като излезе, видя голямо множество, смили се за тях, и изцели болните им."(Матей 14: 14),

"35 И когато Го познаха тамошните мъже, разпратиха по цялата оная околност и доведоха при Него всичките болни;
    36 и молеха Го да се допрат само до полата на дрехата Му; и колкото се допряха, се изцелиха."(Матей 14: 35-36),

"30 И дойдоха при Него големи множества, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, и сложиха ги пред нозете Му; и Той ги изцели;
    31 така щото народът се чудеше, като гледаше неми да говорят, недъгави оздравели, куци да ходят, и слепи да гледат. И прославиха Израилевия Бог."(Матей 15: 30-31),

"14 И някои слепи и куци дойдоха при Него в храма; и Той ги изцели."(Матей 21: 14),

и т.н. Можеш и сам да прегледаш четирите евангелия и деянията, и да намериш останалата част от свидетелствата за Спасение на човеци там.
    Това е просто една приказка.А сега защо не стават такива неща?

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона

Това къде го видя?

Атака,добре зададен въпрос Цял живот съм се чудил,преди как са ставали а сега НЕ !

Guest
    Цитирай Първоначално написано от UNITED2
    Aбе и аз почвам да мисля,че всичко това са пълни глупости...
    Всичко започва да ми прилича на фантастична история,в миналото всичко е ставало,всеки са изсцелявали а сега това не може да се случи!
    Защо сега Бог не помага на страдащите ?
    Да приемем,че всичко това се е случило и всички са се оттървали от недъзите!
    Нали тези които са,куци,сакати,слепи и прочие Бог ги е излекувал ?
    Нали тези недостатъци са породени от грешния им начин на живот и това е тяхното наказание ?
    Нищо не е доказано,всичко е теории и характери,всеки вярва в това което му се иска !
    Като умрем,ще видим дали има рай или ад !

Та като стана дума за това...
    Според вас лъжци ли са тези които казват,че са умрели видели са тунела,почувствали са се спокойни,също и всички роднини си виждали абе сещате се..
    Дали наистина е вярно ?
    Аз не мога да си обесня как ще видиш всичко това и после ще се върнеш на земята и ще помниш
    Да не говорим пък,че когато мозъка не функционира съответно и паметта не го прави !
    За това няма как да се помни,да е** писна ми ...
    Има нещо като тунел...да.Има си и научно обяснение.

Мега фен
    And it is - Highway to HELL.
    Аре стига глупости .

Мега фен
    Да, уместен въпрос.
    То е като при въпросът: защо до сега имаше некадърни лекари, (а също) и пациенти, които са жертви на лекарски грешки и безхаберие?
    Но в случаят става въпрос, не за езическа(-та) медицина, а за вярата и (свещено-)служенето на съответните духовници(или на съответното духовенство).
    Първо има два вида безуспешно или некачествено свещено-служене. Второто е познато от Библията като "маловерие", а първото, най-малкото изхождайки от второто, можеме да (го) наречеме(наричаме) (примерно) "изневерие"(наричано още "светотатство" в Св. Писание). Защо "Маловерие"?, и защо го посочихме за второ? Защото това е когато някакви вярващи/духовници вярват в Правилният/Истинският Господ Бог и не се отклоняват в посока към друг(-и) бог(-ове), но все пак вярата им е недостатъчно съвършенна, и именно от там идва и това наименование: "маловерие". А защо "изневерие"(светотатство) , и защо го посочваме за първо? Защото, в сравнение с "маловерието", (изневерието/светотатството) е много по- опасното и страшното духовно явление, понеже това е когато разни вярващи/духовници са заменили: истинският Бог с друг, истинската Съвършенна(Божия) Правда(Истина) с друга, истинският Дух с друг, Любовта(Добротата) към "ближния" с лошо (и презрително) отношение към ближния, Пазенето и Освещаването на Творението с рушене и оскверняване на Същото, и пр. - както и е (на-)писано на много места в билейските писания, това може да причини най-големи поражения и погибел за човеците и останалите одушевени същества.

Ето какво можеме да откриеме относно маловерието в Св. Писание:
    "14 И когато дойдоха при народа, приближи се до Него един човек, който коленичи пред Него и каза:
    15 Господи, смили се за сина ми, защото е епилептик и зле страда; понеже пада в огъня, и често във водата.
    16 И доведох го при Твоите ученици но те не можаха да го изцелят.
    17 Исус в отговор каза: О роде невярващ и извратен, до кога ще бъда с вас? до кога ще ви търпя? Доведете го тука при Мене.
    18 И Исус смъмра беса и той излезе от него; и момчето оздравя в същия час.
    19 Тогава учениците дойдоха при Исуса насаме и казаха: Защо ние не можахме да го изгоним?
    20 Той им каза: Поради вашето маловерие. Защото истина ви казвам: Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно.
    21 [А тоя род не излиза, освен с молитва и пост]."(Матей 17: 14-21).

Ето и разни "моменти" относно "изневерието"(светотатство о):
    "1 Тогава Исус продума на народа и на учениците Си казвайки:
    2 На Моисеевото седалище седят книжниците и фарисеите;
    3 затова всичко що ви заръчат, правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат.
    4 Защото свързват тежки и непоносими бремена, и ги налагат върху плещите на хората, а самите те не искат нито с пръста си да ги помръднат.
    5 Но вършат всичките си дела, за да ги виждат хората; защото разширяват филактериите си, и правят големи полите на дрехите си,
    6 и обичат първото място при угощенията, и първите столове в синагогите,
    7 и поздравите по пазарите, и да се наричат от хората: учители.
    8 Но вие недейте се нарича учители, защото Един е вашият Учител, а вие всички сте братя.
    9 И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.
    10 Недейте се нарича нито наставници, защото Един е вашият Наставник, Христос.
    11 А по-големият между вас нека ви бъде служител.
    12 Но който възвишава себе си ще се смири; и който смири себе си ще се възвиси.
    13 Но горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото затваряте небесното царство пред човеците, понеже сами вие не влизате, нито влизащите оставяте да влязат.
    14 [Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, защото изпояждате домовете на вдовиците, даже, когато за показ правите дълги молитви; затова ще приемете по-голямо осъждане].
    15 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото море и суша обикаляте за да направите един прозелит; и когато стане такъв, правите го рожба на пъкъла два пъти повече от вас.
    16 Горко вам слепи водители! които казвате: Ако някой се закълне в храма, не е нищо; но ако някой се закълне в златото на храма задължава се.
    17 Безумни и слепи! че кое е по-голямо, златото ли или храмът, който е осветил златото?
    18 Казвате още: Ако някой се закълне в олтара, не е нищо, но ако някой се закълне в дара, който е върху него, задължава се.
    19 [Безумни и] слепи! че кое е по-голямо, дарът ли, или олтарът, който освещава дара?
    20 Прочее, който се кълне в олтара, заклева се в него и във всичко що е върху него.
    21 И който се кълне в храма, заклева се в него и в Онзи, Който обитава в него.
    22 И който се кълне в небето, заклева се в Божия престол и в Онзи, Който седи на него.
    23 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! Защото давате десетък от гйозума, копъра и кимиона, а сте пренебрегнали по-важните неща на закона - правосъдието, милостта и верността, но тия трябва да правите, а ония да не пренебрегвате.
    24 Слепи водители! които прецеждате комара, а камилата поглъщате.
    25 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото чистите външността на чашата и блюдото, а отвътре те са пълни с грабеж и насилие.
    26 Слепи фарисеино! очисти първо вътрешността на чашата и блюдото, за да бъде и външността им чиста.
    27 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота.
    28 Също така и вие от вън се виждате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.
    29 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери; защото зидате гробниците на пророците, и поправяте гробовете на праведните, и казвате:
    30 Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците.
    31 Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония, които избиха пророците.
    32 Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си.
    33 Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла?
    34 Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници; едни от тях ще убиете и ще разпънете, и други от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град;
    35 за да дойде върху вас всичката праведна кръв проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, Варахиевия син, когото убихте между светилището и олтара.
    36 Истина ви казвам: Всичко това ще дойде върху туй поколение.
    37 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте!
    38 Ето, вашият дом се оставя пуст.
    39 Защото казвам ви, от сега няма вече да Ме видите, до когато речете: Благословен, Който иде в Господното име."(Матей 23: 1-39),
    "1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма.
    2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.
    3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?
    4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;
    5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
    6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
    7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
    8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
    9 Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
    10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
    11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
    12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
    13 Но който устои до край, той ще бъде спасен.
    14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.
    15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),
    16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;
    17 който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си;
    18 и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си.
    19 А горко на непразните и на кърмещите в ония дни!
    20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;
    21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.
    22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.
    23 Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте;
    24 защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.
    25 Ето предсказах ви.
    26 Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята; не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи; не вярвайте.
    27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
    28 Дето бъде мършата, там ще се съберат и орлите.
    29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
    30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.
    31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.
    32 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото.
    33 Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.
    34 Истина ви казвам: Това поколение няма да премине, докле не се сбъдне всичко това.
    35 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.
    36 А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.
    37 И като бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
    38 Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ное влезе в ковчега,
    39 и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син.
    40 Тогава двама ще бъдат на полето; единият се взема, а другият се оставя.
    41 Две жени ще мелят на мелницата; едната се взема, а другата се оставя.
    42 Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ.
    43 Но това да знаете, че ако домакинът би знаел в кой час щеше да дойде крадецът, бдял би, и не би оставил да му подкопаят къщата.
    44 Затова бъдете и вие готови; защото в час, когато го не мислите, Човешкият Син иде.
    45 Кой е, прочее, верният и разумен слуга, когото господарят му е поставил над домочадието си; за да им дава храна на време?
    46 Блажен е оня слуга, чийто господар, като си дойде, го намери, че прави така.
    47 Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот.
    48 Но, ако оня слуга е зъл, и каже в сърцето си: Господарят ми се забави,
    49 и той почне да бие служителите си, и да яде и пие с пияниците,
    50 господарят на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква, и в час, когато не знае,
    51 и, като го бие тежко, ще определи неговата участ с лицемерите; там ще бъде плач и скърцане със зъби."(Матей 24: 1-51).

Guest
    Чесно да си призная не прочетох всичките точки които си цитирам, дали защото се оттегчих, дали защото няма връзна с миналия пост?Незнам.
    Не видях смисъл и в примера ти с лекарите?
    И все пак не разбрах защо сега няма такива възкресения, изцерения и дрън дрън пляс от Бога?И защо започна да ми обясняваш за светотатство и маловерие?Къде е връзката?

Мега фен
    Чесно да си призная не прочетох всичките точки които си цитирам, дали защото се оттегчих, дали защото няма връзна с миналия пост?Незнам.
    И все пак не разбрах защо сега няма такива възкресения, изцерения и дрън дрън пляс от Бога?И защо започна да ми обясняваш за светотатство и маловерие?Къде е връзката?
    Връзката е че за да може да ги има Нещата, които посочваш че сега ги няма, трябва да има достатъчно Праведни Вярващи/Духовници, които да действуват чрез правилните "молитва и пост", и то без проява на маловерие и светотатство. Но проблема е че досега твърде много вярващи/духовници си останаха изневери и маловери, просто тази тенденция на светотатството и маловерието е твърде заразна и популярна, защото(просто) хората от религиите не внимават достатъчно...

това си го изкара от задника ей сега.

къде го пише това? каже де, къде?

аз пък те наричам лъжец и мога да се обоснова с библията, изяж си ташаците - в библията пише че и да имаш най-нищожната и малка вяра ще стане каквото си поискаш в името господне, и че християни ще могат да правят определени чудеса

много ме дразнят некви такива - тук пише че ще стане това но то не става

"амиии като се молиш трябва да се молиш на висок глас че бог не чува много добреее..."

лайна братче, кво си измисляш като знаеш че е грях

The Bird of Hermes

Guest
    Връзката е че за да може да ги има Нещата, които посочваш че сега ги няма, трябва да има достатъчно Праведни Вярващи/Духовници, които да действуват чрез правилните "молитва и пост", и то без проява на маловерие и светотатство. Но проблема е че досега твърде много вярващи/духовници си останаха изневери и маловери, просто тази тенденция на светотатството и маловерието е твърде заразна и популярна, защото(просто) хората от религиите не внимават достатъчно...
    Явно всички трябва да станат атеисти!

Мега фен
    В Същност няма нищо сложно, просто е въпрос на достатъчно Изчистена/Чиста Вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог на Доброто, чрез правилните "молитва и пост", според както е и (на-)писано: "Да нямаш други богове освен Мене(т.е. освен Онзи, Който наистина е Истинският)..."(Изход 20: 3-), "Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост]."(Марк 9: 29), "Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов."(1 Йоаново 4: 8 ), "Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си, той е лъжец; защото, който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял. И тая заповед имаме от Него: Който люби Бога, да люби и брата си."(1 Йоаново 4: 20-21). Но все пак първо трябва да имаш достатъчно: влечение/желание/интерес/любов към Вярата за да започнеш да Вярваш, но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го (на-)правиш, та дори четвърто е да го изпълниш до край...

Guest
    А това да нямаш други богове освен Него, не е ли малко егоистично и само говори за Него?

Мега фен
    Проблема е че ти не си си отговорил на въпроса: кой/какво/какъв е Бог? Но отговора е че Бог е Администраторът на Вселената, и че няма смисъл да има повече от един единствен такъв, защото Един Единствен е напълно достатъчен за цялата Вселена, т.е. това е Съществото, Което непрестанно е заето с пълно Осигуряване за всеки човек и въобще за всяко одушевено същество, сиреч ако Него Го нямаше, сега нямаше да ни има и нас, нито пък щеше да има неща като: любов, радост, щастие, наслаждения, удоволствия, и което и да е от благодатните(добрите, полезните) неща. Това не е същество, което се занимава с своята собствена полза, Той въобще никога не гледа собствената Си полза, но Бог непрестанно е зает с това да се Грижи за Благото на всяко одушевено същество в Вселената, така че това не е кяр за онези, които си мислят че да си Бог означава да си най-богат и най-наслаждаващ се, но това значи непрестанен "къртовски" труд в Грижене за безброй много "човеци"...

Guest
    Проблема е че ти не си си отговорил на въпроса: кой/какво/какъв е Бог? Но отговора е че Бог е Администраторът на Вселената, и че няма смисъл да има повече от един единствен такъв, защото Един Единствен е напълно достатъчен за цялата Вселена, т.е. това е Съществото, Което непрестанно е заето с пълно Осигуряване за всеки човек и въобще за всяко одушевено същество, сиреч ако Него Го нямаше, сега нямаше да ни има и нас, нито пък щеше да има неща като: любов, радост, щастие, наслаждения, удоволствия, и което и да е от благодатните(добрите, полезните) неща. Това не е същество, което се занимава с своята собствена полза, Той въобще никога не гледа собствената Си полза, но Бог непрестанно е зает с това да се Грижи за Благото на всяко одушевено същество в Вселената, така че това не е кяр за онези, които си мислят че да си Бог означава да си най-богат и най-наслаждаващ се, но това значи непрестанен "къртовски" труд в Грижене за безброй много "човеци"...
    А Алах, Буда, Ра, Зевс както какви се падат?Като счетоводители?

Мега фен
    А Алах, Буда, Ра, Зевс както какви се падат?Като счетоводители?
    Тези които си посочил са точно "идоли" и "кумири".

аллах - как се е появил? става известен именно от 5 век след явлението на Христа нататък, чрез едни арабски лъжепророци, измежду които и небезизвестният мохамед, който се явява основният лъжепророк на лъжовният коран и исляма. Просто на(за) всяко нещо от библейските писания, те решили да прибавят още "стотици" допълнителни лъжовни подробности от тях си, уж че така ще стане(ще бъде) по-Мъдро(по-Добро)...

буда - небезизвестният сидхарта гаутама. кой и какъв е той? това е най-замаскираният лъжепророк и лъжехрист от индия, просто по-добре изглеждащ лъжепророк от него няма, тъй като в сравнение с него, всички други лъжепророци и лъжехристи от индия имад вид на от вампир нагоре. буда има вид на добър, но е просто съвсем типичен индийски лъжепророк и лъжехрист, тъй като по принцип учението на нито един от индийските, няма нищо общо с учението представено от Исус и неговите дванадесет ученици...

ра - това е един съвсем типичен египетски идол, от цялата онази древно- египетска "гавра" с Божественото...

зевс - а това е просто един от идолите и кумирите на гръцката митология, която ненапразно е наричана митология, тъй като съдържа единствено едни много жалки опити, бог да бъде представен чрез сказания съдържащи философския "промисъл" на разни уж мъдри древногръцки философи...

Но ако търсиш Мъдрост, ето нещо наистина Мъдро:
    "17 Всяка неправда е грях; и има грях, който не е смъртен(т.е. (именно) светотатството е смъртният грях). 18 Знаем, че всеки роден от Бога не съгрешава; но оня, който се е родил от Бога, пази себе си(т.е. не светотатства), и лукавият(т.е. сатана) не се докосва до него. 19 Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия. 20 Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. 21 Дечица, пазете себе си от идоли."(1 Йоаново 5: 17-21).

Guest
    Египтяните,будистите,гърци те,мюсюлманите си казват същото и за християнството.
    А и такава личност не присъста в човешката история - Исус Христос(има Исус, има Христос, но няма Исус Христос).А пък да ми да ми твърдиш, че е божия син, и при положение, че Бог няма, доказателста за него няма!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си