Пичаго, първо на първо аз не съм никакъв християнин, но ако вярвам, то тогава вярата ми е само в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог.
Второ, не че искам да те обидя, но само ще ти цитирам как наричат в сериозните форуми всичко онова, което си написал горе в твоя пост: "не просто спам, но пълни лигавщини" - пак казвам че само ги цитирам, не че аз бих се осмелил да те наричам така.
Трето, еротичното удовлетворяване на мъж от страна на жена, която няма нищо против но и харесва и го желае, и (когато) не е извършвано посегателство срещу нея и не е измъчвана по този начин, не е никакъв грях, но си е съвсем добро дело. Но понеже проституцията често е била свързана с мъчителна принудителна експлоатация на жени, при която експлоатация те, или са били принуждавани от сводници, гангстери, или насилници, или те самите са били принудени да работят това за да припечелват, или и двете едновременно. И поради това такъв род дейности никак не са препоръчителни, но дори съвсем нормално е когато хората се опитват да предотвратяват такива ситуации с цел да спасяват момичетата, или съответните хора, от такива експлоатации, насилия, страдания. Но няма нужда да бъдат убивани, защото те не са виновни, но обикновенно са само жертви, защото обикновенно не те са насилници, но са били насилвани или жертви на насилие. Понеже, едно е любовта и добродетелта към човека, но друго е някакво посегателство срещу него. Така че, обичайте ближните си, за да не страдат, но не ги насилвайте за да не ги боли, но дори ако можете правете така че да им правите Добрините, от които се нуждаят - но все пак не забравяйте, че едно е Любов(-та)(Доброто), а съвсем друго е насилие(-то), или както някои са казали: всичко е добро, когато не е лошо, или: всичко е добре, когато след като започне, продължава и свършва добре.
А между впрочем ти да не би да си убивал някого с камъни, че задаваш въпроса: защо християните не убиват с камъни? Истината е че камънте, за които се говори в Библията, на първо място са духовната съпротива на антихристите, или както Исус е казал: "Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте!"(Матей 23: 37). Така че, когато някой оказва духовна съпротива на Истинните/Праведните свидетели, то именно за такъв човек е писано че "убива с камъни" - камъните са духовните неща, но много пъти е имало и множество сатанински такива - в същност именно сатанинските духовни неща(работи) са най-древният грях, наричан още първороден (грях).
Дори и да има апокалипсис, той няма да засегне неблагоприятно праведните духом, ето защо (и) Исус е казал: "Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство."(Матей 5: 3). Когато Исус е говорил за т.нар. глобален свършек или свършек от вселенски мащаб, Той е имал в предвид че това ще стане след хиляди години, като в четирите евангелия Той казва това на своите тогавашни ученици, с цел да им каже какво предстои, защото всички те са възкръснали и са били възнесени на Небето при Исус в последствие, и от тогава те са непрестанни(вечни) наблюдатели на всичко, което се случва и до ден днешен, и което ще се случи и за напред - Той просто им е разказал за това предварително, а в последствие те са го записали за да бъде достояние и за следващите такива - ето че и до ден днешен, всеки истински последовател все още може да прочете от там за тези неща.