Цитирай Първоначално написано от npp
Не напразно на десетки места в библейските писания е писано че: "Бог е Любов(т.е. Добро(-та))", и че: "знанието възгордява, а Любовта назидава(т.е. смирява, Спасява, и пр.)", затова и в Св. Писание съвсем накратко са дадени обяснения за произхода на всичко и за началото и краят, тъй като по-важно е да се осигури достатъчно (пълно) Спасение за човеците(и останалите одушевени), и то още тук сега в този свят, отколкото някакво неСпасяващо(неОсигуряващо) философстване за някакви: архитектури, структури, механизми, анатомии, устройства, и пр. Дори и да имаш знанията на Бог, след като нямаш Неговата Спасяваща/Осигуряваща одушевените същества власт и сила, какво тогава ще постигнеш само с едното знание? - "Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината(т.е. Правдата/Доброто), всичко премълчава(т.е. не свидетелствува неща, които не са Св. Спасение), на всичко хваща вяра(т.е. винаги гледа да угажда/служи само на Доброто), на всичко се надява(т.е. надява се на всяко зрънце Чисто Добро), всичко търпи. Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати."(1 Коринтяни 13: 1-8 ).
+10
Никой няма какво да каже, защото това е истината.