Кучето НЕ изисква толкова много грижи. Аз имам куче- не пуска косми, кротък, но капризен. Парите трябва да си ги предвидила, ако не можеш да гледаш куче като хората, изобщо не си копувай!!! Разходките- в 6 часа сутринта го вадиш за 10-15 минути, на обяд за 5 минути, следобед, ако имаш време, го изкарваш за 40 мин и вечер половин час или повече. Така го разхождам аз. За храната- да не е много скъпа, но все пак кучето да я яде. Възпитанието- най- важното е "седни", "ела", "стой", "прав", "легни", "не", "остави го", "долу". Започва се от рано, за да свикне бързо. Веднъж на 2 дни трябва да се реше. при ветеринаря ще си определите кога да ходите. Всяка порода си има особености. Тъй като искаш мелез, много внимавай. Трябва да разбереш дали кучето е доминантно или покорно, за да разбереш как да го възпитаваш.
Съвети- Играй си с кучето колкото може по- често. Не му слагай някакви дрехи, защото ще му е неприятно. Разходките ги комбинирай със срещите с приятели когато можеш. Никога не му давай от твоята храна, защото веднъж хареса ли му, няма отърване. Чети книги за отглеждане на кучета- много помагат. Ако запомниш важните неща, скоро тези грижи няма да са ти в тежест. Най- гадно е ставането в 6, ама се свиква. Кучето промени живота ми.