- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиърсинг на зърното
Момче съм, мисля да си пробия зърното
Искам да опитам вкъщи сам да си го направя (в нашия град няма пиърсинг студиа.. )
Та има ли някакви съвети конкретно за тази област, които да ми дадете? (пробивам съм си хрущяла преди, знам основните неща - с абокат, отлична хигиена и перфектна поддръжка след това и т.н.)
Знам, че боли доста, ама да се надяваме, че ще изтърпя..
Абе честно казано и на мен не ми харесва..
ПИЪРСИНГ НА ЗЪРНАТА
Заздравяване Заздравяване - процесът на заздравяване не отнема повече от 3-4 месеца при правилни грижи.Всъщност, хората с малки гърди обикновено имат по-малко проблеми при заздравяването, отколкото тези с по-големи и тежки.
Ако зърното е подуто след пробиването, сложете нещо студено, за да го успокоите.Почистването е желателно да става с разтвор от морска сол и вода(на половин литър вода - 1-2 ч.л. морскасол), или физиологичен разтвор, купен от аптеката. В началото може да ползвате и малко антибиотик, но не прекалявайте-може да получите алергична реакция.
Отхвърляне
Отхвърляне - зърното има достатъчно тъкан, която може да осигури задържане на обицата. Но това не значи, че пиърсингът съвсем не може да бъде отхвърлен-особено ако не е направен добре. Ако обицата е прекалено тънка, или пиърсингът не е направен достатъчно надълбоко-това носи риск от отхвърляне. Ако имате алергия към метала, от който е направена обицата, тя също може да бъде "изплюта" от тялото. Ако имате проблеми с инфекции, или прекалено много докосвате/дърпате обицата, също. Всъщност, тези правила важат почти за всеки вид пиърсинг.
Внимавай! Успех!
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..