.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Моделин...

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland

Моделин...

Хъмм, начинаеща съм в правенето на ръчни бижута. Реших се с една приятелка да си правим разни джунджурийки, медальони и обеци, нооо се стига до моделина. Допитала съм се само до 1 човек, който ми каза, че си купува моделин от Слънчоглед за по 3.45 лв но имало и някакъв по 3 лева. Та искам да ви питам, има ли по евтини вариянти? Не, че се пазаря Но просто искам да мина по-тънко, защото това ще е първи опит и ще стане голямо мацало (или пък не? ) В книжарниците продават ли моделин? О.о .. Или пък някой друг магазин? Помогнете, моля ви, а и може да ми дадете разни съветчета, така, от опит
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Повече от фен Аватара на Shiz0
    Град
    Велико Търново
    Взимай бяла глина, по тънко ще ти излезе и ще направиш тонове фигурки с една опаковка. Докато с моделина можеш да направи само няколко неща и то само в 1 цвят.

Град
    wondeЯland
    Цитирай Първоначално написано от Shiz0
    Взимай бяла глина, по тънко ще ти излезе и ще направиш тонове фигурки с една опаковка. Докато с моделина можеш да направи само няколко неща и то само в 1 цвят.
    Е хубави ли стават фигурките.. ако ги оцветявам с обикновени бои за рисуване хубаво ли ще се оцветят? Или трябва специални?

Повече от фен Аватара на Shiz0
    Град
    Велико Търново
    Моделина много трудно се оцветява а с водни боички-просто забрави

Бялата глина наистина е удобна и издържа дълго време.Аз преди 1-2 години си бях взела една опаковка и доста дълго време се запази мекичка и годна за ползване. Можеш да я оцветяваш с темперни бои. С моделин не съм работила,не мога да кажа.

Град
    wondeЯland
    кофти.. и все пак ще чакам още предложения за моделина.. А за глината става ли от нея да се правят медальончета? Пфф.. -.-

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    А откъде мога да намеря бяла глина и на каква цена ? /За Русе става въпрос/..

ecstazy - С боички за рисуване едва ли ще можеш да си ги оцветиш..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Голям фен Аватара на Stellsy
    Бяла глина 99% има в книжарниците /може би в по-големите/ .. Въпросът ми е, след като се направи медальона/гривната те ще се оцветят в темперни бой .. ами после ако се намокрят, всичко ще се разтеже и ще отиде по дяволите. Има ли някакви водоустойчиви бой
    `..Не съжелявам за хората от моето минало... Има причина да не са в моето бъдеще!!

Град
    wondeЯland
    Темперните бои издръжливи ли са в/у глина? Бързо ли се изтъркват и най-вече, дали са ярки..?

Темперните бои не издържат върху глината при намокряне, а и ако глината не е за печене, а просто обикновената за "детска'' употреба, при намокряне се разтваря и направеното се разрушава (изпитах го на собствен гръб... беше неприятно..) Иначе цвета на темперите е ярък и плътен, но като ги пипаш ти остават по пръстите... съветвам те да пръскаш фигурките с лак за коса със силна фиксация, може да звучи смешно, но запазва боята.
    Моделина (полимерната глина) си е създаден точно с цел направа на бижута... Вярно един цвят 60гр. е около 3лв., но парите си заслужават според мен. От месец се занимавам с правене на бижута от моделин и съм мн доволна. Ако искаш да видиш повече инфо за моделин- просто напиши в YouTube: "Polymer clay" и ти излизат доста уроци... Освен това моделина можеш да си го печеш у дома в печката и след това няма да се притесняваш, че цветовете ще избледнеят...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си