- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да се науча да се бия?
Напълно съм съгласен, но мисля че spiritbooomb е ученик, просто понеже не очаквам такъв въпрос от по-възрастен. Знач, че понякога неприятностите сами търсят теб, а и аз не ходя на такива места. Но, пък съм чувал по други форуми че stun gun(електрошок) върши доста добра работа за защита, без да нанася някакви трайни щети.Първоначално написано от Chacho
Абе какво я дъвчите тая тема?
Ако иска да се научи да се бие - да се запише на бокс. На карате и айкидо не се записвай, в България има много малко учители, които реално ще те научат на нещо.
За айкидото съм що-годе съгласен, но защо всички толкова хвалят бокса, да не се е превърнал в нещо като тинейджърска фикс идея. Знам, че е по-добре да търсиш учител, а не изкуство, но... Някак, просто не разбирам как бокса конкретно ще му помогне да се оправя в живота. Вярно спорт е, учи малко или много на дисциплина (зависи и от ученика де), но просто не мога да му гледам като на изкуство.Първоначално написано от drago0
Ако мислиш, че тук се дъвче, виж в други форуми к'во правят.![]()
Обръщате темата на: Трябва ли да се бия или не?
Вярно е, че с мускули и пилешки мозък до никъде няма да я докараш, ама с мозък и пилешки мускули същото. Дето вика Chacho, има и такива дето търсят повод за побой. Така че най-добре като видиш такива се омети. (Това не е бягство, а тактическо отстъпление)
И аз съм на това мнение, но хайде да се обединим около това, че понякога, ама наистина няма как да избегнеш боя. Дали ще си с приятелка, дали ще те пресрещнат, дали ще те догонят, все може да се случи.Първоначално написано от Madara1233
Боксът е много хубав спорт за самозащита, защото е сравнително по-прост от много други бойни изкуства (няма нунча-со-сон-кал-нопунде-йоп-териги). Това ти позволява да взимаш бързи и правилни решения.
Аз съм на принципа, че всеки сам трябва да си избере изкуството, защото почти винаги опира до треньор и трениращ (тай-чи например е изключение). Понеже казахте, че няма добри сенсеи по карате, проверете кой е Джоси. (не съм каратист, таекуондист съм..)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Няма значение дали си висок, нисък, слаб или дебел !
1. Направи си самооценка какво искаш да можеш - да удряш или да хващаш !
2. След като прецениш се запиши или на бокс/кик-бос или на борба/джудо/самбо.
3. На карете няма кой да те научи, а този който ще те учи след като спреш, година по-късно няма да можеш да си вдигнеш крака, за да изпълниш удара !
Сам не можеш да се научиш да се биеш, трябва да свикнеш да ядеш и бой ! Психика няма всеки, тя се ДОРАЗВИВА, но само чрез спорт.
Престъпникът с пари е възприеман от съвременния свят като честен човек.
Не дай Боже и това става. И тогава вече ни бяг ни нищо може да те спаси, освен ако нямаш нещо в ръкава, щото тея по улиците нощем не им пука дали ще си умреш или не един вид.Първоначално написано от Chacho
Мда. Тя темата си е за Спорт и Здраве според мен и там SolomonIceberg си го написа, най-добре потренирай малко ФСФ и си имай нещо под ръка.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
И какво , да оцелявам винаги на всяка цена но като мишка ли ?Първоначално написано от iLocker
![]()
Брат ми се записа на карате преди доста време.Трябва да тренираш нещо.Всеки може да удря но не и да се бие.Трябва да знаеш къде да удариш и всъщност когоза да няма после разбит нос.ТРЕНИРАЙ и тогава ще можеш да се биеш.Е все пак на някой не им се отдава.
Само 1 удар в *** стига .. ;д
music is my life!
♪♫♪♫
Аз съм такава,каквато съм,
а не каквато искат другите! (:
По принцип да, ама трябва да можеш да уцелиш там..Първоначално написано от stteLii
Първоначално написано от N0pe
ХахахахахахМани бъзика, ама рита като кон:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pTGtTy0mxlM[/youtube]
kogato gledash opredeleno uchish mnogo kakto i ako se biesh sreshto ogledaloto mani bazika da
ДО АВТОРА ! Виж ся. Мани ги тия дето ти викат, че ти трябват тренировки, психика и други такива глупости. Целия трик е преди боя да се филмираш максимално. Да си повярваш, че си нинджа и ще ги избиваш с по 1 шут в главата с превъртане стил Чък Норис. Давай боецо! Бог те е изпратил да раздаваш правосъдие! А иначе Юри верно рита много3ма да му се наредят и тримата ще изпопадат
![]()
Пич тренировка му е майката не искаш бойно изкуство тогава поне тренираи във фитнеса , кво очакваш без тренировки и бойно изкуство не може не ги гледай уния отворените селяни щот те ядат най-много бой. Най-добре ходи на карате не очаквай обаче да станеш Чък Норис .
Живея и уча в Англия ....
Според мен темата е супер глупава !![]()
![]()
Не удряй с юмрук щото и тебе те боли. Удряй с изпъкналата част на дланта. Така удрят израелските спец части. Най-ефективният удар с ръка. Има и друг вариант. Качи 50 кила и приказвай как си пребил някого като си бил на село или някъде другаде. Едавай се с по-малките и никой няма да те закача. С две думи прави се на ГЪЗЕ. По-лесно е отколкото да се учиш. Лично мен ме научиха брат ми и баща ми.
и защо трябва да се биете?
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Не знаеш кога ще ти се наложи.
@Xray551 е чак пък да се трупат мускули, силно казано. Друг е въпроса, че разбираш нуждата от трупането на мускулна маса (или по-скоро тренирането за сила, но двете не са напълно независими) и се мотивираш да тренираш самостоятелно в тая насока.
Умните хора не се бият.Като стана на 18 год с пищова в джоба и който каратист/мма-ец етц се опита се прави на големия бияч,знаеш ли как бързо изгаря?![]()